Fietsrouteplanner

NIEUW: Plan uw fietsroute met onze eigen fietsrouteplanner!

Elektrische fiets? E-bike Keuzehulp

Op zoek naar een elektrische fiets?

Elektrische fietsen - de merken

Overzicht van alle populaire elektrische fietsen en reviews.

Oplaadpunten

Alle oplaadpunten voor elektrische fietsen in een overzicht. Handig voor onderweg!

Fiets mee in de trein?

Vrijdag 08 Oktober 2010 5 Reacties

Een aantal bezoekers van deze site vraagt zich af wat de regels zijn rond het meenemen van een fiets in de trein. De redactie zet de informatie even voor u op een rij!

Voor een fietstocht of fietsvakantie kan het handig zijn om uw fiets mee te nemen in de trein. Dit kan zowel in binnenlandse als in buitenlandse treinen.

Dagkaart fiets
Wanneer u uw fiets wilt meenemen in een trein van de NS, koopt u een Dagkaart fiets. Deze is te koop bij de NS-kaartautomaat en kost onafhankelijk van de bestemming 6 euro. De Dagkaart fiets is geldig in alle binnenlandse treinen die in het Spoorboekje staan (dus niet in internationale treinen).

Niet in de spits!
U mag uw fiets niet in de spits meenemen in de trein. Daarbij geldt als spitstijd: werkdagen van 6.30 tot 9.00 uur en van 16.30 tot 18.00 uur. Deze beperking geldt niet in de in de weekenden, op feestdagen én in de zomermaanden juli en augustus.

Vouwfiets gratis?
Met een Dagkaart fiets kunt u uw fiets, ligfiets, gedemonteerde racefiets of tandem meenemen in het speciale fietsgedeelte van de trein. Eventuele bagage (bijvoorbeeld fietstassen) mag niet op uw fiets blijven zitten. Een vouwfiets mag alleen kosteloos worden vervoerd als deze daadwerkelijk is opgevouwen.

Verdere regels
Voor het vervoeren van uw fiets gelden verschillende regels, die vooral te maken hebben met de beperkte ruimte in de trein en met de veiligheid. Op www.ns.nl kunt u ze op uw gemak nalezen.

Met de fiets naar het buitenland
Voor informatie over fietsvervoer naar het buitenland kunt u terecht bij de NS Hispeed balies in de Tickets & Service winkels op de grote stations, bellen met NS Hispeed Telesales: 0900 – 9296 (€ 0,35 p.m.) of kijken op www.NSHispeed.nl.

Lees meer

Meer over fiets en trein

www.ns.nl

Fietsvakanties

Google Testlink

 

vijf reacties

Reacties worden vooraf gelezen door de redactie. Na goedkeuring verschijnen zij op deze website.

rudolf guldemond 08-07-’11 16:08
al eens geprobeerd een E Bike de trein in te tillen zonder hulp?
eerst moet je zoeken naar de juiste ingang en dan de fiets omhoog . op een klein perron zoals bv Nieuw Vennep ondoenlijk!
Huur wel een fiets ter plekke!
rreim 08-07-’11 17:08
Fiets mee in de trein. Een aanvulling op het artikel is dat de fiets in de maanden juli en augustus ook in de spits mee genomen mag worden. Zie hierover de website van de NS.
vrolijke trapper 08-07-’11 19:10
De vaak onwaarschijnlijk kleine ruimte waar je de fiets kan plaatsen geeft veel ongemak. Ook de hooge instap maakt het in de trein tillen van je fiets vaak erg lastig. Staan er al meerdere fietsen in de juiste coupé en moet je snel een andere zoeken ben je vaak te laat en zie je de trein voor je ogen vertrekken. Dit is ergenis éérste klas om maar in stijl te blijven.
Hoop erg dat dit ooit nog eens aangepast zal worden.
Anoniem 21-03-’12 23:14
Weet je wat? Why pay for it? Ik smokkel hem gewoon in de trein. Ik zeg: doen. De NS verdient immers al genoeg geld met hun overpriced kaartjes, toch?
Anoniemook 21-07-’12 13:52
fiets kaartje voorverkoop is 6 euro, fietskaartje in de trein kost je 41 euro (incl 35 euro wettelijke verhoging) goed plan anoniem! daarnaast ga toch fietsen.. ns is geen goederenvervoer

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat uw reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kattebel
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit uw reactie worden verwijderd. U maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.