Fietsrouteplanner

NIEUW: Plan uw fietsroute met onze eigen fietsrouteplanner!

Elektrische fiets? E-bike Keuzehulp

Op zoek naar een elektrische fiets?

Elektrische fietsen - de merken

Overzicht van alle populaire elektrische fietsen en reviews.

Oplaadpunten

Alle oplaadpunten voor elektrische fietsen in een overzicht. Handig voor onderweg!

Koga Miyata Tesla Tour

Koga Miyata Tesla Tour

Specificaties

Merk: Koga
Model: Miyata Tesla Tour
Jaar: 2011
Bereik: 80 km gemiddeld
125 km maximaal
Gewicht: 28,0 kg
Prijs: € 2.999,00

Gemiddelde beoordeling

Meer informatie over de Koga Miyata Tesla Tour

Vergelijkbare elektrische fietsen:

D-Cycle 36MN3, D-Cycle 36MN8, D-Cycle 36WD8, D-Cycle 36WN7, Qwic A2.1

2 reviews

Sorteer op: Beste reviews | Datum

gery langenberg over de Koga Miyata Tesla Tour

Een heerlijke fiets, één nadeel de lederen handvatten worden als het regent erg glad, dan uitkijken dat je er niet van af glijd. En I.v.m. mijn nieuwe knie rijd ik altijd in de meest ondersteunende stand en ná 60 km. is de accu echt leeg dus bij lange afstanden altijd goed op letten of er nog wat in zit.
Het model vindt ik nog steeds de leukste en vlotste van alle E fietsen

4 maart 2011, 16:03

EKH Tijssen over de Koga Miyata Tesla Tour

Fiets waar je graag mee op stap gaat. De accu zit in het frame en valt daardoor nauwelijks op. Geveerd in voorvork en zadel. Heb er dagelijks 24 km mee naar mijn werk gefietst en terug. Drie ondersteuningstanden waarvan ik meestal eerst de stand één nam, met de minste ondersteuning. Elke dag over de Pyramide van Austerlitz waar ik klimmende wielrenners kon bijhouden als ik stand 3 nam. Als enig nadeel heb ik ervaren dat de trappers laag zitten waardoor je niet kunt doortrappen als je vlot door een bocht gaat, de trappers raken dan de grond. Met zo'n 30 kg is de fiets vrij zwaar. Ik geef deze fiets een 8,5.

5 maart 2011, 12:03

G. Vos over de Koga Miyata Tesla Tour

De Koga-Miyata Tesla is een heel prettig rijdende fiets, alleen haal ik in de laagste ondersteunende stand met moeite 60 km.
Verder heeft Koga de naam van uitstekende kwaliteit te zijn, maar mijn ervaring is beslist anders. Zeker voor de toch wel erg hoog geprijsde Koga mag je meer verwachten. Veel onderdelen, zoals spatborden zijn van slappe kunststof en in de 2 jaar dat ik de fiets heb is er al een keer de fietsbel afgebroken en zelfs het zadel afgebroken!
Deze is overigens wel onder garantie vervangen, maar dit moet toch niet kunnen.
Mijn vogende fiets zal zeker geen Koga zijn.

9 maart 2011, 18:45

hoorne alfreda over de Koga Miyata Tesla Tour

ik heb een koga tesla re, met de accu in een zijtas van de fiets, ben er zeer tevreden en gelukkig mee, alleen zou ik wel meer kilometers willen kunnen fietsen, zit nu aan een gemiddelde van max 70 en dit is wat weinig voor een dagje fietsen.

heb sinds vorig jaar een knieprothese en ondervind niks geen moeite met het fietsen, mijn fiets is van 2009.

20 maart 2011, 10:45

van Breen E. over de Koga Miyata Tesla Tour

Ik heb mijn Koga Tesla nu bijna 3 jr. er staat 7500 km op de teller.  De actieradius kon beter, op stand 1 haal ik 60 km met moeite. Hij fietst wel heerlijk, en ik zou zo weer een Koga nemen, ik vind het ook de mooiste e-bike. Alleen zou ik kiezen voor een fiets met losse accu.

29 april 2011, 22:28

c. van der pas over de Koga Miyata Tesla Tour

Wij hebben alle twee een sinds ongeveer een jaar een koga tesla tour en zijn daar zeer tevreden over. Wat ons iets tegenvalt is het fietsen zonder ondersteuning. Wij hebben nog geen problemen ondervonden met het bereik maar dat komt wellicht omdat wij maximaal 50 km per tocht fietsen.

