Fietsrouteplanner

NIEUW: Plan uw fietsroute met onze eigen fietsrouteplanner!

Elektrische fiets? E-bike Keuzehulp

Op zoek naar een elektrische fiets?

Elektrische fietsen - de merken

Overzicht van alle populaire elektrische fietsen en reviews.

Oplaadpunten

Alle oplaadpunten voor elektrische fietsen in een overzicht. Handig voor onderweg!

E-bike test 2011 (deel 2)

Donderdag 14 April 2011 48 Reacties

De Telegraaf testte onlangs veertien e-bikes en publiceerde daarover in de krant van 9 april 2011. Wat waren de plus- en minpunten van de geteste fietsen? In dit artikel vindt u het tweede deel van de testresultaten.

Het testteam van De Telegraaf reed net zolang totdat de batterijen van de verschillende fietsen leeg waren om de werkelijke actieradius te kunnen vaststellen. De elektrische fietsen werden onderling regelmatig gewisseld zodat de e-bikes in gelijke mate werden belast.

In deze test zaten weinig slechte fietsen. De gemiddelde kwaliteit is volgens De Telegraaf nog steeds stijgend. Lees hieronder de plus- en minpunten volgens de krant.

Lees ook:

* E-bike test 2011 deel 1


Kalkhoff Tasman City E-series

Prijs: € 2399,-
Gewicht incl. accu: 27,6kg
Actieradius: 66km
Ondersteuning: regeling van de motorkracht met krachtsensor die snel werkt bij optrekken en steile helling, kracht zakt terug bij bij constante snelheid, om hoge snelheid te bereiken moet fietser veel inspanning leveren.
Capaciteit: 430Wh
Motor: sterke motor bij de trapas die bijna onhoorbaar zijn.
Display: eenvoudig, drie lampjes voor de accu-indicatie en drie lampjes voor gekozen ondersteuning.

Pluspunten: prettige / soepele ondersteuning, accu met hoge capaciteit en laag gewicht, lage prijs voor geleverde accu en systeem, prettige rijeigenschappen, grote actieradius door zuinige ondersteuning en hoge capaciteit accu.
Minpunten: simpel display, weinig ondersteuning bij hoge kruissnelheid.

Prestaties: ****

Batavus Intermezzo Easy Royal


Prijs: € 2499,-
Gewicht incl. accu: 31kg
Actieradius: 37km
Ondersteuning: werkt sterk bij optrekken ook bij steile helling, reageert direct op eigen trapkracht, rijdt prettig, bij hoge snelheid is de accu wel snel leeg.
Capaciteit:  360Wh
Motor: sterke motor in achterwiel.
Display: uitgebereid en leesbaar, geeft goed de accucapaciteit weer in procenten en in kilometers die u nog kunt afleggen, knopjes zijn wel wat klein, display makkelijk afneembaar.

Pluspunten: prettige rijeigenschappen door zeer prettige, soepele en krachtige ondersteuning, zeer goed leesbaar en afneembaar display met goede accu-indicatie, accu met korte laadtijd, parkeerhulp met achteruit.
Minpunten: zwaar, open kettingkast, accu niet afneembaar maar moet wel altijd aan de lader, kleine knopjes voor bediening.

Prestaties: ****

Flyer C5

Prijs: € 2449,-
Gewicht incl. accu: 27,7kg
Actieradius: 44km
Ondersteuning: krachtig bij optrekken en steile helling, kracht zakt terug bij constante snelheid, veel inspanning leveren bij hoge kruissnelheid.
Capaciteit: 288Wh
Motor: sterke motor, weinig draden, half open kettingkast.
Display: eenvoudig, drie lampjes voor de accu-indicatie en dire lampjes voor gekozen ondersteuning.

Pluspunten: prettige ondersteuning en rijeigenschappen, hoge actieradius, goede verlichting, accu makkelijk utineembaar.
Minpunten: simpel display, weinig ondersteuning bij hoge kruissnelheid, open kettingkast, iets duurder dan Kalkhoff, extra accu prijzig.

Prestaties: ****

Giant Twist Go Double LDS


Prijs: € 2099,-
Gewicht incl. 2 accu’s: 31kg
Actieradius: 68km
Ondersteuning: sterke ondersteuning bij optrekken, steile helling en constante snelheid. Rijdt prettig maar stuurt wat zwaar.
Capaciteit: 234Wh
Motor: sterke motor in voorwiel, maakt veel lawaai, vooral als hij kracht moet leveren.
Display: uitgebreid en goed leesbaar, zit in het midden daardoor niet met bedienbaar met beide handen aan stuur, goed afneembaar voor diefstalbeveiliging.

