Fietsrouteplanner

NIEUW: Plan uw fietsroute met onze eigen fietsrouteplanner!

Elektrische fiets? E-bike Keuzehulp

Op zoek naar een elektrische fiets?

Elektrische fietsen - de merken

Overzicht van alle populaire elektrische fietsen en reviews.

Oplaadpunten

Alle oplaadpunten voor elektrische fietsen in een overzicht. Handig voor onderweg!

RIH Omega

RIH Omega

Specificaties

Merk: RIH
Model: Omega
Jaar: 2011
Bereik: 75 km gemiddeld
100 km maximaal
Gewicht: 27,0 kg
Prijs: € 2.499,00

Gemiddelde beoordeling

Meer informatie over de RIH Omega

Vergelijkbare elektrische fietsen:

D-Cycle 36MN3, D-Cycle 36MN8, D-Cycle 36WD8, D-Cycle 36WN7, Qwic A2.1

6 reviews

Sorteer op: Beste reviews | Datum

Miny Schreurs over de RIH Omega

Na twee jaar gefietst te hebben op een gazelle e-bike heeft de RIH e-bike
vele pluspunten.
De fiets is lichter en hij fietst ook veel lichter. Het display is goed overzichtelijk met duidelijke aanwijzingen. Het display heeft een powerkolom voor ondersteuning, die je op drie niveau's in kunt stellen. Bij niveau 1 haal je makkelijk zo'n 85 à 90 km op één accu. Bij niveau 2 haal je ongeveer 70 à 75 km. Niveau 3 heb ik nog nooit gebruikt al heb ik al wel met flinke tegenwind gefietst.
Tijdens het fietsen kan zeer gemakkelijk van programma gewisseld worden.
Het display heeft aan de rechterkant een kolom waarop je af kunt lezen hoe vol de batterij is. Ook wordt het gemiddelde aantal kilometers opgegeven hoeveel je nog met ondersteuning kunt fietsen.
De cruise control waarmee de fiets is uitgerust geeft de mogelijkheid je snelheid te begrenzen, zodat je nooit te hard of te gevaarlijk zult rijden.
Zonder ondersteuning rijdt de fiets ook zeer licht.
Het is een nederlandse merkfiets die volledig handgemaakt is.

28 februari 2011, 21:11

Onbekend over de RIH Omega

Na een heleboel fietsen uit te hebben geprobeerd, kocht ik deze. En daar ben ik nog steeds onzettend blij mee!

Een heerlijke fiets, met een constante ondersteuning. Geen schokkende bewegingen, accu die het lang uit houdt en prima display. Geen minpunten te vinden!

4 maart 2011, 08:59

Peter Joosten over de RIH Omega

Na me goed geinformeerd te hebben besloten we samen, mijn vrouw en ik, om de Rih Omega te kopen. De eisen die ik zelf stelde waren o.a. een gesloten kettingkast, een afneembare accu, versnelling bediend door een draaiknop en voor beide fietsen een lage instap. Dit laatste op advies van een kennis die een dames en een herenfiets had gekocht. Hij zei dat zijn vrouw weleens de accu eerder leeg had dan hij en kon nu niet wisselen van fiets. Ik heb er geen spijt van om dit advies op te volgen. Vind het nu zelfs al heel fijn die lage instap. Verden zijn we uiters tevreden over de fiets. Fjn dat er ook een cruise control op zit want nu fietsen we even hard. Verder is hij heel gemakkelijk in gebruik. Overzichtelijk display. Kort om voor ons was het een goede keuze die RIH Omega..

4 maart 2011, 13:04

fam.vos over de RIH Omega

we hebben 6 merken geprobeerd de rih was nog niet te evennaren daar om een rih omega maar de levertijd was wel lang maar ondangs hadden we er dat voor over

4 maart 2011, 14:35

mien noblesse over de RIH Omega

Ik ben meer dan  tevreden met de RIH omega, Mijn man ik hebben hem het vorigjaar zomer gekocht en zouden hem niet meer willen missen.
Hij is ligt traps gewijs in te stellen en ik fiets er  makkelijk 100 km met een acu.
En heel belangrijk hij is licht en hij schiet ten minsten niet in een keer veruit als je begint te trappen dus wij zij er heel tevreden mee

4 maart 2011, 14:50

Draaijer over de RIH Omega

Onze (mijn vrouiwn en ik)1e aanschaf was Gazelle Easy Glider.Daar hebben we 4 jaar prima op gereden.Accu radius was niet te groot.Bij inspanning ca 45 km.
Vorig jaat zijn we over gestapt naar RIHA Omega.Een geweldige electrische fiets.
Als je de fiets aanpakt dan voel je al hoe prettig hij aanvoelt.Licht en soepel.
De aandrijving is fantastisch.Als je op stand 1 fietst dan ga je bijna al vanzelf.
Accu radius in stand 1 ca 100 km.Bij een hogere stand zeker 60/70km.
Van 1 fiets viel de accu 2 keer uit.De fabriek heeft alle electronica er nieuw ingezet.Dat noemen wij nog eens service.Dat geldt ook voor onze fietsenmaker Roy Seine.
De fietsen zijn iets duurder maar dat zijn ze volledig waard.

4 maart 2011, 18:47

Anneke van Bruggen over de RIH Omega

Ik spreek ook uit naam van mijn 2 vriendinnen,wij willen héél graag laten weten hoe blij wij zijn met onze RIH OMEGA , vorig jaar aangeschaft en zijn alleen maar positief !!!
Wij fietsen veel op power 2 met 2 of 3 blokjes en halen dan 100 á 110 km.
In een woord een geweldige fiets zonder minpunten!!!
Meerdere merken geprobeerd , de Rih als laatste , we waren gelijk om en wisten het meteen .
Dit is een juiste beslissing geweest en genieten er optimaal van , alle drie !!!

4 maart 2011, 21:14

Janny Dasselaar over de RIH Omega

Ik heb eerst een sparta e-bike gehad. Als je starte moest je oppassen, want de fiets schoot in één keer vooruit. Dat heb je met de RIH omega niet. Mijn man en ik hebben sinds mei 2010 allebei een RIH, die heel goed bevalt en we kunnen, als er niet te veel wind is met gemak 100 km. fietsen. En de fiets is lichter in gewicht, wat ook een pluspunt is. Wij zijn er heel tevreden mee. En blij dat we deze gekocht hebben. Aan te bevelen!!!!

4 maart 2011, 21:21

henk uit Raalte over de RIH Omega

Ik geef niet gauw een reactie op iets maar wij zijn zo tevreden over onze RIH fietsen dat wij hierop een uitzondering maken.
Wij kunnen ze een ieder aanbevelen.
Voldoet aan alle technische specificaties.
Heb er nu 900 km op gefietst en stap er iedere keer weer met plezier op.
Zeer degelijke fiets met fijne rijeigenschappen.

4 maart 2011, 22:07

Jan Rensen over de RIH Omega

Ik ben altijd een RIH fan geweest. Begonnen met een race- en baanfiets van
RIH gekocht bij RIH in de Westerstraat te Amsterdam. Daarne nog verschillende
toerfietsen van RIH gehad. Uiteindelijk ben ik alsmede mijn vrouw overgestapt
op de RIH Omega. Een fantastische fiets, veel mogelijkheden, sterke accu
en zelfs zonder ondersteuning fiets het licht.
Een prima hollands product.

5 maart 2011, 09:14

roel douwes over de RIH Omega

door zeer slechte ervaringen met gazelle (en de manier waarop het opgelost word)
en ik ben hierin lang niet de enige
op advies van mijn leverancier overgestapt op RIH
dit uiteraard met een behoorlijke bijbetaling maar dit had ik er wel voor over om van alle Gazelle ellende af te zijn
de RIH nu 8 maanden in mijn bezit en wat een fijne fiets
WARM AANBEVOLEN
m.vr.gr
roel

7 maart 2011, 13:51

Jan en Thea Korndorffer over de RIH Omega

We zijn zeer tevreden met onze RIH Omega fietsen.Trekken er nu vaker op uit met de fiets. Met de accu kunnen we +-125 km rijden .Dus genoeg speling om als het nodig is de ondersteuning wat meer in te schakelen. Wij zijn er blij mee,omdat nu ook in ons heuvelachtig vakantie gebied fietsen een ontspanning is geworden. Een redelijk lichte fiets, die ook nog (zonder accu) op de caravan dissel meegenomen kan worden.We hebben allebei voor een lage instap gekozen, omdat we er nog jaren van willen genieten en als je ouder wordt dit toch een gemak zal zijn. We wensen iedereen veel (RIH) rijplezier.

9 maart 2011, 23:12

P.van Zetten over de RIH Omega

Wij hebben 2 dames RIH Omega fietsen, omdat we ten eerste de fietsen zeer degelijk vonden, zelf eind 60 jaar zijn, we gaan geen bergen meer beklimmen en met 8 versnellingen met gesloten kettingkast voor ons prima is, Geeft minste onderhoud.
Sorry voor Miny Schreurs in haar reactie van 28-02'11.
Zij begrijpt het gebruik van de 3 programma,s van Rih niet goed. Er zijn 3 programma,s , ieder onderverdeeld in 6 blokken.
In programma 1 rijdt je in de lichtste ondersteuning, maar programma 1 in blok 6 rijden vraagt veel stroom. zij kan veel meer km rijden op 1 vulling!
Wij rijden altijd, onafhankelijk van het weer, wind of geen wind in programma 2 , 1e blokje en gaan naar mate er meer wind is, er 1 of 2 blokjes bijgeven.
Wij rijden op deze manier gemakkelijk ca 115 km met 1 vulling.
Wat wel belangrijk is, voor ieder fiets met ondersteuning, dat je blijft schakelen met je versnellingen, als het iets zwaarder wordt, dan eerst eens een versnelling terug, dat spaart stroom , pas dan eventueel meer ondersteuning.
Als je met auto een berg op gaat, dan schakel je terug in de versnelling en gaat dan naar behoefte gas geven. Zo moet je ook doen met de fiets met ondersteuning. Wij hebben sind 1 juni vorig jaar ca 3500 km gereden.
Wij hebben veel merken geprobeerd maar hebben met de RIH de best denkbare keus gemaakt, voor wat betreft de kwaliteit van de fiets, het lichte fietsen eventueel zonder motorhulp ( Premium naaf), aantal te rijden km bij constante ondersteuning, met medewerking van de vernellingen, ( minimaal 90 km, normaal ca 110 km) , duidelijke en uitgebreide computer. Op de fietsen drager aan auto of caravan, geen probleem fiets is zonder batterij net zo zwaar als onze normale Giant fietsen.
Zeer aan te bevelen fiets, in de familie hebben we diverse andere merk fietsen, maar er kan er geen één tegen RiH op, wij hebben ook geen oplaad punten onderweg nodig bij lange tochten.
Zo kan ik in mijn enthousiasme nog wel een poosje door gaan.
Jammer dat RIH maar een beperkte produktie capaciteit heeft, anders zou het zeker binnenkort de meest verkochte fiets zijn.

10 maart 2011, 14:20

gerrie over de RIH Omega

Sinds ca. een half jaar heb ik de RIH e-bike , de fiets bevalt goed maar heeft 1 minpuntje , namelijk dat de display weleens uitvalt en ik dus geen ondersteuning meer heb en dat is balen .
Volgens de dealer komt dat omdat de motor te warm zou worden , je mag niet de versnelling én de ondersteuning gelijktijdig hoog hebben staan , dat zou in het boekje staan maar dat is niet terug te vinden .
Bovendien is mij daar door de dealer niet op gewezen .
Maar ook als je de versnelling normaal en de ondersteuning op bijv. 4 á 5 hebt staan viel de ondersteuning uit .
Dus het verhaal dat de motor te warm word als je éénmalig de versnelling en de ondersteuning te hoog hebt gehad gaat voor mij althans niet helemaal op .
Ik heb de fiets aangeschaft omdat ik 2 knieprotheses heb .
De prijs is wat aan de hoge kant , dat zou de kwaliteit goed moeten maken , al heb ik daar nu wel twijfels over door de uitval van de display .