30 april 2011, 12:50

Walstock over de Koga Miyata Tesla Tour

Goede degelijke fiets, na 2 jaar gebruik werkte het achterlicht niet meer, oor-
zaak: een wel heel goedkope draadverbinding tussen schakelaar - A. spat-
bord vooronder en A. spatbord achter bij het A.licht zelf, de draadjes zitten in
corroderende busjes van het spatbord op 4 plaatsen geklemt d.m.v. plastic-
dopjes. Ik heb dit zelf opgelost door een verbindingkabeltje tussen de bestaan-
de bedrading te solderen.
De accu capaciteit is in 2 jaar gebruik fors afgenomen, onze vorige eco-bike
van Gazelle had na 2 ,5 jaar meer capaciteit over dan onze huidige Tesla.
Echter de wegligging en het fietsgevoel van de Tesla zijn heel goed!

12 mei 2011, 10:50

B. Smeets-M.J. Packlé over de Koga Miyata Tesla Tour

Mijn echtgenote heeft een Koga Tesla L50 Electro Bike Euro 2.799 van 3/6/09
Minimum afstand 45 km(Vlak met zeer zware tegen wind fiets snelheid meestal
tegen 25à27 km per uur. In hoogste hulp.
Maximum afstand 120 km(Vlak zeer rustig en warm weer) Meestal gereden in de eerste hulp
(van de 3) tussen 20à22 per uur.Met een groep fietsers.
Met een Electr. fiets moet je leren fietsen en niet bang zijn om zelf wat meer
kracht doen bij een lagere hulp ,dan kom je zeer ver.
Ik kan u vertellen,dat ik zelf als gedreven fietser,bij zware tegen wind,mij achter mijn vrouw plaats en dan tegen 27 km per uur ,meerdere wieler touristen
voorbij rijd,die dan ook aanpikken.(Rare situatie om aan te zien.)
Tot besluit , deze Koga Miyata is een mooie en zeer goede Electr.fiets.
Maar nogmaals ,met een el. fiets moet je leren rijden!!!!!

Groetjes Marie-Jeanne en Bertie

27 mei 2011, 20:06

D. Verhoeven over de Koga Miyata Tesla Tour

Mijn ervaringen met mijn Koga Myata Tesla RE (€ 3000,-) vallen ronduit erg tegen. Dit omdat er in de beschrijving van de fiets wordt gesproken van '' licht trapplezier'', zonder elektrische ondersteuning! Praktijk is echter dat ik, (leeftijd 50 jaar en in bezit van een redelijk goede conditie en kracht), zonder ondersteuning een enorme trapweerstand ervaar, die te vergelijken is met continue heuvelop fietsen. Dit is bij alle snelheden, van laag tot hoog. Ook mét ondersteuning ervaar ik deze weerstand in de eerste elektrische stand. Pas vanaf stand twee voelt het trappen iets lichter dan zonder ondersteuning. Hierdoor ligt mijn maximale fietssnelheid op 27,5 km/uur. het voelt alsof er een 'schijven'op elkaar vast kleven'. Boven deze max. snelheid stopt de ondersteuning en voelt het fietsen, zélfs bij wind in de rug, alsof er met ingeknepen handremmen wordt gefietst. Volgens mijn dealers, (inmiddels al mijn 2e dealer wegens wanpresteren van van Dijk Tweewielers in Spijkenisse) is mijn fiets prima in orde en trappen all Koga myata elektrische fietsen zwaarder dan een gewone fiets en moet ik deze fiets ook niet zonder ondersteuning fietsen!  Waarom mijn Tesla dan beschikt over 3x7 versnellingen is dan een terechte vraag, omdat ik dan alleen maar in de hoogste versnelling zal rijden. Zijn er meer ervaringen m.b.t. de trapkracht die als te hoog/abnormaal worden ervaren? 

Tweede punt is het erg zwaar in moeten drukken van met name de 'schakelknop' voor het voorste versnellingsblad. De brochure/gebruikershandleiding geeft aan dat er om een zo hoog mogelijke actieradius te bereiken juist in een lichte versnelling dient te worden opgetrokken, bijv, vanuit stilstand. Door het zware bedienen van met name de linker versnellingsschakelaar is dit verre van aangenaam. Volgens mijn dealer is dit 'zware' schakelen normaal en niet lichter in te stellen door bijvoorbeeld 'iets minder spanning' op de versnellingskabel te zetten. Zijn er meer Tesla RS rijders die dit zware schakelen (hebben) ervaren? De klantenservice voor Koga rijders spreekt over dat dit normaal is, MAAR de klantensevice voor 'potentiële Koga rijders die overwegen een nieuwe of gebruikte elektrische Koga te kopen heeft medegedeeld dat dit probleem inderdaad aan de motor kan liggen. ... "Er zijn elektromotoren die niet functioneren naar behoren/ en onnodig zwaar draaien"....