Pluspunten: grote actieradius met 2 accu’s, gelijkmatige ondersteuning,relatief lage prijs, goed afneembaar voor diefstalbeveiliging.
Minpunten: zwaar, maar 1 lader voor 2 accu’s, accu’s lastig afneembaar, vering in trapas, lawaai motor.

Prestaties: ***

Gazelle Orange Pure Innergy

Prijs: € 1699,-
Gewicht incl. accu: 25,3kg
Actieradius: 25km
Ondersteuning: ondersteuning is soepel, fiets rijdt prettig, ondersteuning te zwak bij zware omstandigheden, actieradius is klein.
Capaciteit: 250Wh
Motor: stille en lichte motor in voorwiel, maar komt kracht te kort bij zware omstandigheden.
Display: simpel, gestileerd display op stuur, 3 leds voor indicatie accu en gekozen ondersteuning en bediening voor verlichting.

Pluspunten: styling, relatief laag gewicht, keuze capaciteit accu.
Minpunten: kleine actieradius, ondersteuning te zwak bij zware omstandigheden, simpel display.

Prestaties: **

Rivel Mingle


Prijs: € 1649,-
Gewicht incl. accu: 27kg
Actieradius: 30km
Ondersteuning: regeling ondersteuning grof, reageert met vertraging en op kruissnelheid gaat hij vrij abrupt terug in kracht, bij 25km per uur zo sterk dat lijkt alsof hij remt, stopt direct als pedalen stil gehouden worden, schakelaar om motor uit te schakelen bij remmen.
Capaciteit: 240Wh
Motor: redelijk sterk, schakelt wat terug bij constante snelheid, als motor hard werkt flink geluid.
Display: uitgebreid met schakelaar om licht aan te doen, goede leesbaarheid, ouderwets vormgeving.

Pluspunten: uitgebreid display, accu mooi weggewerkt in aluminium doos.
Minpunten: vertraging bij aanschakelen motor, schakelt terug op kruissnelheid en abrupt uit bij 25 km/u, maakt vervelend geluid.

Prestaties: **

Sparta E-motion C3

Prijs: € 1749,-
Gewicht incl. accu: 27,7km
Actieradius: 32km
Ondersteuning: ondersteuning krachtig bij optrekken, steile helling en constante snelheid, verschil in ondersteuning zwaarste en middenstand lijkt te groot, in hoogste stand ondersteuning zeer krachtig.
Capaciteit: 240Wh
Motor: zware motor in voorwiel, hoorbaar, voelbare weerstand als motor uit is.
Display: simpel display met 3 leds voor indicatie accu en gekozen ondersteuning.

Pluspunten: krachtige, simpele maar doeltreffende ondersteuning, parkeerhulp.
Minpunten: bruuske aan-uitregeling, stap tussen middelste en zwaarste ondersteuning groot, zware accu, simpel display.

Prestaties: ***

 

48 reacties

Reacties worden vooraf gelezen door de redactie. Na goedkeuring verschijnen zij op deze website.

W.C.B. Oosterbeek. 15-04-’11 09:40
Wij rijsen beide de Sparta E-Motion C2 en ik moet zeggen met veel plezier. Bij de aanschaf van de fietsen hebben wij duidelijk gelet op het gewicht van de fietsen. Wij zijn n.l. vervente caravanners en wilden de fietsen in de caravan mee nemen, Dus het gewicht van de fiets moest niet te zwaar zijn en een afneembare accu waren de eerste punten waar wij opletten. Zo zijn wij bij de Sparta E-Motion c2 uitgekomen. Want wij zijn niet zo piep jong meer en tevens de prijs was zeer aanlokkig. De actieradius mag er ook best zijn gemiddeld is deze toch 45 à 50 km.
henk 15-04-’11 10:37
Waarom staat de e bike van de anwb er weer niet bij omdat het een hele goede e bike is.

groetjes henk
odile 15-04-’11 13:17
De meest complete en met de handgemaakte fiets RIH zou ik ook eens graag de test van zien.....Wij hebben verschillende fietsen geprobeerd.
De RIH is dan de mercedes onder de Fietsen vinden wij!!
wim 15-04-’11 16:20
heb nieuwe sparta ion gl na 2 dagen trapas kapot, nu 3 weken op nieuw frame wachten. nooit geen sparta meer.zyn er nog meer klachten ???
zet ze op dit forum.
gr wim
WIL cammans 15-04-’11 17:10
Waar blijft toch de test van de Rih fiets ook een oer Hollands fabrikaat
Ada 15-04-’11 20:10
Is het niet handig om ook de prijs van een nieuwe accu erbij te vermelden?
De actiradius van de Giant Twist loopt nl. per jaar flink terug, enige optie is dan nieuwe accu's aanschaffen.
Joyce 15-04-’11 20:16
Mijn man en ik hebben beiden bijna 2 jaar geleden een Flyer type T6 (met naafversnelling) gekocht en zijn er erg tevreden over!