18 maart 2011, 08:31

J.ehlen over de RIH Omega

We heben vorig jaar in mei 2 rih omega's gekocht en inmiddels een 8000 km mee gefietst. De fietsen verschillen onderling in actieradius tot wel 30%? Door rih is daar geen oplossing voor gevonden. Inmiddels hebben ook beide fietsen al 3 maal een nieuwe motor gekregen. Op vlakke wegen lopen deze fietsen vrij goed, echter een steile helling is er te veel aan. Alleen met een uiterste eigen krachtinspanning ( bij een electrische fiets toch echt niet de bedoeling) kom je boven. Programma 3 met een sterkere ondersteuning biedt dan ook geen soelaas, de sterkere ondersteuning begint immers pas bij 15 km per uur, een snelheid die je bij een steile helling (zuid limburg of de voerstreek) bij lange niet haalt. We fietsen vaak in groep en zien dan dat andere electrische fietsen geen problemen hebben bij een steile helling.

18 maart 2011, 10:54

H.Troost over de RIH Omega

Zonder woorden op 1 na

PRIMA.

18 maart 2011, 11:30

Pieter over de RIH Omega

Pieter
Wij mijn vrouw en ik hebben vorig jaar ook een RIH Omega E fiets gekocht
RIH is vorig jaar pas met de E fiets voor het eerst uit gekomen .
Daar ik al een RIH had en daar ook zeer te vreden mee ben hebben we gewacht op de E fiets ,wij zijn erg blij dat we gewacht hebben op deze fiets
Het is een SUPER fiets ,en wij kunnen er ook tussen de 100 -120 kilometer mee fietsen ,niet dat zo nodig is maar dan hoeven wij niet bang te zijn dat de accu leeg rijden
Rih heeft het goed bekeken om te wachten ,want Nu hebben ze ook een top E fiets.
Ik ben nog geen andere fiets tegen gekomen die zo goed en degelijk is afgewerkt als de Rih.
Lees de reactie van P van .Zetten eens ,daar kan ik mij voledig bij aan sluiten
allemaal veel fietsplezier ,aan de RIH omega zal het niet liggen
Groeten Pieter

20 maart 2011, 20:27

generaal over de RIH Omega

Nooit meer een ander! Hadden 4 jaar een sparta ion en nu een rih. FANTASTISCH!!!Trapt licht en haal met gemak 120 km!!! Dit is m echt!!!

24 maart 2011, 23:13

J van T over de RIH Omega

Nog nooit zo'n goede fiets gehad .
woorden schieten tekort.
Moet eerst maar ervaren.

28 maart 2011, 15:59

T. van Eeden over de RIH Omega

T. van Eeden 30-03-2011


Op advies van een kenner uit de fietswereld voor mijn partner en mij een RIH Omega gekocht en dit blijkt een uitstekende keus te zijn.
Het zijn beide damesmodellen, ook op aanraden, met het oog op het ouder worden.
De fietsen mogen worden beschouwd als de ,,ROLS,, onder de E-fietsen.
Uitstekende afwerking, stijf frame (voor een damesfiets) en relatief licht in gewicht met uitstekende rijeigenschappen.
Zonder ondersteuning wordt de motor ontkoppelt en rijdt dan net zo licht als een goede gewone fiets.
Ook de electronica is goed doordacht met een overzichtelijk display.
Je hebt de keus uit 3 rijprogramma,s met 6 niveau,s en cruisscontrol.
Tevens informatie over de tripafstand en de batterijlading.
Bijzonder is het automatische rekenprogramma waarmee het resterende bereik in Km wordt aangegeven op basis van de rijomstandigheden en de batterijlading.
Kortom, een uitstekend product, wel stijf aan de prijs, maar het zeker waard t.o.v. andere merken ( er zijn duurdere).
Het blijkt, dat er toch nog fabrikanten zijn, die kwaliteit boven het winsmodel stellen.

30 maart 2011, 17:23

Renkema over de RIH Omega

Sinds 1 jaar berijders van de E RIH fietsen (echtpaar Renkema) en zo,n 1500 km. reeds met plezier gefietst.
Fietst zeer licht zonder ondersteuning.
Sterke batterij, lange afstanden geen probleem.
Zeer soepele bediening tijdens het fietsen.
duidelijke display.
Een zeer degelijke fiets.
Bijzonder goed af te stellen voor elke berijder,b.v. stuur- en zadelpin.
Kortom...ik kan geen negatief item bedenken.

Bij aanschaf meerdere merken uitgeprobeerd , maar de keus voor mijn vrouw
en mij was totaal geen probleem nl. de RIH.

30 maart 2011, 23:04

jos leloux over de RIH Omega

Gerrie heeft op 18-03-11 om 8.31 een mail gestuurd met de klacht dat haar display soms uitvalt en dat de dealer heeft gezegd dat de motor te warm word; dit is niet waar en ze moet naar de dealer terug om de bekabeling te laten vervangen. Anders even bellen naar ons tel. 0546-538090. dit is simpel op te lossen   mvrgr jos leloux

30 maart 2011, 23:10

Dinie en Klaas Prins over de RIH Omega

November 2010 voor ons beide een Rih Omega gekocht. De Rih Omega voldeed precies aan onze wensenlijst zoals gesloten kettingkast, afneembare accu (je krijgt een fiets niet altijd bij een wandcontactdoos) klein formaat motor in het voorwiel, geruisarme motor, keuze in frame-hoogte, de mogelijkheid van een lage instap voor mijn vrouw en een grote actieradius met de acculading.
Na enige aanloopproblemen, welke perfect door Fietshop De Valk in Nijverdal in samenspraak met Rih zijn opgelost, zijn we beide zeer tevreden over onze fietsen. Ze zijn makkelijk te berijden zelfs zonder elektrische aandrijving.
De afwerking van de fietsen staat op eenzame hoogte in fietsenland.
Een bijkomende voordeel is dat we veel minder vaak de auto pakken.
Wij zijn erg blij met de aanschaf.

31 maart 2011, 19:24

A.Scheer over de RIH Omega

28-5-2010 dames en heren RIH omega in gebruik genomen.Nu 4983 km mee
gefietst.na plm 1maand gaf de motor vande damesfiets
teveel lawaai.Direct na ruggespraak met de fabriek door de dealer [maandag in Zwartsluis] omgeruild.
Wij rijden plm 90% op power 1 en 1 blokje ondersteuning.Wel veel gebruik van de 8 versnellingen.
2x uitgeprobeerd om de accu tot plm1 blokje leeg te rijden.Tripafstand was toen nog 150 km en 23 km over.
Jammer,dat de fabriek niet zoals bij de andere RIH topmodellen de bagagedrager mee kan spuiten in de framekleur.!! voor de rest alleen maar lof.

1 april 2011, 15:34

H. de Kruijf over de RIH Omega

Sinds februari 2011 een RIH Omega dames en herenfiets. Bij koud weer toch 85 km in de middelste ondersteuning.
Goede stabiele fiets met uitstekende rijeigenschappen; ook zonder ondersteuning rijdt het prima.
Kost wat maar dan heb je ook wat ; we hebben nu in 6 weken 600 km gereden en denken aan het eind van het jaar de 6000 te halen!

1 april 2011, 16:59

w.kersten over de RIH Omega

Heb pas een R.I.H. fiets gekocht.
na veel wikken en wegen toch uitgekomen bij de R.I.H. Omega.
fiets zonder ondersteuning ook zeer licht.
goed afgewerkt.
helder display
mooie kleur.
accu onder zadel handig uittehalen.
opladen op de fiets, of in de garage harde ondergrond.

11 april 2011, 16:01

Erik Bakker over de RIH Omega

Even ter ontnuchtering een reactie op al die lovende "gebruikerservaringen".

Kennelijk is het RIH weer gelukt om veel positieve reacties namens "gebruikers" te plaatsen.

Even de feiten op een rijtje.

1. De RIH Omega is een saai ogende eenvoudige elektrische fiets.
2. De motor in het voorwiel (specificaties op de site van RIH ontbreken uiteraard) is een simpel, matig sterke aandrijving. Deze motor kom je in allerlei elektrische fietsen uit het goedkope segment tegen. Qua sterkte geen 33 NM of 40 Nm, zoals in topmodellen van Koga en Sparta, maar slechts 29 Nm.
3. Geen geavanceerde krachtsensor, maar de simpele - een goedkope - bewegingssensor, zoals in fiertsen van 1000 tot 1200 euro. Hierdoor veel vertraging en weinig trekkracht in het begin.
4. De overige onderdelen, zoals zadel, verlichting, remmen, wielen en spaken, zijn uit het laag-midden segment.

5. Waarom deze fiets in de winkel staat voor € 2499 is een raadsel. Kennelijk - ik heb geen andere verklaring - wordt de vakhandel een erg hoge marge gegund. Deze fiets zou zeker niet meer van € 1400 mogen kosten. Je merkt ook dat de winkelier deze fiets liever verkoopt - en dat zonder enige korting - dan andere goed geteste topmerken.

Ten slotte.
Vraag.Waarom deze fiets niet wordt getest en vergeleken met andere fietsen.
Antwoord: RIH wil niet meewerken. Ik vermoed dat men bang is dat deze - veel te dure - fiets door de de mand zou vallen.

14 april 2011, 23:22

A.Venken en J.Ehlen over de RIH Omega

Gaarne sluiten we ons aan bij de opmerkingen van Erik Bakker. We hebben vorig jaar mei 2 rih omega,s gekocht en hebben inmiddels een 9500 km met deze fietsen gereden.Beide fietsen hebben inmiddels de vierde motor gemonteerd en alle kinderziektes die je maar kunt bedenken hebben we mogen meemaken. Op dit moment functioneren de fietsen redelijk tenzij je een steile helling moet nemen in bijv. de Voerstreek of Zuid Limburg, vergeet het dan maar, waar we met een Rih Z 850 wel fietsend naar boven kwamen; lukt dat met de Omega niet. Uit de reacties van Rih maken we op dat maar weinig mensen daar al een steile helling met deze fietsen zijn opgereden,programma 3 met een sterkere ondersteuning vanaf 15 km( deze snelheid haal je overigens bij lange niet op een steile helling) biedt dan ook geen oplossing.Wat verder opvalt en door Rih niet opgelost kan worden is het grote verschil in actieradius tussen de twee fietsen, in dezelfde versnelling en ondersteuningsstand is het verschil vaak 30 %, in gewicht schelen we overigens maar enkele kilo's.We hebben jaren rih gereden, de omega's zijn zeker de laatsten.

15 april 2011, 17:33

H.Steegh over de RIH Omega

Mijn ervaring met de RIH fiets is fantastich.We hebben verschillende fietsen uigeprobeerd en de RIH is voor mij de topper onder de fietsen.
Ik heb op programma 1 met de laagste ondersteuning 160 km bereikt.
Programma 2 heb ik niet uitgeprobeerd.Programma 3 hoogste ondersteuning
70 km bereikt met wind en heuvels.
Van wat ik heb gelezen de reacties zijn er 2 personen die niet tevreden zijn.
Wij hebben 10% korting gekregen op deze fietsen.
En zijn en blijven ook wat betreft de service zeer tevreden.
Ik raad iedereen aan een RIH fiets te kopen ze zijn net zo duur als
de Batavus of Sparta.
De fiets komt uit Venlo en wij ook.

19 april 2011, 22:56

generaal over de RIH Omega

Erik bakker kraak m maar lekker af. Heb dr vandaag toch weer lekker licht 100km mee gefietst, dit in tegenstelling tot mn vorige spartaion, waarmee ik moest zorgen dat ik vooral binnen de 45 km moest blijven! En nee, ik ben geen rih medewerker of zoiets. Wist toen ik sparta reed helemaal niet dat dit merk bestond en wat ben ik blij dat ik hem heb ontdekt!! (geloof je waarschijnlijk toch niet)

23 april 2011, 20:42

Bert over de RIH Omega

Fantastische fiets die Omega. Bij een ondersteuning van 2 à 3 blokjes in programma 2 haalt hij makkelijk de 100 km. Alles is perfect maar een bediening van de + en - toets direct bij de handvaten i.p.v. op de computer, zou nog handiger zijn.