Derde punt: bij het aanhaken van de fietstas met accu raakt men het "multi-angle'-rear light. Hierdoor is het achterlicht a/d bovenzijde gebroken, naast het feit dat één zijde van het achterlicht niet zichtbaar is met fietstas aangehaakt. Klantenservice van Koga 'begrijpt' niet dat dit mogelijk is en verwijst doodleuk door naar dealer, dit terwijl het een 'gebrek, dan wel een constructiefout is.
Inmiddels heb ik al mijn vierde verdeler op mijn fiets gekregen omdat er volgens Koga iets niet goed is met deze elektroverdeler, die het 'kruispunt' is tussen mijn schakelaars/ bedieningspaneel en mijn motor.
Vierde punt: Tijdens het fietsen met ondersteuning in hoogste stand (3) loopt mijn actieradius niet omlaag, maar stijgt! Om vervolgens plots weer met een variatie van 8-20 km, fors te dalen ... en weer te stijgen etc .....
Zijn er meer gebruikers met deze constatering? 

Voor alle bovenstaande punten ben ik zeer geïnteresseerd in de ervaringen en oplossing van andere gebruikers.

Ik ben voornemens een formele klacht over mijn 'dure' rijwiel in te dienen, met vooralsnog als motivatie: gebrekkig product (art. 6:173, resp.  misleidende reclame art.6:193c, juncto 6:194 BW. 

Mogelijk heeft een collectieve actie in dezen een hoger rendement. zeker indien er informatie richting de consumentenbond, dan wel ANWB en overige belanghebbende instanties worden geïnformeerd inzake deze en soortgelijke klachten.

Mijn e-mailadres: diver_19@hotmail.com

Vriendelijke groet,

Dick Verhoeven.

1 juni 2011, 14:29

R.Tolkamp-K. over de Koga Miyata Tesla Tour

Nou ik heb ook een Koga Myata tesla, het fietst fijn, maar net wat u ook zegt of schrijft van 3x7 daar fiets ik ook altijd in. Al fietst je in 7, je moet toch nog snel rond. Heb een kennis die heeft precies dezelfde fiets, hetzelfde bouwjaar, maar die gaat langzamer rond.
Maar owee als de accu leeg is, (al verschijnende keren plosteling gebeurd)dan fiets je je te pletter.
Nu is de fiets ook weer bij de reparateur, (Slotboom) omdat de accu 2e pinksterdag bij een fietstocht plotseling weer leeg was. Maar bij de reparateur hebben ze allelei smoesjes. Heb ook gezegd en nou moet het goed zijn,ik pik het niet langer.
Daar doen hun zo moeilijk er over, als hun de fiets proberen gaat het goed, ja 10 km.
Maar ik ben wel kwaad, heb je een dure fiets, dan denk je van zal wel goed zijn.
Ik ben zo van plan om Koga te bellen, maar met de art. van wetboek ben ik niet zoveel op de hoogte.
Nu moet ik vanavond weer bellen naar de reparateur.
Mijn fiets heb ik in september 2009 nieuw gekocht, het was een overjarige.
Hoorde net dat er nu een nieuwe batterij in de fiets wordt gezet


R. Tolkamp.-K.

17 juni 2011, 20:30

j castricum over de Koga Miyata Tesla Tour

Een eco koga is te duur voor zijn geld zoals zovelen eco fietsen heeft dez ook een kleefmotor men moet met het aangedreven wiel van de grond even aan het wiel draaien door het kleven van de motor loopt het wiel niet uit, met dit soort fietsen kan men niet zonder ondersteunig fietsen. ook geeft de motor tekort kracht bij hellingen en is de accu tekort in zijn capiciteit. wat het electrische sijsteem aangaat deze is gelijk als batavus,sparta,gazelle kwetsbaar. de nederlandse eco fietsen worden eindelijk nu pas zoals een eco fiets moet zijn.
terwijl flyer, giant al jaren voorop lopen en voor minder geld

23 juni 2011, 20:03

J. den Boer over de Koga Miyata Tesla Tour

Ik ben het met de heer Dick Verhoeven roerend eens. Met deze Koga el. fietskun je beslist niet zonder ondersteuning fietsen. Mijn fiets is jl. augustus aangeschaft en heeft al een derde nieuw achterwiel met motor. De klacht blijft !!
Pas is bij mij de meter spontaan van de fiets afgebroken, weliswaar op een zeer hobbelige weg. Is wel onder garantie vervangen. Volgens mij service van de dealer ( van Ruiten-Voorburg).

Ik heb reeds contact gehad met de overkoepelende organisatie van electrische fietsen. Maar het blijkt dat deze lieden elkaar dekken. De voorzitter is nl. een voormalig medewerker van Koga. Koga zelf is niet te bereiken. Schermen emaildres en telefoonnummer op hun site af.