We hadden ook de ANWB-e-bike geprobeerd, maar die deed vreemd bij het trappen (zelfs bij 3 verschillende fietsen). Net of er ergens te veel speling zat. Dat  werd ook bevestigd door een kennis die de fiets toen voor woon-werkverkeer gebruikte.

We rijden met de Flyer makkelijk 70 kilometer, als we voornamelijk de eco-modus gebruiken.  De standaard of high gebruiken we alleen als we een heuvel opgaan of  wind tegen hebben en dat is altijd maar een redelijk klein deel van de route hier in Nederland.

Omdat de batterij afneembaar is, weegt een fiets maar 25,4 kg. Met 2 fietsen op ons fietsenrek blijven we ruim onder de voor onze auto max. toegestane kogeldruk. van75 kg.

De Flyer is een in Zwitserland gefabriceerde fiets voor fietsen in heuvelachtig/bergachtig gebied.
Nelly 15-04-’11 20:31
Ik heb van de flyer de ISY fiets en kan in de laagste stand dus de eco stand 104 km fietsen . ik ben erg te vreden met mijn fiets
rob 15-04-’11 21:19
Dezelfde opmerking als boven over RIH-Omega fiets. Hoogstens zouden wij het eerder vergelijken met een Rolls.
joop 18-04-’11 07:50
De Gazelle Innergy 2011 heeft terecht 2 sterren gekregen. Ik ben met name ontevreden over het zeer kwetsbare stekkertje als je moet gaan opladen. En dat is natuurlijk nu juist waar het om gaat: het stekkertje past zeer moeizaam om de drie zwakke pinnetjes en als je maar even mis gript dan is er al een pinnetje verbogen. Nu is na slechts drie keer opladen de hele stekker kapot en dus de hele accu waardeloos. Momenteel wacht ik al drie weken op de garantie-reparatie van deze gouden accu. ( de duurste!). Jammer, jammer....
G.de Boer- Ederveen 25-04-’11 12:32
Mijn man en ik hebben allebei een Giant twist double. We Zijn hier erg ontevreden over. Binnen een jaar hebben wij hier al verschillende reparaties gehad. Nieuwe voorwielen, nieuwe motor, veel kabaal, horten en stoten. Zelf heb ik een nieuwe gekregen omdat het frame niet goed was, 3 maanden geleden. nieuw  probleem mijn computer valt weg, onderstukje waar het display op rust vervangen, geen resultaat. Hij staat nu weer bij de fietsenzaak, er moet weer wat vervangen worden. Het liefste hebben wij 4200.00 euro terug want hier worden wij helemaal gek van. Ons advies nooit meer een Giant.
Thomas 29-04-’11 18:18
Mijn vrouw heeft nu 2 jaar een Giant twist en is er zeer over te spreken.
Na 2 jaar is de accu nog steeds zeer goed. Werkt altijd en overal en nog geen problemen mee gehad. Alleen kwam er een bobbel aan de buitenband na 1jaar en 11 maanden, en deze is gratis vervangen omdat je er 2 jaar garantie op hebt (ook op de banden).
Dus voor ons wordt de volgen ook weer een Giant.
Charles 02-05-’11 09:40
Waarom een Mercedes als je voor hetzelfde geld of iets meer een Rolls (Koga), Porche (Idworx), Bentley (Rose), Jaguar (Velodeville) enz. kunt krijgen. Stuk voor stuk fietsen met een laag gewicht, goede afwerking en goede prijs / kwaliteitverhouding. Zo zijn er wel meer goede merken buiten de gangbare Nederlandse merken (Gazelle, Batavus, Giant....die naar mijn mening met veel poehah alleen maar rotzooi verkopen).
Martin 18-06-’11 15:35
Ko(ooistra)Ga(astra) is ook een oerdegelijk Nederlands merk en dus géén rotzooi.
j.snackers 18-06-’11 17:45
Benieuwd of iemand al de electr. fiets van hetmerk stevens heeft uit geprobeerd.
Voor ons is het belangrijk dat hij goeie ondersteuning geeft op de heuvels aangezien we in limburg wonen.
Lenie 01-07-’11 19:24
Wij hebben 7 jaar een Sparta Ion gereden en nooit problemen gehad. Om het jaar naar de dealer voor een service beurt ,dan werd ook de nieuwe software erop gezet. Omdat wij deze fietsen door het lange frame ,de keldertrap bijna niet meer op konden rijden, hebben we sinds 2 maanden een Sparta C1 gekocht. Deze heeft een "gashendel" en een gewoon frame. Ik kan de fiets nu zonder problemen omhoog laten rijden. Tot op heden zijn wij heel tevreden over de C1.
Heb inmiddels al 200 km erop gereden.
B.A.Kooij 09-07-’11 19:08
Sinds eind maart jl.ben ik in het bezit van een Gazelle pure innergy
na 2 maanden te hebben gereden is mijn accu opgestuurd naar de gazelle
fabriek dat is nu 6 weken geleden maar nog heb ik mijn accu niet terug,na veel vragen bij de leverancier en bij gazelle zelf heb ik nu dan eindelijk sinds 1 week te horen gekregen dat de acuu,s opgestuurd worden naar Duitsland en dat het verder afwachten is wanner er gereageerd gaat worden .
voor een nieuwe fiets van 2 maanden oud vind ik dit een slechte service van Gazelle zelf nu is het zomer en er wordt niet gefietst met de fiets die ik heb uit gezocht, voor mij nooit meer Gazelle
Joop 22-07-’11 11:30
Wij hebben 2 E-bicks merk city bike gekocht bij Aldi ja U leest het goed Aldi .Ze zijn super afneembare accu super om ook zonder ondersteuning te fietsen 8 versnellingen. 10jaar garantie op frame 3jaar op overige waar krijg je dat?
Fabriek zit in Duitsland en eventuele storingen en of reparatie kan rechtstreeks gemeld worden aan fabriek en word dan na afspraak thuis uitgevoerd.
De actieradius bij normaal gebruik +/_50km Rijden er nu 2 jaar mee gaan altijd mee op de camper alleen maar lof.
Anne Dirk 02-08-’11 23:49
Wij denken erover om een Peugeot/e-bike die de ANWB momenteel in de aanbieding heeft te kopen.
Helaas hebben wij nog geen testresultaten betr. deze fiets kunnen vinden.
Indien mogelijk willen wij graag reacties betr. deze Peugeot /e-bike.

