Logo Fietsen123

Nieuws

400 euro subsidie op aanschaf elektrische fiets

Wednesday 9 February, 2011

Vanaf medio maart kunnen 60-plussers in Heerlen subsidie krijgen voor de aanschaf van een nieuwe elektrische fiets. Burgemeester en wethouders hebben besloten een subsidie van maximaal 400 euro te verstrekken. Hiervoor is eenmalig honderdduizend euro aan provinciaal subsidiegeld beschikbaar. Hierbij geldt het principe: op=op!

De gemeente wil het fietsgebruik stimuleren, om de uitstoot van met name fijnstof en CO2 te verminderen. Dit vermindert de gezondheidsrisico's en draagt bij aan een beter klimaat. Bovendien, hoe meer mensen fietsen, hoe minder auto's op de weg. Uiteraard is dat goed voor de bereikbaarheid van en in de stad.

Wat houdt de regeling in?
Als de regeling eenmaal gestart is, kunt u terecht bij een van de erkende detailhandelaren waarmee de gemeente Heerlen een overeenkomst heeft gesloten. Begin maart wordt bekend gemaakt wie deze detailhandelaren zijn. De korting die de leverancier op de elektrische fiets geeft, wordt door de gemeente Heerlen verdubbeld.  Als de leverancier bijvoorbeeld 200 euro korting geeft, legt de gemeente er nog eens 200 euro bij. Het oorspronkelijke aankoopbedrag wordt in dat geval verminderd met 400 euro. De subsidie bedraagt maximaal 400 euro per fiets.

Start rond half maart
De regeling gaat naar verwachting half maart in.

Lees ook:
* Checklist voor aanschaf elektrische fiets
* Test van 17 elektrische fietsen (2010)