29 april 2011, 13:48

J van Hees over de RIH Omega

Niet alleen een opvallend mooie en degeljke fiets maar ook een die op alle fronten doet waarvoor hij bedoeld is.

Ondersteuning op 3 nivo's en per nivo nog instelbaar op een 7-tal standen.

Rijdt als een trein en heeft bij normale omstandigheden en ondersteuning op de middenstand / middennivo een bereik van ca. 90 km.

29 april 2011, 17:00

j van ginkel over de RIH Omega

ik heb 3 weken geleden mijn sparta ion 2004 (zonder versnelling)ingeruild voor een rih omega wat ik een geweldige fijne fiets vind kan er met heel licht fietsen makkelijk 90 km mee fietsen ik kan iedereen deze fiets aanraden ik had ook een sparta zelfde prijsklasse geprobeerd en had nog nooit van rih fietsen gehoord en ben nu blij dat ik voor deze fiets heb gekozen heb

29 april 2011, 21:33

Marja V over de RIH Omega

Na drie jaar op een Sparta Ion te hebben gefietst,nu gekozen voor een RIH Omega.
Een wereld van verschil deze Rih. Ook zonder ondersteuning een geweldige fiets.

30 april 2011, 14:11

odile segers over de RIH Omega

Mijn man en ik hebben in ons heuvelachtige Limburg een aantal fietsen getest.
Met en zonder ondersteuning.
Gazelle innergy is goed voor het noorden, want hier kan hij geen berg op in dehoogste stand en er zijn er maar drie...
Batavus geeft een schokbeweging. de Sparta vonden we ook goed maar
direkt bij opatappen te snel. Zonder ondersteuning te zwaar.

Het unieke van de RIH OMEGA is dat hij 3POWER standen heeft die weer elk apart 6trapjes heeft dus 18standen voor ondersteuning en 8versnellingen.
Als je deze goed op elkaar afstemd haal je in het bergje op en af gemakkelijk
100 km.... Maar de oplaadpunten komen als paddesatoelen uit de grond,dus...geen probleem...
Trouwens onze fietsen dealer heeft onze een mooie prijs gemaakt voor de RIH. Wij raden iedereen deze mercedes onder de elektr.fietsen aan !!!!!

10 mei 2011, 19:36

Rianne over de RIH Omega

Ik heb een vraag over deze RIH fiets. Hoe is de maximumsnelheid. Ik heb nu een fiets waarmee ik 27,5 km/uur fiets, je merkt bij deze snelheid ook niet dat de ondersteuning stopt wat vaak wel het geval is als een elektrische fiets tegen zijn maximum aanzit. Hoe is dat bij de maximum snelheid van de RIH fiets?

11 mei 2011, 20:38

P.Houx over de RIH Omega

Late reactie op Erik Bakker:

De aanhalingstekens bij "gebruikerservaringen" en Uw 2e zin zijn suggestief en insinuërend. Hebt U één bewijs?
Ik heb RIH niet nodig om deze reactie op uw degelijke technische rapport te geven. 't Zal wel zo zijn.
Maar het doet niets af aan de tevreden gebruikers die bijzonder veel plezier
aan de RIH Omega beleven. Ik ook, sinds 9 april en na bijna 5 jaar ervaring met Koga Tesla (ook een fijne fiets).
Ik denk dat U, als deskundige, het antwoord op uw vraag zelf wel weet:
De 90 jaar oude Rijwiel Industrie Holland kiest voor een beperkte productie-
capaciteit. Er is méér dan vraag genoeg op grond van de reputatie. Of de fiets te duur is mag ieder voor zichzelf uitmaken.

13 mei 2011, 22:31

Jan over de RIH Omega

We hebben de RIH gekocht na proef hebben gereden op diverse andere merken
Eigenlijk zijn we geen "slechte"tegen gekomen,maar hebben toch voor de RIH gekozen ook al omdat we goede ervaringen hadden met de RIH fiets."normale fiets".
Mochten zelf een weekend proef rijden
En hebben toen deze aangeschaft met tot nu toe ten volle tevredenheid
Geen toeters of bellen aan deze fiets,maar wel degelijk en goede zit
100 km makelijk tehalen op een lading
Probeer op verschillende fietsen te fietsen en maak dan uw keus is ons advies
Over modellen smaak valt te twisten en op de een zit U lekkerder dan de ander
en de een wil een luxe uitstraling,gelukkig is er dan een boel keus.
En de onze was de RIH Omega

Jan

18 mei 2011, 15:56

cora over de RIH Omega

sinds vorig jaar juli in het bezit van deze fiets, FANTASTISCH!!!!
Makkelijk in de bediening, duidelijk display, prettige handvaten en ziet er ook nog mooi uit!!!
Wij hebben deze fiets aangeschaft, omdat ik reuma heb, en moeilijk nog met een "gewone"fiets de weg op kan. als je een beetje schakeld, met hoogte en dalen, kun je lang doen met een accu. ik heb al bijna 1400 km gefietst. Wat ik ook heel erg prettig aan de fiets vind, zijn de ergonomischgevormede handvaten. Voor mijn handen is het heel erg prettig. Ik ben heel erg blij met deze fiets.
cora

23 mei 2011, 16:31

W.H. ten Hoven over de RIH Omega

Mijn vrouw en ik hebben voorjaar 2010 uitgebreid elektrische fietsen getest. De RIH was een van de laatste in de lange rij merken die we uitprobeerden. De rij/eigenschappen van de RIH overtroffen alle andere merken en we waren er gelijk van overtuigd dat deze fiets met kop en schouders boven alle andere merken uitstak. Inmiddels hebben we er zo´n 3500 km. mee gefietst onder zeer uiteenlopende omstandighede. De praktijk heeft inmiddels uitgewezen dat de RIH onder alle omstandigheden uitstekende prestaties levert. De actiradius is bij verstandig gebruik sowieso tussen de 85 en 130 kilometer! Ook zonder ondersteuning prima rij-eigenschappen.
Kortom: een magnifieke kwaliteitsfiets die we niet meer willen missen!
Zijn er dan helemaal geen minpuntjes? Eigenlijk niet, maar als we perse iets zouden moeten noemen, dan zou wellicht de uitvoering iets sportiever mogen ogen. Een dikke pluim voor de boyuwers van RIH-Omega.

Wim en Ditty ten Hoven
Barneveld

24 mei 2011, 16:49

henny van den Heuvel over de RIH Omega

Wat leuk dat ik deze reacties ontdek over mijn RIH fiets die ik nu een maand heb.
Een aantal maanden geleden heb ik tijdens een regendag allerlei merken e.bikes uitgetest. Toen ik op de onbekende RIH zat was ik bijna direct verkocht. Dit was mijn fiets. Ik moest er alleen lang op wachten want er worden er niet heel veel gemaakt. Ik vond het wachten de moeite waard.
En mijn fiets-dealer De wit uit Opheusden heeft zijn uiterste best gedaan de fiets met goede framehoogte en type te bemachtigen en ik kreeg ook in overleg redelijke korting.
Maar veel belangrijker, ik ben heel erg blij met de fiets.
Hij fietst met en zonder ondersteuning fantastisch, is makkelijk te bedienen en ik ben mijn eerste accu nog aan het leeg rijden.
Het gekke is dat weinig mensen er van gehoord hebben, maar daar trek ik me niets van aan, ik voel me de koningin en ik vind hem ook nog mooi afgewerkt. Zelfs mijn man die eigenlijk nog niets van trapondersteuning moet hebben fietste met veel plezier en met een grote grijns op zijn snuit op mijn fiets.
Dus dat wordt leuk samen toeren deze zomer en ik kan mijn cruise-control instellen zodat ik niet al te hard ga. Maar ik hoop dat hij ook om gaat en dan rijden we samen heel Nederland door op onze fantastische fietsen.
Nu nog mooie bijpassende fietstassen, want die ik er bij kreeg zijn wat klein . Henny

27 mei 2011, 15:44

peter en joke vousten over de RIH Omega

hallo
wij hebben allebei de rih omega
en zijn er super tevreden over geen min puntjes
wat betreft het uitvallen van de display
dit heeft mijn man ook 2 keer gehad en toen is onze fietsen maker er mee naar de fabriek gegaan en die hebben een nieuwe software geïnstalleerd
daarna gebeurde het nog een keer weer terug naar de fabriek en toen een nieuwe accu gekregen
super opgelost door onze fietsen maker Lambert v't groenewolt uit Broekhuizenvorst en de rih fabriek
wij wensen iedereen nog veel veilige k.m.

2 juni 2011, 21:18

Thea over de RIH Omega

Heb sinds kort dus ook de RIH Omega. Fiets prima maar is het normaal dat de motor te horen is? Het klinkt alsof je met een aangezette dynamo aan het fietsen bent.

2 juni 2011, 21:24

Fred Barzilay over de RIH Omega

Mijn vrouw en ik hebben de RIH Omega vanaf 15 april jl en wij hebben daar inmiddels ieder meer dan 1000 km mee gereden. In principe gebruiken wij altijd programma 2 met powerblokje 2. Als dat nodig is door b.v. tegenwind doen wij daar tijdelijk een paar blokjes bij. De langste fietstocht die we inmiddels hebben gemaakt was 85 km. We hadden toen nog een bereik van zo'n 20 km over. Prima actieradius dus! De meeste positieve ervaringen van anderen kunnen wij onderschrijven. Toch zijn er nog zaken die verbeterd zouden kunnen worden.
Als je bijvoorbeeld onverwacht een bruggetje o.i.d. in je route tegenkomt dan ben je erg druk met het regelen. Eerst naar programma 3, Vervolgens naar de 6 blokjes en ook nog eens terugschakelen naar een lage versnelling. Je kunt je dan niet meer op het verkeer concentreren en je fietst met 1 hand. Er ontstaat een onstabiele en gevaarlijke situatie. Een krachtregeling door middel van een soort gashendel zou een enorme verbetering zijn. Voor zwaardere mensen schiet in dit soort omstandigheden ook de kracht van de motor tekort. Als je dan ook nog een minder goed wegdek hebt, dan kun je beter afstappen, want de fiets trilt behoorlijk en de kans dat je onderuit gaat is dan te groot.

7 juni 2011, 07:17

Siny Bode over de RIH Omega

Na jaren een spartamet te hebben gebruikt, heb ik besloten om een elektrische fiets te kopen. Nadat ik diverse merken had geprobeerd, de RIH Omega gekocht.
Wat een lekkere lichte fiets. Er zijn 3 programma's. Ik gebruik programma 2.
Ideaal, ik fiets over allerlei wegen, bruggen, tegen de wind in en het kost me geen enkele moeite.
De leverancier heeft me uitgebreid voorgelicht en dat is ook belangrijk.

9 juni 2011, 13:13

Janni Kerssies over de RIH Omega

Ik heb de RIH e-bike nu een goed jaar. Het is een hele fijne fiets. Eigenlijke niets op aan te merken. Fiets goed, goed af te lezen en te handelen display, goede afstanden mee te fietsen. Van se 3 standen gebruik ik het mest stand 2 en kan ongeveer 80 km. fietsen. k ben zeer tevreden.