.
Nel 06-08-’11 21:18
al anderhalf jaar reed ik op mijn Gazelle orange innergy toen tijdens een fietstocht spontaan mijn zadelpen afbrak en ik op het wegdek werd gesmakt. Gelukkig niks gebroken en na wat heen weer gemail met Gazelle, waarin ik vroeg mij voor alle pijn en narigheid een nieuwe fiets te geven, werd mijn fietsenmaker verzocht er een voor me klaar te maken. Ik rij nu op de nieuwe orange innergy en heb zelf wat bijgelegd voor een grotere accu. Gazelle , bedankt
(toen ik mijn fiets op ging halen bij de fietsenmaker was er een vrouw die een e-bike had van Sparta en die had twee weken in het ziekenhuis gelegen omdat haar stuurpen was afgebroken tijdens het fietsen . zo kun je met elk merk wat hebben)
D.P. Mastbergen 11-08-’11 19:34
Ik heb sinds kort een e-bike Sparta e-motion 3 fietst goed,maar al 3 keer een gebroken spaak in het achter wiel.
Kontact met sparta in apeldoorn gehad en kreeg nul op het rekest,slechte zaak.
De fietsen maker moet het weer herstellen en die is 3 weken op vakantie.
Ik hou mijn hart vast onder het fietsen of er nog meer zullen knappen hoe komt dat eigenlijk de fietsen maker verteld mij steeds dat ik de fiets te wilt op slot zet,nooit van gehoord ik fiets al heel mijn leven .Mijn vrouw heeft geen last met het zelfde merk fiets ra ra hoe kan dat!!!!!!!!!!!D.P. MASTBERGEN

