Logo Fietsen123

Nieuws

Fietsrouteplanner Zuid-Nederland opdracht voor Goudappel Coffeng

Friday 5 March, 2010

Na een aanbestedingsprocedure voor de Fietsrouteplanner Zuid-Nederland heeft adviesbureau Goudappel Coffeng BV gewonnen van de belangrijkste concurrent Demis en de Fietsersbond. Aldus meldt het GIS-Magazine.

Openstreetmap

Hoewel de fietsrouteplanner nu door een andere partij gemaakt wordt dan de planners in de rest van Nederland, die allen van de combinatie Fietsersbond en Demis zijn, zal er geen sprake zijn van een 'losse' fietsrouteplanner. De planner voor Zuid-Nederland wordt ingebed in het internationale wegennetwerk van Openstreetmap, waarin ook fietsinfrastructuur in de aangrenzende provincies én België en Duitsland is opgenomen. De netwerkgegevens worden via Openstreetmap kosteloos opengesteld voor iedereen, dus ook voor de Fietsersbond. Het belang van de fietser wordt hiermee optimaal gediend. 

Begin 2011 operationeel

De verwachting is dat de fietsrouteplanner Zuid-Nederland begin 2011 operationeel zal zijn. In de afgelopen decennia ontwikkelde het bureau Goudappel Coffeng BV zich tot het grootste adviesbureau voor verkeer en vervoer in Nederland. Het Bureau is ook partner in de ontwikkeling van de zogenaamde Fietssnelwegen, waarbij het Fietsberaad en ook de Fietsersbond  betrokken zijn.

Links

* Alles over fietsrouteplanners
* Fietssnelwegen