Logo Fietsen123

Nieuws

Nog steeds koude voeten op de fiets? 6 verwarmende tips

Thursday 27 December, 2012

Het is weer erg fris. Een veelvoorkomend probleem voor fietsers zijn koude voeten op dit soort dagen. Er zijn gelukkig een aantal dingen die u kunt proberen wanneer u last heeft van koude voeten tijdens het fietsen. We geven zes goede tips om met warme voeten op uw bestemming aan te komen.

1. Schoenen niet te strak
Zorg ervoor dat u uw schoenen niet te strak aantrekt. Dit zorgt ervoor dat bloed minder gemakkelijk door uw voeten stroomt en is dus niet goed voor de doorbloeding. Dit is een gemakkelijke oplossing voor het bestrijden van koude voeten tijden het fietsen maar vaak is dit alleen niet genoeg om uw voeten warm te houden dus combineer dit met één van de opties hier beneden.

2. Isolerende sokken dragen
Het is aangeraden om isolerende sokken te dragen wanneer u last heeft van koude voeten tijdens het fietsen. U zult misschien denken dat dit ervoor zorgt dat de kou uw voeten gemakkelijker te pakken krijgt maar het tegenovergestelde is waar. Zeker wanneer u transpireert, ook al kan dit minimaal zijn, houdt een kantoenen sok bijvoorbeeld veel en lang vocht vast waardoor uw voeten extra snel afkoelen. Er zijn speciale wielersokken die u kunt gebruiken die isolerend werken waardoor het vocht snel opdroogt. U kunt er ook voor kiezen om twee paar sokken over elkaar te dragen.

3. Plastic zak over de schoen
Het is misschien niet de meest hippe of modieuze oplossing om koude voeten te bestrijden maar het helpt wel degelijk. U kunt eenvoudig een plastic zak om uw schoen binden zodat de wind uw voeten minder snel zal afkoelen. Zeker wanneer het regent is dit een goede oplossing.

4. Isoleer uw schoen
Mochten uw schoenen niet goed genoeg geïsoleerd zijn en bent u op zoek naar een simpele oplossing kunt u uw schoenen isoleren. Dit kunt u door aluminium folie of zelfs krantpapier onder uw zolen en waar nodig tegen de binnenwand van uw schoen te plaatsen.

5. Gebruik teenstukken
U kunt ook teenstukken aanschaffen. Deze zijn vaak alleen beschikbaar voor sportieve schoenen maar u kunt deze ook zelf maken. De teenstukken isoleren en zijn vaak waterafstotend.

6. Uierzalf of vaseline
Mochten de hier bovenstaande opties u niet bevallen of werken ze niet voldoende dan kunt u uw voeten insmeren met vaseline waardoor deze makkelijker op temperatuur zullen blijven.

Het hebben van koude voeten is dus niet langer een reden om de fiets te laten staan ook wanneer het wat kouder wordt buiten. Heeft u zelf nog betere of andere tips? Laat het ons weten in een reactie hieronder. Zo helpen we elkaar.

Lees ook:
* Hoe wapen ik mij tegen wind en regen op de fiets?
* Bij kou en regen vaker groen licht voor fietsers