17 juni 2011, 13:20

Jan Krikken Meppel over de RIH Omega

Geachte redactie,
Sinds vorig jaar fietsen wij op de RIH Omega en het is een geweldige keuze geweest.Mijn vrouw heeft hartritme stoornissen en had ook moeite met het gewone fietsen.Met de RIH Omega lage instap zijn er geen problemen meer en gaan met veel plezier op (fiets)pad.Een geweldige E bike en een perfecte afwerking.Een ieder aan te raden,
Fam.Krikken

19 juni 2011, 09:53

j castricum over de RIH Omega

RIH is de eerste electrische fiets die in nederland gemaakt wordt die bij de top van FLYER en GIANT behoort. wij zijn al jaren trouwe eco fietsers en hebben al diversen nieuwe fietsen gekocht maar altijd van GIANT nu hebben wij de fiets met de 36 volts accu dat is ongekend zoals dat rijdt, desondanks vind ik de RIH eco fiets een geweldig mooi maar ook een doordacht mooie fiets. voor iedereen die RIH rijdt proviciat met de keus

23 juni 2011, 20:25

Johan Maarsen over de RIH Omega

*Reactie op Thea over bijgeluid motor. RIH gebruikt een simpele ouderwetse motor in het voorwiel - net als Giant. Nadeel de motor heeft een irritant dynamogeluid. Vooral in een zwaardere ondersteuning. De achternaafmotor van Koga (en Sparta) is volledig geluidloos. Dat is in mijn beleving prettig.
Reactie op J. Castricum. De eerste electrische fiets in Nederland gemaakt die bij de top van Flyer en Giant behoort??? Van welke planeet komt Castricum? Planeet RIH wellicht.. Lees eerst eens alle testen van 2010 en 2011 in Nederland, Duitsland en Engeland. Giant een top merk? Ik dacht het niet. Goedkope Koreaan. Massaproductie met behulp van goedkope onderdelen.
RIH nog nooit getest! Ik weet van de redactie van de Telegraaf dat RIH nog geen enkele keer mee heeft willen doen aan objectieve testen. Bakker heeft daar echt een punt.
Dat mensen erg tevreden zijn met de RIH is fijn, maar voor mij niet doorslaggevend. Eerst testen, en niet 10 of 20 km. en dan weer een andere fiets. Maar uitgebreid testen; tenminste 1000 á 1500 km.
Iets over veiligheid. Bij de display van RIH moet je telkens je hand van het stuur nemen om te bedienen. Is dat een topproduct? Kijk eens naar de bediening van de vierkante display van Koga of Sparta. Dat is veiligheid serieus nemen. De RIH steekt daar echt amateuristisch bij af. Alle positieve verhalen ten spijt.

25 juni 2011, 00:10

Wico en Anneke Goes over de RIH Omega

Na div.meningen gelezen te hebben kunnen wij ons gelukkig bij de meeste aansluiten. Voorheen hebben we elektr. fietsen gehad van één van de topmerken, prima tevreden.Nu hebben we sinds 1 jaar RIH fietsen en met 3000 km verder kunnen wij zeggen dat dit de juiste fiets voor ons is. Zeer gemakkelijke bediening - licht en behandelbaar - Zeer lichte en bijna onderhoudsvrije versnelling en een goede accu ( +/- 100 KM gemiddeld ) Loskoppelbaar !!
Onze RIH fietsen en wij zijn één, en dat fietst Heeerlijk. Met dank aan onze dealer Piet Voskamp te Middelburg voor het goede advies en de juiste aflevering !! en prima onderhoud.

29 juni 2011, 13:50

Marijke Heemstede over de RIH Omega

Na lang twijfelen gekozen voor de RIH-fiets, voorjaar 2011. Ik gebruik de fiets voor woon-werk verkeer; de afstand is ruim 10 kilometer. De fiets bevalt me prima, bovendien gebruik ik de auto minder, beter voor het milieu. Voor de veiligheid, omdat ik vaak rond de 30 km/uur fiets draag ik een helm.  Ik gebruik steeds programma 3 met 2 tot 4 streepjes, de wind hier in het westen vlak bij de kust is soms fors. Het grote voordeel  van deze fiets is dat ik minder lang hoef  "uit de dampen". Ik kan sneller starten met mijn werk.

7 juli 2011, 22:26

rudolf guldemond over de RIH Omega

na mijn knie operatie in overleg met mijn fysiotherapeut een E bike aangeschaft. heb me laten adviseren door Daan Sprey een fiets expert (ex Raboploeg mecanicien) in aalsmeer. Hij raaadde de RIH aan mede vanwege de lage instap vvan het damesmodel dat voor mij als senior van 75 zeer geschikt is. Een geweldig advies! Perfecte rij eigenschappen prima mee te nemen op de fietsendrager dank zij de eenvoudig af te nemen accu.gaan er makkelijk 2 fietsen mee. we maken nu weer tochten van ca 40 km . mij vrouw nog op een gewone fiets ien ik op mijn RiH . Hollandsse degelijkheid met Japanse technologie een op en top aanrader

8 juli 2011, 16:02

g v bree over de RIH Omega

Heb een rih omega raad hem iedereen aan.
Het is wel jammer dat er in het voorwiel geen trommelrem is gemaakt.
Dat is het min puntje voor deze fiets.


gerard.

8 juli 2011, 16:43

Ingrid over de RIH Omega

De kilometerstand van mijn  RIH omega staat nu op 900 km. Ik heb hem nu 2 maanden.  Voor de aankoop diverse fietsen voor langere tijd geleend.
De RIH vond ik het lekkerste fietsen (samen met  2 andere merken)  
Fietsen gaat lekker licht en met geleidelijke ondersteuning. 
Zonder ondersteuning fiets ie lekker  licht.
De diverse programma's zijn een duidelijke meerwaarde.
Bereik is zeer groot!!
Zithouding is erg prettig.
De lage instap geeft voldoende ruimte.
Lichtopbrengst is groot, geeft een veilig gevoel.

Minpuntjes: 
Thea heeft gelijk met het  dynamo-geluid  m.n. in de hogere versnellingen.  
Erg zware accu merkbaar bij het optillen van de achterkant van de fiets.
Het omschakelen van de programma's  tijdens  het rijden is niet aan te raden.  De bediening vraagt teveel aandacht en is te ver buiten bereik van handvat.
Tijdens het uittesten merk je ook wel dat alle e- fietsen plus en minpuntjes hebben.
Inmiddels ben ik wel gewend aan het vele schakelen die bij een e-fiets noodzakelijk is, ook om de accu te sparen.
Hoog in prijs!!

Maar.............. tot nu geen spijt van deze aankoop.

9 juli 2011, 16:49

gerry over de RIH Omega

Ook ik ben erg tevreden met de fiets. min punten zijn wel de steun die is erg slecht gemaakt voor zulk een dure fiets het bovenste gedeelte is van aluminium en het onderste gedeelte is van kunststof op zich niet erg, was het niet dat het kunstofgedeelte hol is en een klein schroefje de zaak aan aan elkaar moet houden nu is het al een paar keer voorgekomen dat het schroefje los laat en de steun in zakt met allegevolgen van dien zoals bij mij in de 8 weken dat ik hem heb al 3x in elkaar is gebeurt en de stekker is te klein je moet aan de kabel trekken om hem er weer uit te krijgen je kan niet aan het stekkertje komen als je heb er uit wil halen.
Maar voor de rest een super fijne fiets
Gerry

9 juli 2011, 21:04

d en j in Best over de RIH Omega

Vorig jaar in de zomervakantie meerdere fietsen uitgeprobeerd
Op de dag van vertrek in "contact" gekomen met de RIH Omega

Dit jaar in onze overweging ons beperkt tot 3 merken/types
Onze keuze is gevallen op 2 exemplaren RIH Omega

Als je zo'n geweldige fiets maakt hoef je als fabrikant niet te differentiëren in uitvoeringen en types
Heel erg tevreden en de eerdere reacties helemaal in te voelen

10 juli 2011, 09:43

Chris van Beers over de RIH Omega

Wat betreft de Omega kan ik kort zeggen een prima fiets.
Vooral de rijeigenschappen zijn perfect.
Dat komt door het goede frame, ik heb ook andere fietsen getest en die willen wel eens zwabberen vooral met de motor in het voorwiel. Je kan dan bij voorbeeld niet met losse handen fietsen als je elektrische ondersteuning aan hebt. Bij de RIH blijft je kaarsrecht door fietsen. 
Ook blijf je gevrijwaard van allerlei hinderlijke rammeltjes, de accu zit stevig in de achterbagagedrager en d.m.v. een elektrische vergrendeling op slot.
Het ondersteuningspakket is prima, bij het weg rijden hooguit een vertraging van een halve tot 1 seconde en dan pakt de motor geleidelijk doch stevig op. ( hangt van het programma af)
Je moet goed luisteren om de motor te kunnen horen, ik hoor eerder de motoren van fietsers die naast mij of zelfs achter me fietsen.
Gelukkig hebben ze gekozen voor een 36 Volt accu met voldoende capaciteit. Zelfs bij programma 3 en FULL-power fiets ik met windkracht 4 tegenwind ruim 50 km ( accu is nog niet leeg ) de snelheid ligt dan rond de 27 km/h.
voor mij als forens is dat prettig want op de lange stukken door de polder kan je dan lekker tempo houden.
Verder is de zit houding goed in te stellen ( lekker rechtop ).
De naloop van de voorvork zorgt ervoor dat je lekker stabiel rechtuit rijdt, maar ook makkelijk overal tussen door kan sturen ( in de stad met veel verkeer en kleine doorgangen tussen paaltjes e.d. )
Ik ben dan ook van mening dat vooral het rijwiel gedeelte je op langere termijn blijft bevallen, want je kan elektrisch gezien natuurlijk als fabrikant altijd een grotere accu en sterkere motor in het frame plaatsen, RIH heeft volgens mij de juiste balans gevonden in het totale concept. 
Last but not least.  Nederlands fabrikaat !!!
Toch ook goed voor onze economie.

10 juli 2011, 23:46

Gerard over de RIH Omega

Ik zie zoveel positieve reacties van de Omega dat ik dit toch niet kan geloven.
Ik heb vorig jaar een dames en heren Omega gehad, en ik wil niet meer ingaan op de gebreke die ik daar mee heb gehad, want dan plaatse dit bericht zeker niet.
Ik heb nu een Bastavus van de zelfde prijs en constructie.
Maar om het even eenvoudig te houden, wat dacht je van de feiten zoals b.v.
Als je toevallig de display bent vergeten en je moet nog terug als het donker is, heb je geen licht.
Als de elektronica stuk gaat en je moet de fietsen vervoeren op de fietsen drager, kun je de accu niet verwijderen en zijn de fietsen te zwaar op een normale fietsendrager bv. achter op de caravan.
Dan als je de fietsen aan de hand moet meenemen, en de pedalen draaien onverwachts mee, gaat de ondersteuning in werking enmaakt de fiets een onverwachte beweging voorruit en je kunt ten val komen.
En dat het onlogisch dat je het stuur los moet laten om een andere ondersteuning in te schakelen, en natuurlijk is dit net in een moeilijke situatie.

13 juli 2011, 17:49

alice over de RIH Omega

Tja waarom doet de rih niet mee aan de test? Goede wijn behoeft geen krans. De handen hoeven helemaal niet van te stuur bij een brug of heuvel of iets dergelijks, je geeft gewoon wat blokjes meer ondersteuning en je vliegt er tegenop! Wij kijken thuis hoe we willen fietsen, power 1, 2 of 3 (meestal 2, we hebben 3 nooit gebruikt) en stellen hem daarop in. Hebben we meer steun nodig verstellen we hem gewoon met 1 hand met de blokjes! Het is gewoon een fantastische fiets.

18 juli 2011, 14:34

Trudy Gijsbers over de RIH Omega

Ik heb weliswaar nog geen electrische ondersteuning op mijn 20 jaar oude RIH fiets,maar moet zeggen, dat het een heerlijke fiets is.Erg licht trapt, en er bovendien nog als nieuw uitziet.