Leusden
vos 13-08-’11 11:19
ik weet waarom ze de RIH omega niet willen testten
ik heeft 6 merken geprobeerd maar er is de rih de topper
en hoeven ze geen andere meer te verkopen
maar ze kunnen het niet aan leveren
wij zijn er zeer te vreden mee
Vermeulen 12-09-’11 13:59
Begin july kochten wij 2 Rih fietsen en zijn erg tevreden. We hebben nu 1400 km. erop zitten.
We hebben in Limburg gefietst, en af en toe trekt de fiets het dan heel moeizaam, maar voordien maakten we tochten van 40-50 km. en nu makkelijk 65 km. ook naar Valkenburg, Margraten enz.
De actie-radius is groot, wel opletten. Op 65 km. in de heuvels heb je toch ruim voldoende, wij hebben nooit onderweg bij hoeven te laden. Zonder accu's kunnen ze ook op de gewone fietsendragers.
Wat ik mis, is een gashandel als je er naast loopt heuvel op. Koga en nog één merk hebben dat inmiddels, maar daarvan is de actieradius voor ons te klein.
Ina Kamst 14-09-’11 20:52
Ik heb een Flyer T6. Daar haal ik 100 km mee in de eco-stand. Uitgaande dat een e-fiets primair een fiets is en geen electrische brommer, is het logisch dat je tijdens het fietsen die stand kiest die optimaal is, dus die ondersteuning die op dat moment past. En dat blijkt niet uit de testen. Daar gaat men zeker uit van maximale ondersteuning. De grote actieradius wordt ook bereikt doordat de ondersteuning afneemt naarmate je zelf harder/krachtiger fietst . Dat is ook logisch. Als je zelf goed en krachtig fietst kan de ondersteuning ook minder zijn. Dat is heel slim bedacht bij Flyer en sommige anderen. Maar deze afnemende ondersteuning wordt in sommige tests als negatief  beoordeeld. Eigenaardig.   
Ellen 16-09-’11 11:33
Ik heb sinds mei een Gazelle Inergy, hij was besteld met een gouden accu, maar het duurde even voor deze kwam. In de tussentijd kreeg ik van de fietswinkel een zilveren accu: 150 km op de ecostand gereden. Toen ik hem 2x leeg had gereden kwam de gouden accu, en hiermee haal ik in de ecostand ruim 200 km. Ik ben erg tevreden dus! Het verhaal over het oplaadstekkertje kan ik onderschrijven, het zit op een ongemakkelijke plek en voelt gammel aan. Het is gelukkig nog niet stuk, maar kan me zo voorstellen dat dat een keer gaat gebeuren. Verder kan ik geen slechte punten bedenken. In de fietsenwinkel zeiden ze me 2x de accu helemaal leeg te gebruiken, en daarna kun je hem opladen zo vaak je wilt. De bereikbaarheid wordt er dan niet minder meer van. Helaas is het weer deze zomer niet echt goed geweest, zodat ik de fiets veel minder gebruikt heb dan ik had gewild. Verder kan ik iedereen deze fiets aanbevelen!
Bert 16-09-’11 12:02
In 1976 heeft mijn vrouw een zware hartoperatie ondergaan. Wij hebben daarna elektrische fietsen aangeschaft.
Wij zijn nu vier jaren in het bezit van de Giant Twist met twee afneembare accu's.
Speciaal voor dit type gekozen om:
a: de te fietsen afstanden dan ruimschoots gehaald kunnen worden,. Een dagtocht van ongeveer 80 km, is geen probleem. (per accu ook nu nog ongeveer 50 km.) Vorig jaar tijdens vakantie rondom de Wörther See in Oostenrijk gefietst. hier en daar best een paar stevige klimmetjes. De auto geparkeerd in Velden. Tevens een stuk door Klagenfurt. Een tocht van 50 km. De fiets van mijn vrouw had nog geen accu leeg gereden. Van mijn fiets raakte de accu leeg op een afstand van 100 meter van de auto. (Ben wel een stuk zwaarder dan mijn vrouw. Dus hij moest er meer aan trekken.) De tweede accu's hebben wij niet hoeven aan te spreken.
b: Door de afneembare accu's is het gewicht van de fiets ongeveer 23 kg, en dus gemakkelijk op de Twinny-load en op de caravan (dissel) mee te nemen. (Niet te veel troep in de disselbak ivm. gewicht kogeldruk). Dit bevalt ons uitstekend.
Mijn vrouw en ook ik, genieten nu van onze prachtige fietstochten. Zij kan het nu heel goed aan.Wij wonen in Apeldoorn en van daaruit gaan we ook regelmatig naar andere delen in het land en over de grens om daar een dag te fietsen.
Ieder jaar gaan de fietsen voor onderhoud naar de leverancier. Zo nu weer een afspraak met de leverancier voor een nieuwe controle/onderhoudsbeurt. Het is daar weer de tijd voor. Na de vele duizenden kilometers die wij er op gefietst hebben, moeten er nu nieuwe buitenbanden op, De slijtplekjes zijn al zichtbaar.
Door het gebruik van deze fietsen wordt de auto minder gebruikt.
Mensen veel fietsplezier.
Joke 16-09-’11 14:25
Sinds een week of 6 ben ik de trotse eigenaar van een Sparta Ion RX,
Fiets met gemak zo`n 70 kom per volle accu,
Heb nu al meer dan 400 km gefietst, super relaxt!
Voor mij de beste koop van dit jaar.
Hans 16-09-’11 14:39
ik snap helemaal niets van uw berekeningen van het bereik
wij halen met de batavus Intermezzo royal in gemixte stand (1+2) makkelijk 80 km op vlak terrein.
N. de Haan 19-09-’11 13:41
Ik krijg sterk de indruk dat niet de Sparta Emotion C3 is getest, maar de Emotion C2.
De C3 heeft 5 standen voor ondersteuning, waardoor het verschil tussen middenstand en maximale ondersteuning niet zo extreem is als wordt beweerd.
De display heeft 5 indicatie LED's voor de accu en geen 3 zoals in de test wordt aangegeven, wat heet dan simpe!!. Er zit op wat je nodig hebt.
De C3 heeft ook een vrijloop stand op het voorwiel, waardoor geen weerstand van de motor hoeft worden overwonnen als je zonder ondersteuning fietst Dit heeft de C2 niet..