8 juli 2011, 16:40

Leo van Tilburg over de Koga Miyata Tesla Tour

email adres is:Customer Service Koga

15 juli 2011, 20:08

Bé Bols over de Koga Miyata Tesla Tour

Mijn vrouw heeft een Koga Tesla Tourfiets. Geweldig. Wel wat zwaar om op de fietsdrager te krijgen, maar hij geeft fantastisch fietsgenot. We hebben 3 dagen gefietst rond Almen en ik was de oplader vergeten. We hebben in die 3 dagen 160 km. gefietst en de Koga van mijn vrouw had toen nog 3% stroom over. Wel is waar gebruikt ze bijna altijd de lichtste ondersteuning, alleen bij behoorlijke tegenwind of een helling gebruikt ze ook wel stand 2 en zeer zelden stand 3.
't Is ongelooflijk maar waar. En eigenlijk nooit echte problemen met de fiets gehad. Ze heeft deze fiets nu 3 jaar en we zijn zeer tevreden.

22 juli 2011, 19:43

r brongers over de Koga Miyata Tesla Tour

heb ook een koga tesla gekocht met 21 versnellingen.
valt mij tegen kan op stand 2 hoog uit 45 km rijden. als accu leeg is trap je heel zwaar moeite om thuis te komen, hier voor had ik batavus daar reed ik op stand 2 50 /55 km mee
bij dealer gevraagd naar koga , die zei je kan er ongeveer 70 km mee rijden, daarom ingeruild, meerdere keren opnieuw ingesteld helpt weinig.
je koopt zo,n fiets voor makkelijker te trappen, in stand 1 vind ik het toch te zwaar
koop geen koga weer.
buren hebben er ook 2 van koga maar 1 fiets heeft heel piepende remmen,
maar slechte service van koga, moet eigelijk nieuwe wiel in , paar keer uit gefreesd maar geluid blijft.

24 juli 2011, 13:14

F.Venema over de Koga Miyata Tesla Tour

Ik heb mijn Koga Tesla in april jl 3 jaar gehad, nooit problemen ondervonden, behalve dat mijn achterlicht het een keer niet meer deed, dit netjes opgelost door mijn dealer. Na deze 3 jaar haal ik nog steeds ongeveer 50 a 60 km op de lichtste stand dus toch alleen maar positief over deze fiets. Ook mijn vrouw maar een nieuwe Tesla gekocht na een jaar lang ellende met haar 1 jaar oude Gazelle Orange.

15 augustus 2011, 21:07

Dick Jonas over de Koga Miyata Tesla Tour

Heel typisch al die reacties die zo verschillend zijn over deze fiets.
Wanneer je de reacties een beetje vergelijkt komt eigenlijk alles neer op "hoe ga ik met m'n fiets om!" Rijgedrag, onderhoud, bandenspanning. Ook een reactie is er over sneller rondtrappen. Probeer een een andere cassette achter. Bij het onderhoud en verwisselen  van ketting en tandwielen is dit een mogelijkheid De(uw) rijwielhersteller weet hier wel raad mee. Verschil in te halen afstand tussen fiets 1 en fiets 2. Mijn vrouw haalde echt mijn afstand niet. Hoe kan dat nou?  Proef op de som. Ik op haar fiets en haalde wel de goede afstand!   Het is de stijl van fietsen(druk op de pedalen). Vier, vijf of zes keer stevig doordrukken en dan een eventjes niets vraagt meer energie van de accu dan wanneer redelijk constant druk op de pedalen wordt gegeven zo is mij gebleken!
3,5 jaar en 12000 km verder(ook in berg en dal) zijn wij zeer tevreden over de Koga's
DJ  

  

17 augustus 2011, 14:02

C. van Oosterwijk over de Koga Miyata Tesla Tour

Heb sinds mei een Tesla Tour. Vind het een prachtige sportieve zwarte fiets en ben er op zich prima tevreden over. Het is mijn eerste elektrische, dus een vergelijking heb ik niet.

Alleen, wat ook al eerder is aangegeven:
- je fiets altijd in de hoogste versnelling, anders moet je te snel rond;
- fiets je niet met ondersteuning, dan fiets je wel erg zwaar;
- de spatborden zitten dicht op de banden. Zodra de banden vuil zijn hoor je een geschaaf.

Daarnaast ontevreden over mijn dealer. Had mijn display laten vallen en zou een nieuwe krijgen. Hij zette er een 2e hands op voor de nieuwprijs van 90,00 euro, en door lompigheid was mijn rem afgebroken.

Maar verder tevreden en zou geen andere willen.

23 augustus 2011, 22:45

J. Bouwmeester over de Koga Miyata Tesla Tour

De Koga-Miyata Tesla is een heel prettig rijdende fiets, alleen haal ik in de laagste ondersteunende stand met moeite 60 km. Ben er al een paar keer mee bij de dealer geweest maar deze kunnen niets vinden.Verder heeft Koga de naam van uitstekende kwaliteit te zijn, maar mijn ervaring is beslist anders. Zeker voor de toch wel erg hoog geprijsde Koga mag je meer verwachten. Veel onderdelen vervangen en in de 3 jaar en 3500km dat ik de fiets heb is er al een keer de voorlamp afgebroken en de zadelpen, het slot en motor vervangen.Deze is overigens wel onder garantie (behalve €65 reparatie) vervangen, maar dit moet toch niet kunnen.Mijn volgende fiets zal waarschijnlijk geen Koga zijn.