22 juli 2011, 16:32

jel over de RIH Omega

Hallo, na rustig doorlezen van alle reacties zag ik een van erik bakker wat een onzin kan die man uitkramen en zo kun je ook lezen dat hij totaal geen verstand van fietsen heeft dat als eerste
De rih is in een word een geweldige fiets
Punt een welke fiets rijdt zoveel km op een accu
Gaat je niet lukken met een goedkope moter
Alleen top produkten gebruikt en saai wat is saai het frame ziet er top uit
En de prijs voor een handgebouwde fiets echt niet duur kijk eens hoe sparta frame eruit ziet en kijk dan eens naar een rih
En erik denk dat jij zelf de verkeerde fiets heb gekocht
Of dat je dealer bent die dit mooie merk niet mag verkopen jammer

29 juli 2011, 19:48

j castricum, over de RIH Omega

de heer johan maarsen heeft rare kritiek op zaken waar hij of niets vanaf weet of narcistisch is. over aandrijfmotoren om zonder ondersteuning te fietsen mag de motor geen kleefmotor zijn wat wel het geval is bij sparta koga en vele andere als je niet weet wat een kleefmotor is dan is er al iets mis met je kennis dat de giant in zijn ogen een derderangs fiets is geeft aan dat deze man niets weet van fietsen de meest verkochte eco fiets is deze derdenrangs fiets met 250 wat motor. wat betreft het testen van fietsen deze jongen heeft alle fietsen al uit geprobeerd en beter als die halvegaren testen die deze man sugereerd
ondergetekende rijdt al 14 jaar op eco fietsen dus over ervaring gesproken.
Als men kritiek wil leveren eerst onderzoeken wat voor materialen en de inhoudt van het materiaal is. Rih heeft een andere motor als giant alleen giant heeft een ingebouwde vrijloop
giant is dan wel een derdenrangs fietsenfabriek maar de meeste wielrenners rijden wel op die vehikkels

30 juli 2011, 20:36

henk over de RIH Omega

____Nu plm. 600 km gefiets op de RIH Omega. Een topper! Wat een geweldige fiets! Voor mij is het de FerraRIH onder de elektrische fietsen!!!

5 augustus 2011, 12:43

Loek en Yvonne over de RIH Omega

Als ervaren toerfietsers was het voor ons een verademing om op RIH omega te stappen! Veel fabrikaten en modellen uitgeprobeerd; bij RIH waren we direct verkocht.  Zonder of met trap ondersteuning een geweldige fiets. Licht lopend  en stabiel onder alle omstandigheden. De ondersteuning is zeer goed te regelen. Vrijloop boven 30 km/hr is prima. Aktieradius van ruim boven de 100 km  is geen probleem. Controler en batterij van hoge kwaliteit. Afwerking is van zeer hoog niveau. Een aanrader van eigen bodem.

6 augustus 2011, 16:17

Jan over de RIH Omega

Als je tevreden bent met jouw gekochte fiets en hij voldoet aan jouw eisen
Waarom dan een andere zo afkraken
Ieder mens heeft zo z'n specifieke eisen en budget
Over gebruikte onderdelen:
Alles is terug tevinden op internet zo ook de motor van de RIH (8fun)en de rest van de onderdelen
Natuurlijk mag je van een "dure fiets"wel iets meer verwachten,maar soms is het netwerk om een merk zeer duur (reklame enz) en dat moet betaald of terug verdiend.
Dus laten we het opjectief houden

Jan

7 augustus 2011, 11:50

ans over de RIH Omega

nadat ik een fiets hebt gekocht op annraden van mijn fietsenmaker in wijhe
is het rih omega geworden ik ben zeer tevreden over de service van roy seine
de beste fietsenmaker van wijhe altijd vriendelijk de volgende fiets zal ook rih worden ik zal veel kennissen naar roy heen sturen aleen al om de service

9 augustus 2011, 21:02

a.scheer over de RIH Omega

van 31-7-2011 tot 17-8-2011 de tour brandenburg gereden .al met al 1300 km
eenmaal uitval van de display. waren we al op voorbereid.was met de fiets van mijn echtgenote tijdens een tocht in winterswijk ook gebeurd.na ruggespraak door een rih dealer in winterswijk was het probleem snel verholpen.even opnieuw aan de lader en in 99 van de honderd gevallen doet ie het weer.
was ook het geval in brandenburg.met 8% stijging in power 3 valt de display terug naar power 1.Dus het laatste stukje lopen.behalve een lekke band geen andere problemen. in heuvelachtig gebied haal je met een beetje beleid met power 3 plm 85 km.
Ben nog steeds van mening,dat de bagagedrager mee moet worden gespoten met de fietskleur.

19 augustus 2011, 10:01

T. Groenendijk over de RIH Omega

Heb net de vele reacties gelezen over de RIH. Ook ik kan me bij de positeve reacties aansluiten. Vooraf heb ik mijn 'eisen' opgesteld, dan kan je er al een aantal wegstrepen en toen heb ik er verschillende uitgeprobeerd. Heb op e-bikes gefietst en dan was het net of er iemand achter je zat die je af een toe een duwtje in de rug gaf, niet geleidelijk dus zoals bij de RIH. Zoals bij eigenlijk alles (stofzuigers, koelkasten e.d.) zijn er ook bij de RIH plus en minpunten,maar daar kan ik heel goed mee 'fietsen'. Je moet ook goed mee laten wegen wat je veel zal gaan doen. Ik fiets bijvoorbeeld niet veel 's avonds, dus geen probleem met display en licht. Ik kan nog wel weer de plussen opnoemen, maar dan val ik in herhaling. Beoordeling via (consumenten) testen: de fiets die als een van de beste uit de bus kwam die was het niet voor mij. Mijn RIH is gewoon een prima fiets en ik ben er reuze blij mee en daar gaat het om!!

26 augustus 2011, 21:27

Joost Meerman over de RIH Omega

Ik heb mij vorig jaar laten overhalen om een electrische RIH Omega fiets te kopen.
Welnu, vanaf het begin niets dan ellende. Display die regelmatig uitviel. Complete stroomstoring. Zéér tegenvallende actieradius. Vaak na 40 km geen ondersteuning meer. Irritant geluid van de motor. Kortom, voor mij nooit meer een RIH.
Mijn vrouw heeft sinds enkele maanden een Sparta Ion RXS plus. Geweldige fiets. Zéér fijne ondersteuning. Geluidloos. De RIH Omega maakt zoals gezegd een irritant dynamogeluid. Wat een verschil in klasse. Waar alle die lovende kritieken voor RIH vandaan komen is mij een raadsel. Ik vermoed van een ijverige RIH medewerker. Ook mijn buren hadden onlangs zéér teleurstellende ervaringen met twee RIH Omega fietsen.

27 augustus 2011, 02:36

Peter L. over de RIH Omega

Ik heb de laatste weken internet afgezocht naar reacties van gebrukers van de RIH Omega fiets.Ik had al een Sparta GLS,maar vond de ondersteuning,te zwak,vooral bergop en wind in.Ik ging eigenlijk richting Sparta xts,maar de prijs en extra garantie en verzekering bij elkaar opgeteld was bijna 3200 euro,en dat vond ik wat te duur,dus keek ik verder.IK hoorde van een kennis dat hij een RIH Omega had,en er zeer te spreken over was,ook tijdens barre weersomstandigheden.Ik ging op internet kijken,en zag/las het een en ander over de RIH Omega.Het meeste vind je over de Sparta,maar ik vond voldoende info over de Rih.Beide merken hadden ook enkele negatieve reacties,maar dat heb je bij elk produkt tot een auto toe.Ik woon in de regio Venlo,en daar zijn enkele fietswinkels die 5 of 10 % korting geven op een nieuwe fiets,als je niets inruild.Dat betekende voor de RIH Omega incl. garantie 5 jaar verzekering en een extra hangslot 2500 Euro.Dat is toch 700euro goedkoper dan dat ik de Sparta xts zou kopen.Ik vond de bediening op het stuur bij Sparta veel fijner,dan bij de RIH op de display,en de temperatuur en tijd geeft de Sparta ook aan,en RIH niet.Maar de RIH fietste soepeler,bij wind in en bergop,met of zonder ondersteuning.Verder het geluid wat de electromotor van de RIH maakt stelt niets voor,het lijkt een beetje op het geluid van een dynamo op een fiets die 10 meter voor je rijdt.Ik vind het niet storend,zoals andere geluiden,die je onderweg tegenkomt,maar dat is ieder voor zich.

Hoe ver je met de accu kunt fietsen,hangt af van de weersomstandigheden,de snelheid,de versnelling,en de stand van de ondersteuning.Doordat de RIH zwaarder kan ondersteunen,gebruikt hij dan bij mij iets meer,maar 70 km is geen probleem,ongeacht hoe ik hem wisselnd gebruik.De Sparta GLS die ik heb,komt uit op 65 km,dus bijna hetzelfde.

Je kunt met alle fietsen pech hebben,welk merk dan ook,als het probleem maar wordt opgelost.Ik vond mijn Sparta GLS fijn rijden,maar ivm mijn rug,is de RIH Omega voor mij nog beter,sterkere regelbare ondersteuning,en je glijd vooruit,bij de Sparta voel je net alsof iemand je weer een klein duwdje geeft,als je even de trappers stil houd.

Mijn eind conclusie,het zijn alle twee goede fietsen,maar de RIH heeft toch de beste en krachtigste ondersteuning van beide,en vergeleken met een krachtigere Sparta fiets ook een flink stuk goedkoper.

Ik hoop dat mensen die twijfelen hier wat aan hebben,fiets maar eens een dag op beide merken,en dan zul je zien,dat mijn reactie klopt.

Groeten uit het warme zuiden.

7 september 2011, 13:22

Janie en Hans over de RIH Omega

Wij hebben sindsenkele maanden een Omega .
Zelf heb ik al ruim 1200 km er op gereden en bevalt uitstekend.
Wel hebben we andere zadels er op laten zetten voor mij een leren zadel dat ben ik altijd gewend geweest.
Ook zeer tevreden over de RIH dealer in Nieuwegein.

11 september 2011, 18:03

h.v.mulken over de RIH Omega

mijn vrouw en ik hebben ongeveer een jaar geleden een rih omega aangeschaft ,wij hadden eerst een sparta gls, maar aangezien mijn vrouw hartritme storingen en ik copd heb had deze fiets te weinig ondersteuning voor mij.bij warm weer viel na 10 tot 15 km de trapondersteuning gedeeltelijk uit want de motor werd te warm en daar zat je dan met je copd te wachten dat de motor afgekoeld was.Wij hebben nu met de rih ongeveer 3500 km gereden met koud en warm weer.de ondersteuning is ongeveer dubbel zo sterk en het bereik is ook verdubbeld.Wij rijden altijd power3 wat mooi in te stellen is van 1 tot 6.De motor schokt niet en maakt een niet storend geluid.Enig klein nadeel het verstellen van de ondersteuning hand los van het stuur.verder een zeer mooie afgewerkte fiets wij zijn dan ook zeer en zeer tevreden over onze RIH omega

13 september 2011, 13:14

Peter V over de RIH Omega

Een paar weken geleden hebben wij 2 RIH Omega's aangeschaft nadat ik veel (ca 14) andere fietsen getest had. De RIH kwam er wat mij betreft het beste uit. Uiteraard is dat een persoonlijke mening. Wij kunnen ruimschoots 100 km fietsen met 1 acculading (in Pwr2 variable standen). Ook tijdens onze vakantie in de Jura kwamen de fietsen goed tot hun recht. Overigens hebben wij de display van het midden naar de linkerkant van het stuur laten plaatsen zodat de knoppen eenvoudig met de duim bediend kunnen worden. Het bedienings"probleem" is daarmee opgelost.

14 september 2011, 21:20

Piëlhaas over de RIH Omega

Na ons goed geïnformeerd te hebben via het internet en natuurlijk de vakhandel besloten we in 2010, ondanks de lange levertijd, om de RIH Omega te kopen. Onze wensen waren, een afneembare accu, Grote actieradius dankzij de 36V 10W accu, en een Nexus versnellingsnaaf met als laatste een lage instap. Na aanvankelijk enige schroom om als man op ’n damesfiets te rijden vind het nu alleen maar heel praktisch die lage instap. Verder zijn we meer dan tevreden over de fiets. Een actieradius van meer dan 100 Km, in powerstand 2 en 3 blokjes. Verder is hij heel gemakkelijk in gebruik want door de afneembare accu kan de fiets probleemloos op iedere fietsendrager. Overzichtelijk display. Als verbeterpunt zou ik de verlichting van de display in het donker willen dimmen of uitschakelen of afdekken met ’n kapje, want die geeft wel héél veel licht. Voor ons was het een goede keuze die RIH Omega die tot op dit moment voor 10% aan onze verwachtingen voldoet.