Verder is het vreemd dat wat bij de Koga als pluspunt wordt genoemd van de accu "accu uitneembaar met goed slot", ook aanwezig is op de C3 en vervolgens niet als pluspunt wordt genoemd.

Ik ben zeer tevreden met deze fiets.
Fieda 19-09-’11 13:58
wij hebben nu ruim twee jaar een Kalkhoff fiets en zijn daar meer dan tevreden over, in de eco stand rijden we er 80 km mee, en ook in de bergen doet hij het grandioos, de accu van mijn man is altijd iets eerder leeg dan de mijne, we hebben eens geruild maar hetzelfde ik denk dat mannen iets sterker op de trappers drukken, de motor zit in het midden dus geen zwaar voorwiel en ook achter geen gewicht want de accu zit boven de motor, perfect!!
Anneke 23-11-’11 20:56
Heeft iemand al een ervaring van de PeugeotE-sity van de amwb???
manje 05-12-’11 15:57
Heeft iemand ervaring met de Hercules Roberta?
Blomme micheline 06-12-’11 13:05
Heeft er iemand ervaring met elektr. Fietsen van het merk ecomo of bertin? 
Mintsje 26-12-’11 11:38
zins maart hebben wij 2 Batavus Intermezzo Easy Royal
fietsen deze bevallen prima nog nooit een storing gehad .
er al 2600 km mee gefietst wij kunnen op de stand eco er wel 100 km mee fietsen
voldoen prima,had ze jaren eerder moeten kopen
Dick 11-03-’12 11:44
Wie heeft ervaring met de Giant Aspiro ???
nic 18-03-’12 13:11
Heeft iemand al een ervaring van de Peugeot E-city van de anwb???
Hier is nergens een test van te vinden, evenals de e bike van de Aldi
Mevr. A. Toet- van Rijsbergen 19-03-’12 22:42
Op 30-1-2012 stuurde ik het volgende bericht aan Sparta:
"Sinds twee weken heb ik mijn Sparta Ion weer terug, na een eindeloze periode van klachten, terugbrengen, ophalen, en weer terugbrengen naar de fietsenwinkel. Ik heb deze fiets pas sinds mei 2011, maar voor mijn gevoel heeft hij meer bij de reparateur gestaan dan dat ik erop gefietst heb, want al in juli begon de ellende.
Ook na uw melding dat er geen storingen meer zouden voorkomen is hij nog talloze malen terug geweest. Inmiddels zit er een nieuwe accu in en er is een nieuwe sensor ring gemonteerd. En nu, EINDELIJK, na 7 maanden storingen, is mijn fiets in orde. Ik ben blij dat hij weer helemaal oké is, maar u begrijpt dat ik niet blij ben met al deze fouten en klachten. Mijn man en ik hebben vorig jaar allebei een nieuwe elektrische fiets van Sparta gekocht en daarvoor een heleboel geld betaald en dat je dan zóveel ellende ermee krijgt, vind ik geen reclame. En mijn garantie liep natuurlijk ook gewoon door, terwijl ik niet eens gebruik kon maken van mijn fiets. Afgezien van het feit dat ik minstens 30 keer heen en weer ben gelopen van en naar de fietsenmaker, heb ik, alles bij elkaar opgeteld, toch vele weken zonder fiets gezeten. Dit verwacht je niet van een nieuwe fiets en al helemaal niet voor zoveel geld. Ik heb deze fiets gekocht omdat ik veel moet bewegen vanwege diabetes, maar dat wordt een beetje lastig zonder fiets! En daarom wil ik bij u een klacht deponeren. En eigenlijk wil ik een soort van schadeloosstelling vragen voor alle doorstane ergernissen. In ieder geval een verlenging van mijn garantieperiode. Ik hoop dat u hiervoor begrip kunt opbrengen. Gaarne uw visie hierop.”
Op 13-2 stuurde ik een herinnering, evenals op 27-2 en 7-3, zonder enige reactie. Ik heb er nu genoeg van. U mag mijn reactie op dit forum plaatsen met deze oproep: BENT U VAN PLAN EEN ELEKTRISCHE FIETS TE KOPEN? KOOP DAN GEEN SPARTA, WANT VAN SERVICE HEBBEN ZE NOG NOOIT GEHOORD!!!
Ed 22-03-’12 21:40
Vandaag een nieuwe Gazelle Orange Excellent Innergy met gouden accu bij de dealer opgehaald. Prima fiets, maar dat mag dan wel voor een catalogusprijs van 2600 euro. Uitermate storend is het dat het stekkertje van de oplader al bij het eerste gebruik volledig uit elkaar knalde. Gazelle heeft voor de verbinding tussen de stekker van de oplader en het 'stopcontact' op de accu een constructie bedacht die niet alleen uiterst kwetsbaar is (zeer dunne en fragiele pinnetjes), maar bovendien onnodig gecompliceerd gemaakt door om de stekker een soort draaibus te plaatsen waarvan mij de functie volkomen onduidelijk is. Daarnaast is het erg ongemakkelijk om de stekker op exact de juiste manier voor de aansluiting gepositioneerd te krijgen. En dat moet, want anders past de boel niet. Jammer dat daar niet over nagedacht is.