4 september 2011, 15:46

Ben Gelaudemans over de Koga Miyata Tesla Tour

Hallo

6 oktober 2011, 13:38

Ben Gelaudemans over de Koga Miyata Tesla Tour

Hallo,......Sinds enkele maanden heb ik een koga-Advance, heb nu 600 km gereden en ik moet zeggen voortreffelijk dus de klachten begrijp ik niet goed zoals anderen dit meemaken......ik fiets zeker 80-90 km op een accu de fiets is de opvolger van de Tesla........dus zeer tevreden  Ben

6 oktober 2011, 13:47

Anique Posno over de Koga Miyata Tesla Tour

Omdat ik de Koga Miyata een prima fiets vond, heb ik ook de E-bike van dit merk gekocht. Bijna 4 jaar rijd ik nu op de Koga Tesla, van een tevreden gebruikster in het eerste jaar, ben ik nu wel een heel erg ontevreden gebruikster geworden.
Allereerst is de display wel van een heel kwetsbaar soort. Ik heb hem al 2 x moeten vervangen omdat het zwakke uitsteeksel spontaan afbrak. Hij bleef dus niet meer vast zitten. Nadat het weer eens afbrak heeft mijn man hem met een schroefje vastgezet. (hij is er nu niet meer af te halen, werkt wel en het scheelde weer €90,-). De trapas is al eens gebroken, oorzaak onbekend. Na gezeur door mijn dealer wel onder garantie vervangen. Momenteel komt er een reparatie aan van €310,- . Een stalen schijf in de motor is gebroken. Fiets is niet gevallen, ik ben 66 jaar dus gebruik de fiets echt niet als mountainbike. Hoe dit mogelijk is kan de dealer niet zeggen, maar het valt niet meer onder de garantie, alleen als ik die er extra bijgekocht had. Omdat de accu inmiddels ook sterk terug loopt overweeg ik hem in te ruilen. €900,- inruilwaarde. Al met al een veel te dure fiets die ik niemand zal aan raden. Mijn laatste Koga.

20 oktober 2011, 16:22

piet de kort over de Koga Miyata Tesla Tour

omdat mijn vrouw de koga miyata een goede fiets vond hebbe wij een nieuwe gekocht, ook voor mij. na twee jaar heb ik een gebroken moterblok. dit werd bij een kontrole ontdekt. deze viel buiten de garantie, want de twee jaar waren voorbij. een schade van 600 euro. ik heb wel genoten van de fiets, veel kilometers afgelegd. volgend jaar wordt de fiets 1000 euro duurder, dus mijn volgende fiets zal zeker een andere worden.

28 oktober 2011, 19:58

Baldina over de Koga Miyata Tesla Tour

ik kocht mijn Koga Tesla Tour ruim 2 jaar geleden. ik las in een voorgaande reactie van iemand dat hij veel last heeft van piepende remmen. ook ik had hier veel last van en was er al diverse malen voor terug geweest. Dit is nu dmv een simpele ingreep verholpen, men heeft n.l.een simpele rubbere ring aangebracht en nu hoor je echt niets meer. hier moet echter wel het achterwiel voor uit, dus is het handig dit te combineren met een beurtje of iets dergelijks.
Of ik na deze fiets weer een Koga koop weet ik nog niet, ik heb geen vergelijkingsmateriaal met andere fietsen, maar mijn dealer zegt dat alle andere merken ook regelmatig mankementen vertonen en dat hij de minste klachten heeft van de Koga. Ik heb er nu zo'n 8500 km op zitten, maar ben al heel veel terug geweest voor verschillende mankementen, wat toch eigenlijk niet zou moeten kunnen met zo'n dure fiets! De laatste maanden ben ik al veelvuldig teruggeweest omdat de trapondersteuning veel uitviel. dan wordt er van alles vervangen omdat men niet weet waar het vandaan komt en men van een los contactje uitgaat. uteindelijk is het complete achterwiel vervangen. dit leek goed te gaan, maar na 2 dagen weer hetzelfde probleem. dit had te maken met het niet goed kalibreren dacht men, dus weer terug. Na een paar dagen weer hetzelfde probleem en toen bleek het dus in kortsluiting in een stekker te zitten. dit is inmiddels ook verholpen. Aan de service van de dealer ligt het niet, maar mijn fiets fietst niet meer zo lekker als voor dit mankement.
Voorheen haalde ik als ik flink doortrapte in het zwaarste verzet makkelijk 28.5, soms 29 km. als ik nu van een helling afrij houdt de fiets vaak hinderlijk in, net alsof de remmen blijven hangen, ook haal ik die 28.5, 29 km niet meer. er zit minder power in.Volgens mijn dealer heeft dit te maken met de zich steeds vernieuwende software omdat de ondersteuning wettelijk slechts tot 25 km maximaal mag.
Naast deze negatieve ervaringen vind ik ook de coating van slechte kwaliteit. Het achterspatbord is al 2 maal onder garantie vervangen omdat de coating was aangetast. Het komt allemaal wel in order, daar gaat het niet om, maar mijn vorige fiets daar reed ik 25 jaar op zonder dat de coating was aangetast.
De wegligging van de fiets is heerlijk, alleen zal mijn volgende fiets weer een dubbele verende voorvork moeten hebben, deze kogelvering is namelijk erg stug (is ook al diverse keren losgeraakt,, dan gaat hij klapperen, dus ook iedere keer voor terug!).
Al met al toch wel gemengde gevoelens ten aanzien van mijn ervaringen met de Koga, zeker als je naar de prijs kijkt.