16 september 2011, 17:31

Fam. Span over de RIH Omega

Mijn vrouw en ik hebben sinds 3 maanden een RIH en, na alle lovende woorden hierboven, onze bijdrage en ervaring:

F A N T A S T I S C H !!

(en we hebben een goede dealer).

16 september 2011, 18:53

fam. de Roos over de RIH Omega

Mijn partner en ik hebben op advies van onze fietsenwinkel twee RIH  Omega's gekocht. Voorheen hadden wij - tot volle tevredenheid - 2 Koga E-bike's.  De volgende opmerkingen over voor- en nadelen. De fietsen zijn iets lichter dan de Koga's. Dat is mooi. De fietsen fietsen iets lichter zonder ondersteuning dan onze Koga's, maar daar heb ik ze niet voor gekocht. Nadeel van het lichtere frAma is  dat het frame iets minder stabiel voelt bij het fietsen.  De ondersteuning valt ons feitelijk behoorlijk tegen. Veel keuze mogelijkheden met dito daarbij behorende snelheden. Onhandig omdat daarbij een hand van het stuur moet. Dat moet toch beter kunnen. Bij de Koga's ging het vanzelfsprekender. Stand 1, 2 of 3.  Actieradius.  Met een flinke ondersteuning komen wij echt niet verder dan 50 á 60 km.  Als je 100 km. wilt fietsen, dan met minimale ondersteuning en weinig snelheid (17 km. per uur). Dan moet er ook nog eens geen wind staan, want dan houdt het echt op bij 60 km.  Inmiddels, na zo.n 2000 km. al drie keer teruggeweest bij onze dealer voor allerlei storingen in de ondersteuning. Hopelijk gaat het vanaf nu iets beter.   De zéér lovende kritieken maken mij jaloers. Voor ons geldt echt een andere minder positieve ervaring. 

25 september 2011, 00:31

Jaap Hoeksema over de RIH Omega

Geen betere fiets dan de RIH!!!
Vroeger al bij de race-fietsen en nu over het gehele segment.
Wat een afwerking en wat een fijne fiets om naar te kijken.
Alleen zouden er wat meer kleurstellingen mogen komen.
Wij gebruiken nu de elektrische fiets en en zijn dik tevreden, na eerst andere merken te hebben gehad is dit een verademing.
En ook nog een super fietsenmaker erbij ( Altaflex te Musselkanaal) die altijd voor je klaar staat en dan is het plaatje rond.

27 september 2011, 11:07

Rob Riemer over de RIH Omega

In de zomer van 2010 hebben mijn vrouw en ik een zestal e-bikes uitgeprobeerd. Een belangrijke eis van ons bij de bikes was dat de accu afneembaar moest zijn en dan de fiets minder dan 25 kg zou wegen, dat ivm vervoer met de caravan/fietsendrager. Onverwacht kwamen wij aan het eind van de testperiode de RIH Omega's tegen en waren, ondanks de hoge prijs, meteen verkocht. Mijn vrouw heeft el.-ondersteuning vanwege lichamelijke klachten nodig en ik niet. Vandaar dat bij ons een pluspunt was dat de fiets ook zonder ondersteuning bijzonder licht rijdt. Inmiddels zijn we 1500 km verder en vinden de aankoop nog steeds een geweldige investering. De verschillende pluspunten zijn in bovenstaande reviews al uitgebreid besproken. Een keer viel in het Limburgse heuvelland, uiteraard net heuvelop, de aandrijving van de fiets van mijn vrouw uit. Bleek de accu los te zitten!????. Na het opnieuw aanschuiven was het probleem verholpen. Kortom geweldige fietsen. Actieradius afhankelijk gebruik in ieder geval meer dan 90 km.

14 oktober 2011, 16:06

Leen Blok over de RIH Omega

Gewoon een topper, deze RIH fiets, wij hebben de fietsen sinds mei 2010, en hebben tot volle tevredenheid al heel wat af gefietst, ook zonder ondersteuning, is hij geweldig,
De fietsen achter op de auto plaatsen, dan gewoon even de accu eraf halen, scheelt wat ingewicht
In begin wat problemen gehad met de ketting, maar altijdt goed opgelost door onze dealer, firma, G Boos, te Wervershoof, de man staat altijdt voor je klaar, prima zaak.

19 oktober 2011, 11:09

Henk Seinen over de RIH Omega

Alle positive verhalen van onze voorgangers kloppen. We hadden nooit gedacht dat we zo enthousiast over een fiets zouden kunnen zijn.
Ze rijden geweldig, ook zonder ondersteuning, rijden ze lichter als onze vorige fietsen.
Fietsen is een genot geworden. Ik begrijp niet, dat mensen noch "andere" fietsen kopen!!

21 oktober 2011, 16:06

J. van Hees over de RIH Omega

Intussen bijna 1750 probleemloze kilometers met deze fiets afgelegd.
Juist voor het bereiken van deze afstand en 1 dag voor de fiets de eerste servicebeurt zou krijgen trad er een breuk op in de kabel tussen de motor en de display. Einde ondersteuning.
Prettig dat dat niet 50 km. van huis af gebeurde want ondanks de 8 versnellingen is en blijft het een fiets an ca. 28 kg.

Bij de servicebeurt werd onder garantie een nieuwe kabel gemonteerd en de fiets " loopt " weer als vanouds.

Fijne, degelijke fiets met groot bereik ( ca. 100 km. ) onder gemiddeld normale omstandigheden.

Hij is redelijk prijzig maar je krijgt er veel voor terug, nl. RIH-kwaliteit.

De recensie van de Hr. Bakker d.d. 14 april j.l. spreken mij dan ook in het geheel niet aan.

27 oktober 2011, 19:03

tea dussen over de RIH Omega

best leuke fiets dat mag ook wel voor die dure prijs, alleen jammer van de remblokjes die erop zitten en van dat gezoem wordt ik gek van!

28 oktober 2011, 12:05

ab over de RIH Omega

ook wij hebben een rih omega aangekocht lev: maart 2012 .
wij hebben nu sparta i-on met een grote moter in het voorwiel .
tot onze spijt doe ik deze weg tegevaarlijk de moter gaat soms een eigen leven lijden en dan lig je omver dat is mijn vrouw al een paarkeer overkomen.
voor ons was het denk ik een goede beslissing is om voor deze fietsen te nemen .
wij hebben proef gereden en vonden het heel goede fietsen die rih omega sparta kon er niet aan tippen wat een verschil geweldig en dat merkte we na een uurtje fietsen

22 november 2011, 11:26

Dinie en Klaas Prins over de RIH Omega

31 maart 2011 gaven wij een eerste reactie op de aankoop van onze RIH Omega fietsen. We hebben er inmiddels +/-2600 km mee gefietst en dit met veel plezier. Een aantal software-updates verder, welke door Fietsshop De Valk in Nijverdal werden gedaan, zorgde er voor dat we beide onze fietsen kunnen gebruiken zoals RIH het bedoeld heeft. Prima!!!! We zijn zeer tevreden over deze aanschaf. We willen ermee zeggen "Het kost een paar centen maar dan heb je ook wat".

13 januari 2012, 23:53

nick over de RIH Omega

heb deze fiets nu bijna 2jaar en het is een geweldig merk. heb redelijk wat nadere merken ebikes getest maar die konden niet op tegen deze. De fiets voelt ook zeer solide aan...geen gezwabber. Zelfs het fietsen zonder motor valt enorm mee kwa zwaarte.

Ik heb alleen na 1,5 jaar in toenemende mate problemen gekregen met uitval van de display en meestal gebeurde dat bij tegen heuvels oprijden. In december heb ik 'm teruggebracht naar mijn fietsenmaker in veldhoven en die heeft een software-update gedaan van alleen de accu en niet de software van de algehele fiets zelf (want dat haalde niets uit). Vandaag weer gefiets en hij liep weer als vanouds

Het is overigens zeer vreemd dat deze fiets niet voorkomt in diverse fietstesten zoals bijv van de consumentbond. Daar was RIH zelf overigens niet zo rouwig om want ze konden de productie niet meer bijbenen. Mond-op-mond reclame doet dus al het nodige. De telefonische helpdesk kwam trouwens ook zeer vriendelijk over

15 januari 2012, 17:45

Thijs en Anny over de RIH Omega

Ook wij 65+ hebben een E-RIH sinds Mei 2011 en zijn zeer tevreden met de ondersteuning en de kwaliteit,zo kan s'avonds zonder computer verlichting gevoerd worden.
Het laden van de afneembare accu op b.v de hotelkamer is toch geweldig/practisch , zo ook het plaatsen van fietsen op de fietsdrager.
Ook de goede service van de fietshandelaar mag zeker genoemd worden.
Wij zijn uiterst tevreden.
m vr groeten

28 januari 2012, 17:41

Em Peeters over de RIH Omega

Tevreden over de Rih Omega die ik onlangs gekocht heb. De accu heeft een veel groter bereik dan die van de Gazelle Orange Innergy waar ik daarvoor op reed.
Maar even een vraag: Als mijn fiets bij deze kou(zoveel graden onder nul) een tijdlang buiten in een stalling heeft gestaan blokkeert het achterwiel als ik de fiets achteruitrijdend uit het rek haal en ik heb de indruk dat de ondersteuning minder goed werkt.
Wat is jullie ervaring hiermee?

Met vriendelijke groet,
Em Peeters

11 februari 2012, 01:49

roel de roo over de RIH Omega

Ben nu 2 jaar in het bezit van een RIH E bike. Heb hiervoor een Batavus gehad. Toen deze vervangen moest worden kwam Stoof tweewielers Zegveld met het voorstel een rih te proberen. daarna was ik verkocht. Heb er nu 21000 km mee gereden en hoop dit jaar de 30000 km te halen. Heb hem bijna altijd in stand 2 staan. In combinatie met de blokjes en de 8 versnellingen is dit voor mij voldoende in 95%van mijn behoefte. Een minpuntje is inderdaad de rem blokjes voor,maar aangezien ik me heb aangeleerd meer mijn achter rem te gebruiken ,is dat geen al tegrote min. Inderdaad heeft de accu minder kracht bij lage temperaturen, maar dat vind ik normaal. Dus voor mij is dit een lekkere toer fiets en ook nog mooi om te zien vr gr roel.

19 februari 2012, 23:05

T. jansen over de RIH Omega

Hoe lang is momenteel de wachttijd voor een E bike Omega ?

Groetjes,

jansen

27 februari 2012, 19:49

sjors over de RIH Omega

Mijn vrouw en ik hebben sinds een 8 maanden een dames en heren e-bike van RIH Mooie en vooral makkelijke fiets waar je de auto ritjes graag weer voor achterwege laat.

Het is even wennen ( ik was een moutainbike gewend) om de fiets na een rit aan te pluggen maar nu weten we niet beter. Fietst erg gemakkelijk, mooie kleuren en afwerking, voelt echt degelijk aan.

Jammer dat de nieuwe kleur voor deze fiets pas in maart leverbaar was.

Limburg kent de lekkerste asperges en bier.....maar met de e-bike van RIH heb je van alle merken het beste plezier!!!

groetjes.

25 maart 2012, 19:54

Annie over de RIH Omega

Naar aanleiding van de reacties hebben we verleden jaar RIH fiets getest en gekocht. Super.
Zelfs zonder ondersteuning fiest hij licht.
Had me geen betere fiets kunnen wensen.
Batterij gaat ook lang mee.
Dit jaar weer vele fietstochten maken.