Anneke 25-03-’12 09:26
Heb een gazelle orange innergy. Nu is een van de pinnetjes in het display afgebroken! Niets werkt meer! Heeft iemand hier ervaring mee? Kosten? 
johan 26-03-’12 21:37
Alle problemen die hier vermeld worden zoals een gebroken spaakje tot stekkertjes en printplaatjes kunnen allemaal via de dealer opgelost worden.
Mensen die klagen over sparta: Ik werk in een fietsenwinkel met 10 merken elektrofietsen en ben maar over 1 merk tevreden over snelle afhandeling van problemen en dat is Sparta. Deze werken met een servicecentre dat klinkt als een klok. Niet 1 andere leverancier kan hier aan tippen.
Ze hebben met bepaalde modellen wat problemen de de koppelsensor. Daar wordt hard aan gewerkt. De oplossing is er zelfs al, maar wordt nu nog uitvoerig getest voordat deze in de zomer op de markt komt.
Niet een klacht blijft bij hen ongegrond en wordt daarom ook altijd via de dealer gespeeld en opgelost. DUS: WILT U EEN ELEKTRISCHE FIETS AASCHAFFEN: KOOP DANEEN SPARTA,...... AL JAREN NUMMER 1 IN TESTRESLUTATEN. Daarbij biedt Sparta als een van de weinge merken de optie om 3 jar extra garantie bij te kunnen kopen zodat u 5 jar lang garantie heeft op de Accu, motor en display. Hoezo geen goede service. Vaak hoor je op dit soort pagina's ook veelal de ellende die mensen meemaken. Ook begrijpelijk. Als iets goed funtioneerd hoef je ook niet teklagen.
henk verkaart 28-04-’12 12:39
wij heben 2 e.biks van kalkhoff.duitsmerk,priema fietsen,wefietsen er dik 85 a 90 km mee in niet berg achtig land. wat wel is als er wat mee is dan zijn de verkopers niet zo vlug voor beeld na 2 maanden fiets dragers verroest tot nu toe niets ver nomen div keer duits bedrijf gebeld en mailt nul endat is de schuld van de nederlanse vertegen woordeger,dieverkoopt daar mee is de kous af, mijn verkooper in ons dorp kan er niets tegen doen,dus de firma kalkhoff vertegen woordiging is zeer slecht. bij deze fietse perstuk rond 2400 euro perstuk boos ben ik op die lui geloof mij maar .mvg henk
P Koeners 01-05-’12 10:11
Ik heb nog niets gelezen over het Nederlandse merk RIH
Drukar 14-05-’12 16:40
Ik heb 2 peugeot fietsen gekocht bij de ANWB. Direct na levering al één fiets met problemen hij kon alleen maar fietsen op 1 vermogenstand. Na contact te hebben genomen met de service dienst (slechts 1 in Nederland in de achterhoek)
kreeg ik te horen dat de monteur vakantie had en pas na 2 weken kon komen, 2 weken gewacht geen monteur, weer gebeld en nu zou het nog 1 week duren omdat het nu na de vakantie extra druk was. Ja hoor na een week de monteur repareerde de fiets.
Nu weer een probleem De accu werkt niet meer. Gebeld met de service dienst. Probleem van de accu's is bekend
en we sturen een nieuwe. Na 14 dagen wachten weer bellen "De accu was opgestuurd" Maar we zullen er nog een sturen. Nu maar afwachten hoe lang dat nu weer zal duren.
Dus geen fiets om aan te raden al denk je dat de ANWB wel betere service zou leveren.
1 service punt in Nederland met al die problemen is echt te weinig.
wilma dijkhoff 02-06-’12 14:07
Hallo ik heb de Emotion 3 hij bevalt prima alleen de accu daar kan ik niet meer dan 35 a40 kilometer mee fietsen en ik heb de pech dat er telkens spaken stuk gaan breken spontaan tijdens het fietsen al 5a6 keer gebeurt de fiets is nog geen jaat oud iedere keer zetten ze nieuwe spaken is er soms een fout met het achterwiel???of is het een maandag morgen fiets??????
nu gaan wij voor 6weken naar hongarije de fiets gaat mee hoe moet dat met als de fiets weer stuk gaat ik heb er geen vertrouwen meer in dit is overings mij derde elextrische fiets met de andere had ik nooit zoveel problemen.
Fam van Eick 22-08-’12 20:45
Hallo mensen,