28 november 2011, 16:20

jacques over de Koga Miyata Tesla Tour

geachte lezers,

ik heb een koga miyata tesla aangeschaft en meteen na de aanschaf zit het zadel los. ik kan het zadel dus naar links en rechts draaien, ongeveer met een speling van 5 cm.dit gelijk gemeld bij de rijwielhandelaar en deze zegt dat dit hoort, want als deze vastgezet wordt is er geen vering in de stang mogelijk, dit doet mij vreemd aan, vandaar dat ik aan de andere tesla rijders wil vragen of dit zo is.

met vriendelijke groeten, jacques

15 januari 2012, 16:40

cg van kats over de Koga Miyata Tesla Tour

In mei 2008 2 Koga miyata tesla's Tour aan geschaft. Nu 4 jaar later niet echt tevreden over zo'n dure fiets. Jankende remmen zowel voor als achter. Mijn dealer krijgt het niet verholpen. Bellen afgebroken. Achter verlichting via spatborden al buitenom aangesloten. Verende zadel pennen al vervangen omdat er al te veel speling was ingekomen.(post moderne is een goeie vervanger) Bedienings kabels , ondanks dat de fietsen altijd binnen staan, zitten vast. Tandwielen en ketting vervangen terwijl we niet meer dan 3000 km per jaar fietsen.Het schakelen gaat wel licht maar de ketting loopt regelmatig onder met het grote voortandwiel mee omhoog en zit dan vast. Schietsleutel zit vaak vast en is al gebroken.(Nieuw slot) Display verlichting stuk, is vervangen tijdens garantie. Display contact met basishouder geen goed contact en is daarom niet goed aan te krijgen.(Dus geen ondersteuning) Corrosie onder de spatborden ziet er lelijk uit. De fietsen zijn altijd door de dealer in onderhoud geweest. Ook zijn we erg zuinig op onze fietsen en behandelen ze volgens de voorschriften. Wij houden echt van Koga-miyata maar bij de volgende aanschaf moet ik echt nog eens goed nadenken of het weer een Koga wordt. Vriendelijke groet, Fam. van Kats.
Ps. Wat kan ik aan die jankende remmen doen? Achtertrommel is al uitelkaar geweest en netjes geschuurd) Voorrem is een rollerbrake, wat is daar aan te doen?

19 januari 2012, 10:20

cg van kats over de Koga Miyata Tesla Tour

GRAAG ZOU IK WILLEN WETEN WELKE FIETSENZAAK BALDINA (28-11-'11)
DE RUBERE RING HEEFT AANGEBRACHT, TEN EINDE DE PIEPENDE ACHTER REM TE VERHELPEN. MEN MAG OOK UITLEGGEN HOE DAT IS GEBEURD. GROETJES C.G. VAN kATS.

20 januari 2012, 14:28

H.Moerenhout-v.d. Pol over de Koga Miyata Tesla Tour

27-01-2012
Ben erg verbaasd over de ( meestal ) negatieve reacties !! Vanaf 1996 fiets ik al op Koga Myata en vindt het een heerlijke fiets. In 2010 heb ik een 2 de- hands
Koga Tesla gekocht ( omdat ik een nieuwe te duur vind! ) waar in één seizoen
1200 km. mee gefietst was. Sindsdien heb ik er alleen maar plezier van gehad
en er zelfs met één batterij 115 km. mee gefietst.!!!
Er zitten 21 versnellingen op en het is denk ik de kunst om de goede snelheid
met de juiste ondersteuning op elkaar af te stemmen. Net als bij een auto, tijdig schakelen !!
Mijn mening : NIETS GAAT BOVEN EEN KOGA MYATA (een gewone of een
E-BIKE. )

27 januari 2012, 16:51

v d zanden over de Koga Miyata Tesla Tour

ijn Koga E-bike is al tweemaal tijdens het koffie drinken onderweg de accu leeg gelopen waar dat aan ligt is mij niet duidelijk we hadden nog maar 10 km gefietst
aangezien ik niet kan fietsen zonder ondersteuning is dit voor mij onacceptabel
wil graag weten of er meer mensen zijn met die klachten
ook die van mij schoonzus was op hetzelfde moment leeg
dat was dezelfdekoga en even oud

29 januari 2012, 15:15

w. de jong over de Koga Miyata Tesla Tour

kan de koga tesla e toer,konstand op de lader,nu het heel koud is 
de lader werk nu constand
.wie weet dat..

