Logo Fietsen123

Nieuws

Union Switch en Sparta E-motion C2 winnaars van E-fietsen Test.

Saturday 10 April, 2010

De Union Switch en de Sparta E-motion C2 krijgen als enige in de recente Telegraaf Test van 17 elektrische fietsen vijf sterren. Ze scoren daarmee het beste wat betreft prijs-prestatieverhouding. Tegelijkertijd wordt opgemerkt, dat 'er weinig slechte fietsen in deze test zitten' en dat 'de gemiddelde kwaliteit van E-fietsen alsmaar stijgende is'. De testen werden uitgevoerd door Kees Bakker van de Fietsersbond met als zijn adviseur Jappe Zijlstra van de Consumentenbond.

Vijf sterren

De Union Switch, met als adviesprijs € 1599,- , heeft zijn sporen al enige tijd verdiend en verkreeg in verschillende testen van vorig jaar al regelmatig een prima beoordeling. De fiets is o.a. bij Halfords verkrijgbaar. De Sparta E-motion C2 is pas dit jaar op de markt gebracht, omdat dit fietsenmerk de boot niet wilde missen in het voor velen wat aantrekkelijker en goedkopere segment. De fiets is in de reguliere fietsenwinkel te koop voor de adviesprijs van € 1499,-. Beide elektrische fietsen kregen dus in de Telegraaf-test 2010 de hoogste beoordeling met vijf sterren.

Vier sterren

Zeven elektrische fietsen verdienden in de test vier sterren. Het zijn de QWIC Trend (adviesprijs: € 1599,-), de Kalkhoff Agattu Pedelec (€ 1899,-) , de Gazelle Orange Innergy (€ 2199,-), de Trek Navigator T500 (€ 2199,-), de Giant Twist Go Gouble ( € 2099,-), de Batavus Weekend Easy (€ 2149,-) en de Flyer T8premium (€ 2799,-).

Drie sterren

Vijf van de zeventien elektrische fietsen verwierven drie sterren wat betreft de verhouding tussen prijs en prestatie. Het zijn de Bikkel IbeeMk2 (€ 1499,-), de Sachs Elo-Bike De Luxe (€ 2099,-), de Antec Velo (€ 2249,-), de Koga Miyata Tesla Special (€ 3299,-) en de Thor Bike Base (€ 1599,-).

Twee sterren

Drie elektrische fietsen kregen slechts twee sterren. Het zijn de Montego Elan Nexus B (€ 1499,-), de Matra Sports i-Stepping Touring (€ 2635,-) en de Multicycle Mature (€ 2899,-).

Toelichting

In de Telegraaf Test worden de zeventien elektrische fietsen uitvoerig beschreven wat betreft de ondersteuningsfunctie, de rijeigenschappen, de accu en lader, de motor, het display, een aantal algemene zaken (zoals gewicht, actieradius enz.) en de meest opvallende punten.