Fijne zomer en groetjes, Annie

1 april 2012, 13:25

M.J.Kievit over de RIH Omega

Gisteren was er een demonstratie van Rih en Bikestore in Houten.
Ik heb op de nieuwe sparta gereden 2399,= euro en op een Batavus Fuego.
En als laatste de Rih Omega. De Sparta reed heerlijk maar was zonder ondersteuning erg zwaar om te fietsen mede door de grote motor in het voorwiel ook was de fiets te zwaar om hem op te tillen voor een stoep. Voor de rest niets op aan te merken en heel makkelijk via het handvat te bedienen.
De Batavus schokte behoorlijk en als je een heuveltje opgaat voel je een duwtje in de rug. En er zat geen voorvering op. Deze fiets kost 2199,= euro.
Toen ben ik op de Rih Omega gaan fietsen en deze deed het echt perfect. Hij gaf een goede ondersteuning en gelijkmatig. Toen ben ik zonder ondersteuning gaan fietsen en dat was superlicht net als een gewone fiets. De motor in het voorwiel was kleiner dus makkelijker op te tillen. Er was slechts één minpuntje en dat is de bediening aan het stuur maar dat is op te lossen door de bediening bij het handvat te plaatsen zodat je niet je handen van het stuur hoeft te halen. Het is een prachtig handmatig afgewerkte fiets en deze heb ik nu besteld. Helaas is de levertijd 8 weken maar gelukkig heeft Bikestore in Houten nog één exemplaar met lage instap op voorraad en deze ga ik vergelijken met de limit edition (dit is een éénmalige zilveren kleur). Mocht ik de op voorraad staande fiets ook mooi van kleur vinden dan heb ik volgende week mijn nieuwe prachtige Rih Omega.

Graag wil ik nog reageren op Eric bakker, Graag uw email-adres melden want dat wat u schreef klopt van geen kant. Er zijn allemaal A-materialen gebruikt en niet zoals u schreef dat het B-producten zijn. Ik heb de eigenaar van de Rih gesproken en het over uw negatieve uitlating gehad en ook hij zou graag met u in contact treden en waar u de negativiteit op gebaseerd heeft. Ik kan u vertellen dat ik een gewone klant ben van Bikestore en ik promoot helemaal niets. Mijn ervaring in deze...een geweldige fiets en ik wens de Fa. Rih uit Venlo heel veel succes met dit mooie resultaat en ga vooral zo door ook met de goede service.

1 april 2012, 17:37

gradje over de RIH Omega

de omega is inderdaad een topper!
eind september komt de omega 2 uit!
ook leverbaar in grote herenmaten,dat beloofd wat!

10 april 2012, 18:04

Kees van Beek over de RIH Omega

Ik heb de grote fout gemaakt om op advies van mijn fietsenzaak een electr. RIH omega te kopen. Wat een verschrikkelijke miskoop. Ik heb erg veel spijt.
Inmiddels 6000 km gefiets.
Plm. 8 keer uitval onderweg. Softwareprobleem. Motor inmiddels vervangen.
Accu vliegt onderweg regelmatig volledig uit. Na aan de oplader te zetten, doet hij het weer. Ik durf niet zonder oplader weg te gaan.
Motor maakt bij wat zwaardere ondersteuning een jankend geluid. Net als de Giant motoren. Iedereen die vertelt dat je makkelijk 100 km met ondersteuning kunt rijden, vergeet daarbij te zeggen dat de onsteuning daarbij dan minimaal is. Met een wat zwaardere ondersteuning tegen wind kom je niet verder dan 30 tot 35 km. Er wordt dus wat afgelogen in al die "objectieve" reviews.
Ik ben wel klaar met RIH. Ik krijg alleen geen fatsoenlijke inruil voor mijn ruim één jaar oude fiets. Inruilbod fietsenzaak € 1000 bij aanschaf dure Koga.
*RIH-omega niet aan beginnen*. Een zéér matige - en veel te dure - electrische fiets.

1 mei 2012, 00:16

Johan Maarsen over de RIH Omega

*RIH-medewerkers misleiden op diverse fora als gebruikerreviews potentiele klanten*!

Ik ben eens aan het googelen geslagen.
Op plusonline is vandaag een RIH-medewerker ontmaskerd, die zich regelmatig voordoet als zéér tevreden klant van een RIH-omega fiets.
Ik heb ook mijn sterke twijfels over die zéér positieve RIH gebruikerservaringen op andere fora.
Het verhaal van Gerard (13.07.2011) en Kees van Beek (01.05.2012)stemt komt overeen met de ervaring van een collega van mij. Die collega heeft het afgelOpen jaar niets dan ellende ondervonden met zijn RIH-omega fiets. Ook de ervaringen van A.Venken en J.Ehlen (15.04.2011) werpen een ander licht op de simpele, maar veel te dure RIH-omegafiets. Kennelijk is de vakhandel zo blij met RIH (gegarandeerde hoge winstmarge) dat RIH en de vakhandel er niet voor terugdeinzen de fora met positeive onzinverhalen te vervuilen. Het argument van een kleine produktie vind ik ook positief, maar om een andere reden. Dan kunnen in ieder geval niet te veel mensen voor te veel geld met een RIH-fiets het schip in gaan.

1 mei 2012, 18:27

Adri over de RIH Omega

Ik heb na zeer rijp beraad, 2 jaar geleden gekozen voor de RIH in damesuitvoering. Op papier zag alles er perfect uit. En in de praktijk doet hij het even fantastisch als mij beloofd werd. Wat een geweldig mooi en goed ding: een actieradius van rond de 100 km op stand 2 van het vermogen, behalve bij flinke tegenwind. Maar wie gaat er boven de 70 jaar nog boven de 70 km per dag? De sensor op de juiste plaats. De kabels goed beschermd tegen beschadiging. En alles blijft goed werken.

2 mei 2012, 12:57

Ton en Els Hendriks over de RIH Omega

In het voorjaar 2010 2 elektrische fietsen aangeschaft een Batavus intermezzo en een Gazelle Orange. Vrienden van ons hebben 2 RIH Omega fietsen en toen we een gezamenlijke fietstocht maakten van bijna 40 km, hadden wij een bijna lege accu en zij nog een halflege accu.
In december 2011 hebben wij uiteindelijk ook 2 RIH Omega fietsen aangeschaft. Mijn echtgenote die er dagelijks mee fietst van en naar haar werk, is na ruim 700 km uitermate tevreden.
Enigste minpuntje vind ikzelf het motorgeluid, overigens het zelfde geluid als bij mijn vorige elektrische fiets de Batavus Intermezzo. 

Beide vinden we het verlies door inruil meer dan waard.

6 mei 2012, 11:10

K. Kamp over de RIH Omega

We hebben 1 jaar geleden 2 RIH- fietsen gekocht: bevallen over het algemeen goed.
Echter de twee displays zijn beide al vervangen omdat ze niet waterdicht bleken: na een klein beetje regen ontstaat condens. De twee nieuwe displays bleken nog minder waterdicht dan de vorige: ik doe er maar een plastic zakje om zodra het regent. Leverancier zegt klacht nog niet eerder gehoord te hebben.
Ik kan niet geloven in toevallig 4 lekke displays!! Hoop dat RIH dit goed oplost met fabrikant vd displays.
Verder is het jammer dat bij wegfietsen de ondersteuning pas begint na één omwenteling vh achterwiel, 't is juist prettig bij het wegfietsen al geholpen te worden, ook in de heuvels van Limburg liet de ondersteuning te wensen over: moesten we lopend de heuvels op.

Vooral benieuwd naar reacties rond displays.

9 mei 2012, 00:30

Ton Hendriks over de RIH Omega

Mijn echtgenote fiets sinds 15 december op een RIH Omega door weer en wind. Inmiddels meer dan 700 km. Display nog steeds in orde.

16 mei 2012, 19:06

Gert Jan Stoof over de RIH Omega

Graag wil ik reageren op de problemen die Kees van Beek ervaart met zijn RIH Omega.
Wij hebben al 50 jaar een fietsenwinkel en verkopen diverse merken elektrische fietsen waaronder RIH.
Wij hebben bij de RIH elektrische fietsen de minste technische problemen en vinden dit de Mercedes onder de elektrische fietsen.
Wij vinden het als RIH dealer jammer dat u zoveel problemen met uw fiets heeft.
Graag willen wij proberen deze problemen gratis voor u op te lossen.
En bieden u aan de fiets bij u op te laten halen.
u kunt contact opnemen met Stoof Tweewielers (gj.stoof@wanadoo.nl)

17 mei 2012, 21:48

jansse over de RIH Omega

Goedemorgen,mijn vrouw heeft de rih omega e-bike gekocht,maar ze klaagt over het lawaai tijdens het fietsen in het voorwiel is dit normaal.de verkoper zegt dat dit zo hoort.klopt dit?graag U antwoord.groeten jan.

20 mei 2012, 09:01

Leo over de RIH Omega

Sinds een week hebben wij beide, mijn vrouw en ik, RIH-Omega E-bike fietsen. Hebben voor die tijd eerst allerlei andere merken uitgeprobeert en de enige die qua kwaliteit en gebruikersgemak in de buurt kwam was de Koga maar die is maar liefs 500 euro duurder. Wij hadden reeds ervaring met het merk RIH en zijn daar zeer enthousiast over. Deze E-bike fietsen zijn echt super, zowel in het fietsgemak als ook weer de hoogwaardige kwaliteit. Hebben op Hemelsvaartdag 45 km gefietst en de accu was bij stand 1, 3e streepje nog meer dan half vol. De trapondersteuning is perfect en het gebruiksgemak ook. De combinatie met de 8 versnellingen is echt grote klasse. Ja, misschien is het enige minpuntje het zachte motorgeluid wat je hoort bij de ondersteuning maar na een paar keer hoor je dat niet meer. Nee, wij kunnen iedereen de RIH aanbevelen.

20 mei 2012, 20:33

Roel over de RIH Omega

Gaarne wil ik reageren op de hr van beek.
Ik ben ook een tevreden gebruiker van de elek. Rih fiets en inderdaad zin er wat kinder ziektes geweest, maar die zijn allemaal netjes en gratis verholpen.ik rij per jaar 12000 km  en kom deze zomer uit op 30000 km. !!!  Dat is behoorlijk meer als 6000km dacht ik. Volgens mij heb ik toch ook wel een beetje recht van spreken  , als ik beweer na ook andere fietsen gehad te hebben dat dit een goede toerfiets is met voldoende mogelijkheden.     V beek  zegt bij veel ondersteuning en wind maar max 35 km  ondersteuning heeft. Dan zou ook kunnen kloppen, maar gebruikt mn  de fiets dan wel goed? We hebben het over een fiets MET ondersteuning en geen elektrische fiets.  Men moet  zelf ook voldoende meetrappen.   Als  de fiets op de juiste manier grbruikt word  heeft iedereen er veel plezier van. En daar is niks aan gelogen. Ieder merk heeft zn plussen en minnen. Gr van een juiste gebruiker .

22 mei 2012, 15:23

E.Renes over de RIH Omega

Wij hebben jaren op de gewone RIh fietsen gereden. Toen ben ik met een Giant double Twist begonnen i.v.m problemen met mijn knie. Wat een ellende. Iedere dag de batterij opladen. Mijn man wilde toch ook wel een elektrische fiets en heeft een RIH Omega gekocht. Ik heb toen ook een RIH omega gekocht, wat een verademing. ik rij zeker 80 km in blokje 2. Ook als het nodig is kan je zonder ondersteuning prima fietsen. Het display is zeer makkelijk te lezen. (Bij de Giant was dit een ellende), helemaal als je wat ouder bent. De prijs van de fiets is wel wat duur, maar zeker zijn geld waard.

25 mei 2012, 09:35

B.verbeem over de RIH Omega

Wat is momenteel de levertijd van de RIH Omega E-Bike

1 juni 2012, 11:06

Jos Koelewijn over de RIH Omega

Hallo, na veel positieve en ook enkele negatieve berichten wil ik hier vooral even op de negatieve reageren.