4 februari 2012, 23:55

Merijn over de Koga Miyata Tesla Tour

De Koga constant op de lader kan natuurlijk altijd, maar dit is helemaal niet nodig. Zorg alleen dat hij niet helemaal leeg loopt. Hij voller de accu is, hoe beter voor de fiets. Bewaar de accu op een vorstvrij plaats, als je hem van je fiets kunt halen, evenals de oplader. Gaat hij veel langer mee. Ik zag vanmiddag een Koga e-bike staan. Totaal niet bijhehouden: vuil en onder de vastgevroren sneeuw. Dat is pas echt slecht! Laat je fiets, indien mogelijk, vorstvrij staan. Wordt hij nou vuil door sneeuw, laat hem dan eerst ontdooien voordat je hem weer in een koude omgeving zet.

10 februari 2012, 18:56

R. de Jonge over de Koga Miyata Tesla Tour

Ik heb eeTesla RE, gekocht in 2009.. Tot nu toe gereden 7300km.
Gemiddelde actieradius 102 km. Heerlijke fiets voor mensen die veel fietservaring hebben. Ik ben 80 jaar

9 maart 2012, 16:57

Hans van Peufflik over de Koga Miyata Tesla Tour

Wij hebben net als onze zwager en schoonzus een Koga E tour gekocht en van 3 fietsen is in het eerst jaar al de sleutel afgebroken en bij mij de kettingkast al kapot. Dan krijg je bij de dealer te horen dat we dat zelf doen omdat we met onze voet tegen de sleutel aankomen. Nou dit is onmogelijk ik vind gewoon dat ze slechte materialen gebruiken voor zo'n dure fiets.En de accu's zijn in princiepe ook snel leeg laatst kon ik maar net 50 km fietsen volgens de dealer lag dat aan het koude weer.

10 maart 2012, 11:56

Jelle Woudstra over de Koga Miyata Tesla Tour

Samen met mijn vrouw hebben w allebei een elektrische Koga limited gekocht van EURO 3.5000 per stuk. Vol vertrouwen waren we dat we goede kwaliteitsfietsen hadden gekocht.
Helaas blijkt de accu van de herenfiets na 3 weken stilstand van 100% naar 0% lading te dalen. De accu van de damesfiets blijft gedurende de drie weken wel op niveau. Binnen één maand na aankoop dus voor ons een bitter slechte ervaring met een elektrische Koga fiets. 

11 maart 2012, 13:02

tineke over de Koga Miyata Tesla Tour

wij hebben onze koga e-bike nu 2 jaar en er is nog nooit iets mee aan de hand geweesthoewel ik er al 2 keer mee gevallen ben.
zonder ondresteuning trapt hij inderdaad wel erg zwaar.
wij zijn er erg tevreden over en hebben er veel plezier van.

18 maart 2012, 19:44

Dick de Wit over de Koga Miyata Tesla Tour

Wij hebben 5 jaar geleden 2 Koga tesla's gekocht. Zelf ruim 7500 km mee gereden, waarvan ongeveer de helft zonder ondersteuning.
Mijn vrouw reed ruim 3500 km meestal met ondersteuning. Laten elk jaar een onderhoudsbeurt uitvoeren bij Leensvaart in Heenvliet.
Zijn ZEER  tevreden over de Koga's, en de accu's  zijn  nog prima. Zelf haal ik met gemak 70 km.
Natuurlijk rijd een e-bike zonder ondersteuning zwaarden dan een normale fiets.
\\\volgens mij zijn de meeste klachten te voorkomen met goed onderhoud.
Kan hem iedereen. ( ondanks de prijs) aanraden

31 maart 2012, 15:43

jac lobs over de Koga Miyata Tesla Tour

Ik vind het een heerlijke fiets helemaal geen problemen gehad. ik heb nu een jaar en 4000 km met plezier gefietst de service bij leensvaart in heenvliet is top

20 april 2012, 14:20

Baldina over de Koga Miyata Tesla Tour

Naar aanleiding van het bericht van de heer C.G. Kats van 19/01/2012 met de vraag over het verhelpen van de PIEPENDE REMMEN kan ik hem vertellen dat dit bij mij door de firma Leensvaart in Heenvliet is verholpen en dat dit nog steeds tot volle tevredenheid functioneert.

