Logo Fietsen123

Nieuws

Maar liefst 70% van de Limburgse scholieren voert geen fietsverlichting

Tuesday 19 October, 2010

Zeventig procent van de scholieren voert in het donker geen fietsverlichting. Dat aantal moet omlaag, vinden de scholen in Noord-Limburg, de provincie, het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Limburg (ROVL) en de gemeenten in Noord-Limburg. Daarom start dit najaar de nieuwe regionale campagne Fietsverlichting laat je zien!

De campagne is bedoeld voor alle leerlingen van het voortgezet onderwijs in Noord-Limburg. Lesmateriaal, posters, een wedstrijd, maatschappelijke stages, en controles moeten de veiligheid verbeteren.

Om de leerlingen zelf actief te laten zijn met het thema fietsverlichting is er een poster- en filmwedstrijd voor tweedeklassers van de middelbare scholen. De wedstrijd sluit aan op de aandacht die het onderwerp fietsverlichting in de lessen gaat krijgen. De beste poster of film wordt in 2011 ingezet als campagneposter en zal dan waarschijnlijk in heel Limburg te zien zijn op scholen, bij fietsenmakers, openbare gebouwen en bushokjes. Bovendien mogen de winnaars met hun hele klas een dag naar Movie Park Germany.

Na de herfstvakantie controleren bovenbouwleerlingen als maatschappelijke stage de fietsverlichting van hun schoolgenoten. Deze ‘schoolpleincontroles’ zijn gericht op het ontdekken en repareren van slechte verlichting. De politie controleert vanaf midden december hoe de leerlingen alle aandacht voor goede verlichting in de praktijk brengen.

bron: Fietsberaad

Lees ook:
* Fietsverlichtingsacties
* Merendeel Nederlandse jongeren rijdt op onveilige fiets