Logo Fietsen123

Nieuws

Fietsen in Karinthië, de Drauradweg

Tuesday 20 March, 2012

Fiets door het zonnige zuiden van Oostenrijk! Meer dan 200 warme, schone zwemmeren, het milde en zonnige klimaat, een landschap van bergen en meren: slechts enkele voorbeelden van wat Karinthië nou precies zo bijzonder maakt. Maar Karinthië onderscheidt zich nog het meest van andere vakantiebestemmingen door de bijzondere levensinstelling: een mix van luchtigheid, rust en vrolijkheid. Juist deze levenslust geeft een heel bijzonder vakantiegevoel dat onlosmakelijk bij een verblijf in Karinthië hoort.

Langs de Drau, de grootste rivier in Karinthië, slingert zich de Draufietsroute (Drauradweg) door het landschap. In totaal 366 km lang, beginnend in Italië, kronkelend door het merenlandschap van Karinthië en eindigend in Slovenië. U begint het beste in Toblach (Italië) en rijdt vervolgens richting het Oosten. De route loopt van West naar Oost licht af en is daardoor makkelijk te fietsen. Door de bewegwijzering (R1) krijgt iedereen de kans om dát deel te fietsen waar men zin in heeft. Om echter de volledige schoonheid te ervaren, zou men vier tot zeven (afhankelijk van de conditie) dagen de tijd moeten nemen.

Laat u niet door het aantal kilometers afschrikken! U kiest uw eigen traject langs de rivier en eenmaal onderweg vergeet u de tijd door al het natuurschoon en de gezellige dorpjes om u heen. Deze fietsroute is voor de hele familie geschikt. Zo kunnen de kleinkinderen door de brede, veilige paden gewoon mee met hun ouders en grootouders.De prominente toppen van de Lienzer Dolomieten, indrukwekkende steden en pittoreske dorpjes en kristalheldere meren in Karinthië vormen de achtergrond voor een aangename fietstocht. U ziet een breed scala aan verschillende, vaak ongerepte landschappen. Al vanaf de eerste etappe door Tirol fietst u door een adembenemend landschap.

De Drauradweg is een lichte tocht in het mooie en zonnige Karinthië in Oostenrijk over goed aangelegde fietspaden. U fietst stroomafwaarts door het rivierdal van de Drau van Sillian naar Lavamünd. U komt door nauwe dalen van de Gailtaler Alpen, waar de kerkdorpjes tegen de bergwand aangeplakt lijken. De Drau heeft hier het karakter van een woeste rivier met talrijke zijbeken. In Karinthië is de rivier uitgeraasd en getemd. Hier stroomt de Drau door een omvangrijk merengebied, temidden van heuvelland en laaggebergte. Bij de Karinthiëtocht fietst u vanuit Völkermarkt een aantal dagen tussen de meren en klimt u vanaf Villach via het Gailtal en Lesachtal in een prachtig Alpendecor naar Sillian.

De Drau door vlak terrein, voornamelijk bergafwaarts. Tussen de internationale markt en Marburg zijn enkele heuvels. U fietst meestal langs over verharde wegen en soms op secundaire wegen met weinig verkeer. In Oost-Tirol en Karinthië voor gezinnen en de recreatieve fietser zeer geschikt voor zwaardere in Slovenië. Geschikt voor trekking fietsen, stadsfietsen en mountainbikes.

In het kort:
Startplaats: Dobbiaco
Eindpunt: Marburg
Afstand: 366 km

Hoogteverschil: 750 m (Sillian Lavamünd)
Bebording: R1