Logo Fietsen123

Nieuws

De voordelen van de elektrische fiets als alternatief vervoermiddel

Thursday 21 October, 2010

De afgelopen jaren heeft de elektrische fiets een groot marktaandeel verworven. Steeds meer mensen pakken sneller de elektrische fiets voor woon-werkverkeer of in de vrije tijd. Met name wanneer de fiets als alternatief voor de auto gebruikt wordt zijn de voordelen enorm. Het is met de elektrische fiets mogelijk geworden om een grotere afstand te overbruggen zonder daarvoor extra inspanning te leveren.

Wat zijn nu eigenlijk de grootste voordelen van elektrisch fietsen?

Milieuvriendelijk
Als meer mensen gebruik zouden maken van de elektrische fiets in plaats van de auto, dan zou dat een grote vermindering van de milieuvervuiling betekenen. De elektrische fiets is één van de schoonste vormen van vervoer. Wellicht een oplossing van het fileprobleem als mensen met een gemiddelde afstand van 15 km naar hun werk de elektrische fiets pakken. Mede daarom wordt momenteel geïnvesteerd in fietssnelwegen langs drukke snelwegen.

Geldbesparend
Met een elektrische fiets bespaart u op brandstof, onderhoud en parkeergeld. Bovendien is geen rijbewijs nodig voor het rijden op een elektrische fiets. Een verzekering is evenmin verplicht. De elektrische fiets is vergeleken met benzinescooters en de auto zéér goedkoop in gebruik. Elektrische onderdelen zijn vrijwel onderhoudsvrij.

Tijdsbesparend
Een elektrische fiets kan bij stadsritten makkelijk concurreren met auto's, vaak is het mogelijk om zelfs sneller dan autoverkeer op de gewenste bestemming aan te komen.

-Advertorial-
Kom gratis elektrisch fietsen!
Elektrische fietsen test je bij Halfords helemaal gratis. Ervaar hoe leuk, makkelijk en plezierig elektrisch fietsen is. Lees meer

Verbeterde conditie
Het mooie van een elektrische fiets is dat nog steeds lichaamskracht gebruikt wordt om vooruit te komen. De elektromotor levert de aanvullende kracht om de snelheid te vergroten. De elektrische fiets is dus ideaal voor woon-werkverkeer.

Lees ook:
* Wat is het verschil tussen een E-bike en een elektrische fiets?
* Checklist voor aanschaf van een elektrische fiets