Vele fietsen uit het dure segment ( Ion technologie) gebruiken mooie techniek wat het spoepel fietsen bevorderd. Echter neemt deze mooie techniek grote problemen met zich mee, denk daarbij aan:

Koppelsensoren of motoren die bij demontage van het achterwiel voor het vervangen van een achterband los moeten en daarna grote problemen geven.( motor opnieuw kalibreren, softwre updates etc)

Software updates waar klanten niet op zitten te wachten waarna ze hun eigen fiets niet meet herkennen omdat de lay out van de teller en het fietsgedrag anders is geworden.

en een actieradieus die vaak veel kleiner is als een fiets waar simpele, minder storingsgevoelige techniek in zit.

Dit zijn vooral de redenen waarom de vakhandel liever een RIH fiets als een fiets met ION technologie verkoopt!

Daarbij is de afwikkeling van de fabriek uit erg onder de maat en moet de vakhandel deze tijd ( = geld) vaak voor eigen rekening nemen.

De vakhandel wil over het algemeen gewoon een tevreden klant in zijn of haar winkel terug zien! en uit ervaring blijkt dat dit beter lukt met een RIH fiets.

2 juni 2012, 13:19

M.J. Kievit-Vermeent over de RIH Omega

Graag wil ik reageren op dhr/mevr. Jansse.

Het klopt dat je de motor hoort. Het lijkt op het geluid van een dynamo en ik stoor mij er niet aan. Ik heb sinds april 2012 mijn Rih Omega en ik ben heel blij dat ik voor de Rih gekozen heb. Ik heb er nog niet heel veel mee gefietst omdat ik op vakantie geweest ben. Straks ga ik hem gebruiken voor het woon/werk verkeer maar omdat mij geadviseerd is door de fietsenwinkel om de batterij de eerste 4 keer zo goed als leeg te rijden, wacht ik er nog even mee. De batterij heb ik één keer opgeladen.
Al met al ben ik tot nu toe heel erg tevreden met mijn fiets en ik hoop nog heel wat jaren heel veel fietsplezier te hebben. Ook zonder ondersteuning rijdt de fiets heel soepel en licht.

B. van Beem,
Er is zo'n 2 maanden levertijd dat vertelde mij de fietsenwinkel vorige week.

3 juni 2012, 16:14

gh.even over de RIH Omega

sinds oktober 2011  2rih fietsen gekocht  ik heb met mijn fiets al 5700km  afgelegd het zijn prima fietsen  

8 juni 2012, 17:47

Ton over de RIH Omega

Hier een ( wel wat late ) tip voor de Hr. Joosten van 04-03-2011

Een kennis van hem had een dames en een herenfiets gekocht waar hij eigenlijk spijt van had omdat, wanneer de accu van zijn vrouw leeg was, hij niet kon wisselen van fiets.
Deze spijt is niet nodig, omdat de accu's door de fietsenmaker geprogrammeerd kunnen worden voor gebruik beide fietsen, alleen de accu wisselen dus !!
Ook de display kan op deze manier geprogrammeerd worden !

Succes en veel fietsplezier !
Ton

13 juni 2012, 12:20

D.J. Neutgens. over de RIH Omega

Wij hebben sinds einde Maart twee Rih omega`s gekocht,prima fietsen,lopen lekker licht,groot bereik van de accu`s, en zijn dan ook zeer tevreden hierover.

Overigens gekocht bij dealer Wijnen te Echt  Limburg,deze man is zeer professioneel.en dus een vakman,hij weet waar hij over praat.
Is zeer aan te bevelen.

20 juli 2012, 19:36

Y. v Etten over de RIH Omega

Sinds 3 maanden hebben mijn man en ik een RiH omega. Het zijn onze eerste elektrische fietsen, we kunnen dus niet vergelijken met een ander merk.
De fietsen bevallen goed. Groot bereik en soepel lopend. We hebben een kabelbreukje gehad maar dat was snel verholpen. We zijn heel tevreden over de foetsen.

1 augustus 2012, 11:36

Evert te Pas over de RIH Omega

Het lijkt er op dat al die negatieve zeurkousen betaald worden door de concurrentie. (grapje)
Je kunt wel roepen dat een mercedes een rot auto is, maar dat wil nog niet zeggen dat het waar is.
Zo ook met de RIH omega die gewoon GOED!

15 augustus 2012, 13:49

van Rijt over de RIH Omega

Ik heb nu 5 jaar op een Sparta ion M-gear gefietst. Door de vele positieve reacties op internet ben ik RIH Omega gaan uitproberen. Ik heb een gewone RIH Z800 en Z900 fiets thuis en ben zeer te spreken over de afwerking van deze fietsen. Vandaar ook dat ik dacht dat de Omega wel de absolute top in E-bikes zou zijn. Ik was zeer hoopvol gestemd toen ik op de Omega stapte.
In gedachte had ik hem al gekocht.

De uitgebreide test met de RIH omega was daarom uiteindelijk een flinke teleurstelling.

Bij een Sparta begint de ondersteuning meteen als je begint te fietsen.
De RIH moet eerst wakker worden. Duurt enkele meters fietsen voordat de ondersteuning in komt.
Dit vind ik vooral bij het oversteken van drukke wegen ronduit gevaarlijk.

Als je even niet trapt op een RIH. Stop de ondersteunig. Als je dan weer begint met trappen duurt het even voor de ondersteuning weer in komt. Bij een sparta merk je dat niet, die gaat meteen door met ondersteunen.
Dus als je soepel wilt fietsen ben je verplicht op een RIH te blijven trappen anders moet je wennen aan even zwaarder trappen en dan weer ondersteund.

Als je wilt stoppen, gaat de ondersteuning nog enkele seconden door. Alsof je op een electrische scooter zit. De fiets is dan even zelfstandig. Stop is stop is mijn mening. De electronica reageert bij starten en bij stoppen gewoon te traag.

Als je fietst vind ik dat het enige geluid dat je mag horen de banden op het wegdek en de ketting over de tandwielen mag zijn. Het geluid van de motor in het voorwiel bij de RIH vind ik niet passen bij genieten van geruisloos fietsen door de natuur.

Verder zitten er in de motor van de sparta geen extra bewegende delen. De RIH motor is voorzien van een soort versnellingsbakje. Ik zet vraagtekens bij de mechanische betrouwbaarheid hiervan en hierdoor maakt het motortje natuurlijk ook geluid.

Al met al vind ik de aansturing van de electrische ondersteuning, zeker gezien de prijs van deze RIH omega fietsen, onder de maat en kan het niet tippen aan een Sparta. De techniek van het electrische / mechanisch ondersteuningssysteem loopt ver uit de pas met de verdere fantastische afwerking van de RIH. Wat afwerking betreft kunnen daar maar weining merken aan tippen. Ook het gewicht van de RIH is vergeleken met veel andere E bikes positief.

RIH heeft naar mijn mening nog veel werk te doen aan het mechanische, electrische en electronische systeem van hun E bike. Ik vind de fiets gezien de test die ik er nu mee heb uitgevoerd ook te duur.

Sparta is overigens bij lange na niet zo goed afgewerkt als een RIH. Er rammelt en kraakt overal wel wat aan. Wat dat betreft kunnen ze van RIH nog een hoop leren. De motor dendert af en toe, de trommelrem piept alsof hij geslacht wordt en om dit ontwerpeuvel te maskeren doen ze er achteraf een rubberen ring om monteren, de rollenrem voor, rammelt aan alle kanten. De bediening van de versneling rammelt, Het slot rammelt De voorvorken veren niet fatsoenlijk. Na 3 nieuwe voorvorken die alle drie niet fatsoenlijk veerde, heeft mijn fietsenmaker van ellende er maar een batavus voorvork in gemonteerd. Als de ondersteunig niet aan staat fiets je je er het schompes op. Voor de prijs die ze bij Sparta rekenen mogen ze ook best roestvrij stalen schroeven gebruiken. De gemonteerde Shimano groep is ook maar middelmatig. Dus eigenlijk is de RIH op alle punten VEEL beter behave net niet waar het bij een electrische ondersteuning om gaat. Soepel, stil, direct op de juiste wijze de ondersteuning in laten komen en uit schakelen.

Ik ben dus nog steeds op zoek naar de ideale fiets. Afwerking zoals een RIH, aansturing van de ondersteuning zoals een Sparta. Actieradius zoals een RIH.
Kwaliteit zoals een RIH en dat voor een redelijke prijs.

20 augustus 2012, 16:45

H Troost over de RIH Omega

Na 8000 km gefietst te hebben,nog steeds zonder woorden op 1 na.

PRIMA

4 september 2012, 20:42

h leurvink over de RIH Omega -

wil ook eens reageren hier en vragen de mensen zijn allemaal positief over de r i h omega sinds een half jaar heb ik er zelf ook 1 mijn ervaring is dat de motor vreselijk veel lawaai maakt heb al 4 nieuwe voorwielen gehad maar het helpt niks het is net een naaimachine en er ver mee fietsen kan ook niet lees hier dat veel mensen hem in stand 2 hebben en dat heb ik zelf ook maar vindt de ondersteunig niet zo en dan heb ik hem in blokje 4 heb ik deze in blokje 6 kan je er maar een goede 40 km mee fietsen graag wil ik wel eens reacties hier over.

23 maart 2013, 16:42

g. minnen over de RIH Omega -

mijn man en ik hebben beiden een RIH-fiets gekocht. Helaas valt de ondersteuning regelmatig uit. Beide fietsen zijn terug geweest naar de fabrikant en mijn fiets is nu redelijk, al valt de ondersteuning af en toe nog uit. Als ik dan alle 4 de koperen puntjes van de display opwrijf lukt het weer. Helaas gaat de display van de fiets van mijn man wel steeds uit. Vooral bij het rijden over een spoorwegovergang of een bult in de weg. Kan schijnbaar niet tegen de trilling. We gaan nog wel weer voor de zoveelste keer naar de fietsenhandel, maar echt tevreden over de fiets is hij niet, zeker niet omdat gezegd wordt dat ze het ook niet meer weten.

14 april 2013, 17:33

joop van maanen over de RIH Omega -

wij gingen voor 2 accu\\\'s en kochten 2 nieuwe RIH Omega fietsen.

Door een uitstekende voorlichting van Fiets-inn in Amersfoort kwamen wij tot dit besluit.
wij waren duidelijk onder de indruk van uitvoering en uiterlijk. wij hebben ruim 13.000 kilometer fietservaring, dus konden wij heel goed een vergelijking maken. wij wachten nu met spanning af op de levering en hopen dan te vertellen van onze praktijkervaring . groeten, joop van maanen

27 april 2013, 10:26

joop van maanen over de RIH Omega -

vandaag kochten wij 2 RIH omega fietsen, wij waren duidelijk onder de indruk van de uitvoering en prestaties. wij zien met spanning uit naar de levering eind mei. wij hopen u dan nader de informeren over onze ervaring met dit product. groeten, joop van maanen

27 april 2013, 19:18

J.Oord over de RIH Omega -

Jammer dat na 2 jaar onze beide RIH zoveel storingen geven
Uit vallende displays / laderij valt uit /ondersteuning valt weg
Enz de euvels blijvenen de fabrikant zwijgt in alle talen of weet het niet
Nooit meer een RIH ondanks dat de fiets verder lekker fietst

19 juli 2013, 21:11

R v/d Beemt over de RIH Omega

Mijn fiets doet niets meer heb hem nu bijna 3 jaar er staan nu 18060 km op maar vanochtend na 2km fietsen stop hij ermee heeft dnderdag no een beurt gehad wie kan mij helpen

5 januari 2014, 14:33

Henk over de RIH Omega

Overweeg een RIH elektrische fiets aan te schaffen. Heb een proefrit gemaakt en kreeg de indruk dat de fiets minder geschikt is voor de wat steviger klimmetjes 8 a 10%. Had de indruk dat de fiets hier tekort kwam of heb ik mogelijk de verkeerde stand ingeschakeld?

Henk

9 september 2014, 22:03

peter joosten over de RIH Omega -

Heb de fietsen ingeruild. Ja, u kunt het al raden, weer een nieuwe RIH.
Voor ons, mijn vrouw en ik, is er geen fijnere fiets.

12 september 2014, 11:06