Ik ben sinds 2 maanden in het bezit van een hercules met Bosch motor met een afneembare accu ik ging via internet in Purmerend kijken voor deze fiets vanwege het gewicht onder de 25 kg inclusief accu en het aktieradius na erop gereden te hebben was ik gelijk verkocht. Een heerlijke fiets om mee te rijden .
Wij hebben er ook meegereden in Frankrijk in het heuvelachtige gebied en een aktieradius gehaald van 110 km in de Eco stand.
Als voordeel vind ik ook dat je met deze hercules bij iedere fietsenmaker terecht kunt ook in het buitenland om bijv een lekke band te laten repareren en dat vind ik weer een nadeel bij een hoop andere merken omdat je dan op de computer moet.
Wij hebben er inmiddels een tweede gekocht voor een zeer aantrekkelijke prijs en zijn erg tevreden en kunnen een ieder deze fiets aanraden.
Joop 05-09-’12 18:46
De E Bike van Cannondale is een geweldige fiets.
Kleine 3000 euro.
Als je problemen heb met deze fiets moet je naar de Dealer
De Dealer kan het ook niet altijd oplossen.
Dat heb ik ondervonden.
Cannondale is niet klantvriendelijk voor de consument
Koga en Idworx daar kan je als consument terecht wel even door zeuren
Gerrit Gaastra van Idworx, bel je na aankoop van de fiets, ongekend
En wil je ook helpen
Joop vd Oudenalder

p,s ik kom nog terug op mijn bevindingen
De meeste Dealers geven 10% korting ongevraagd
Ch M Koopman 26-10-’12 13:20
Rijden sinds juni 2010 een Flyer C8 (damesmodel) voor mijn vrouw en een Flyer T5 (herenmodel) voor ondergetekende. Flyers zijn o.i. absoluut de "Rolls Royce" onder de E-bikes. Hebben de fietsen in 2010 gekocht met standaard 10Amp accu's. In maart 2012 zeer goed bij onze Flyer-dealer ingewisseld voor de nieuwe versie 16ampere accu. Halen met deze 16 Ampo accu in Nederland (vlak!!) makkelijk rond 100 km actie-radius, en zelfs op sterk ge-accidenteerd terrein in Frankrijk nog altijd 70 a 80 km.
Ja, de Flyers ziten in het hogere prijsklassen-sygment maar als je hem gereden hebt wil je nooit meer anders.
Grote voordelen o.a. zeer goede vering, accu laag bij de kettingkast en aandrijfmoter rechtstreeks op de trapassen en niet op voor of achterwiel, wat een zeer rustig rijgedrag oplevert.
Rejiem 28-11-’12 23:41
Ja, wij zijn sinds april 2012 jn het bezit van een tweetal RIH-Omega e-bikes en zijn uitermate tevreden met deze fietsen: een prachtig gebouwde fiets zonder extreme vormen, maar wel voorzien van datgene wat van een goede e-bike verwacht mag worden: o.a. dichte kettingkast, 8 versnellingen, krachtige accu, prima gewichtsverdeling, prima afwerking, etc. Wij hebben tot nu toe nog geen echte mankementen gehad met deze RIH's. Bij e-bikes hebben we te maken met electronica en dat betekent meestal dat er een kans bestaat op storingen .Belangrijk is dus om een rijwielleverancier te kiezen die ook steeds goede service verleent bij eventuele storingen.

LM, Hardenberg

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat uw reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kattebel
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit uw reactie worden verwijderd. U maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.