21 april 2012, 14:27

Loes over de Koga Miyata Tesla Tour

Ik moet de Koga constant op de lader laten staan volgens de dealer.

7 mei 2012, 00:50

P. Weijl over de Koga Miyata Tesla Tour

Ik heb in oktober 2011 een model Tesla gekocht.
Heerlijke fiets om te fietsen, maar toch al een paar kleinigheden
die voor zo een dure fiets irritatie opleverd.
Actieradius geen ervaring mee, daar ik niet een echte lang(ver)rijder ben.
De fiets aangeschaft om de auto te laten staan, dus gebruik de fiets in hoofdzaak woon-werkverkeer een daar zitten een paar tunnels tussen.
Beide bijgeleverde sleutels afgebroken, ook mij werd gezegd dat je met je voet tegen het tasje van de sleutel kwam, sleutel uit de fiets, maar niet op slot.......
De fiets rammelt behoorlijk in zijn voorvork, ik moet veel over klinkerwegen
met hobbels, krijg kan flinke klappen in de rug, weinig vering.
Maar tot overmaat van ramp:
vrijdagavond netjes wegezet in de kelder, zaterdagavond naar kennissen op de fiets, maar niet dus, fiets deed het niet meer,display gaat aan, je kunt zien hoe laat het is en hoe hard je rijd is ook te zien, maar je kunt hem totaal niet meer instellen, geen licht aandoen, trapondersteuning niet instellen niets.....
Maandag fiets naar de fietsenmaker, weinig tijd, display op de fiets geplaats en ja hoor, hij doet het weer, ik blij, was het misschien de regen????
Fietsenmaker gebeld, als alles het weer doet kunnen wij niet zien wat er aan de hand is,,,,,, brengt U hem maar als U meer tijd heeft, dan sprayen wij de contacten even in......
Woensdagmorgen 11.30 uur, ik maak mij startklaar, pak de fiets en neehoor,
niets doet het.......
Ik heb de fiets wegebracht dus wegrijden zonder ondersteuning, erg zwaar, ook het terugschakelen van 3 naar 2 gaat op deze fiets ook zwaar, je breekt bijna je duim, en wat verbaasd me, ben de straat uit probeer de fiets op onderteuning te zetten en ja hoor, hij doet het weer,ik heb me niet van de wijs laten brengen, ze moeten de fiets nakijken, punt uit. heb een leenfiets mee, het zal mij echt benieuwen
wat er aan de hand is, kon een paar dagen duren, want er moet waarschijnlijk
onderdelen worden besteld, kinderziektes werd mij verteld.......
Ik heb de fiets gekozen omdat deze fiets een groot rijgenot heeft, de kwaliteit
goed is????, maar of het een perfect rijwiel is????wat de prijs wel doet vermoeden...

21 juni 2012, 10:50

A Vermeulen.de Boer over de Koga Miyata Tesla Tour

Ik vind dit een heerlijke fiets maar helaas ik fiets niet meer hij is ongeveer
2 jaar oud heel weinig km.gereden +verzekering maar hij staat bij de f.winkel
te koop maar zegt hij de mensen vragen naar fietsen met een losse accu
ik vind dit onzin maar ja ik hoor niets van de winkel wat moet ik doen?
Ik ben 80 jaar en heb nu een scootmobiel ik fiets liever want dan kun je afstappen in het drukke verkeer.graag antwoord op mijn vraag
vr.gr.Mevr Vermeulen

26 augustus 2012, 13:32

Rien Geurts over de Koga Miyata Tesla Tour -

De kwaliteit van de geleverde elektronika van de E bike light is volstrekt onvoldoende en een aanfluiting voor de QAQC van de fabrikant. In de twee jaar dat ik de fiets heb is alle elektronika vervangen, batterij 2x, achterwiel met motor en onlangs de display houder. Onvoorstelbaar voor een fiets van deze prijs. Daarnaast in die twee jaar de binnenband achter verschillende keren kapot gehad bij het nemen van een hobbel op de weg. Een nieuwe ervaring die me bij mijn vorige fiets niet eenmaal is overkomen. Nooit meer Koga dus.
.

5 augustus 2013, 23:02

Lind Bryant over de Koga Miyata Tesla Tour -

hello,

Heeft u behoefte aan een lening te betalen uit uw schuld of start je eigen bedrijf? zo ja mail ons vandaag op: lindbryant105@gmail.com met onderstaande informatie is voor meer details over hoe verder te gaan.

Vullen en weer terug naar ons,

Volledige naam: ............
Land: ............
Bedrag lening: ............
Lening duur: ............
Telefoonnummer: ............
Sex: ............

dank

Mevrouw Lind Bryant

8 oktober 2013, 18:49