Logo Fietsen123

Nieuws

De ANWB als fietswinkel

Sunday 17 June, 2007

De ANWB presenteert zich steeds meer als een fietswinkel. U kon er al een vouwfiets en een fietsendrager kopen. Nu heeft de organisatie ook een elektrische fiets in de aanbieding. Het vakblad De Tweewieler verschaft nadere achtergrondinformatie. Elektrische fiets: AdventureDe ANWB biedt de elektrische fiets via haar eigen winkels te koop aan. De elektrische fiets is van het merk Adventure. De Adventure xt 10ah wordt door de ANWB verkocht voor € 899,- aan leden en € 1299,- aan niet-leden. De fietsen zijn geleverd door Flexaim uit Almelo en worden geproduceerd in China. Flexaim kent als eigenaren Huub Huiting en Setin Öger. Het is een nieuwe onderneming, die zich bezighoudt met de ontwikkeling en productie van elektrische fietsen. “In samenwerking met zorgvuldig geselecteerde partners staan wij garant voor een gedegen kwaliteit en betrouwbare levering. Onze elektrische fietsen onderscheiden zich door een uitgekiend uitrustingsniveau, een sportief design en een zeer concurrerende prijs.”  Aldus leggen de eigenaren uit tegenover Tweewieler.

Goedkoop uit ChinaDe fietsen worden goedkoop geproduceerd in China. Öger zegt hierover: "Daarbij dient wel aangetekend te worden dat de ontwikkeling en samenstelling hier in Nederland gebeurt en dat de fabriek in China ook door Nederlanders beheerd wordt. Dat de fabriek in China staat is alleen om kostentechnische redenen".

Reparaties'In de vakhandel wordt dit commerciële initiatief van de ANWB met argusogen bekeken', aldus de Tweewieler. Vooral wat betreft reparatie en onderhoud. Want daarvoor zullen de ANWB-consumenten toch aangewezen zijn op de werkplaatsen van de vakhandel. Want in de ANWB-winkels worden tot nu toe nog geen reparaties verricht. Öger stelt dat dit slechts ten dele het geval zal zijn. “Voor de service en garantie kan de consument terugvallen op een helpdesk, die binnen enkele dagen klachten zal verhelpen.”

Link* Fietswinkels