Logo Fietsen123

Nieuws

Fietsen in Oberösterreich, de Donaufietsroute

Tuesday 20 March, 2012

De Donaufietsroute van Passau naar Wenen is tot ver over de grenzen van Oostenrijk populair. We kunnen wellicht zelfs spreken van de populairste fietsroute van Europa. Het rivierlandschap leent zich dan ook uitstekend voor een heerlijke fietsvakantie. U volgt de oevers van de Donau. Stijgingen komen er niet aan te pas en de infrastructuur is perfect.

Het Oberösterreichse gedeelte begint ten oosten van Passau met een cultureel hoogtepunt: Stift Engelszell, het enige trappistenklooster van Oostenrijk. De rivier meandert tussen beboste oevers en maakt bij de "Schlögener Schlinge" een zeer indrukwekkende haarspeldbocht. Trap langs de geheimzinnige kasteelruïnes, rij door historische plekken als Eferding en Stift Wilhering en de provinciehoofdstad Linz. Deze stad was in 2009 culturele hoofdstad van Europa.

-Advertorial-
De rivier die oostenrijk verbindt
Met recht één van de populairste fietsroutes van Oostenrijk. Op uw gemak al het moois langs de Donau ontdekken. Een onvergetelijke tocht!
Lees meer

Ook ten oosten van Linz komt u door idyllische dorpjes. Na het vruchtbare Machland volgt het woeste en romantische Strudengau. In het romantische stadje Grein is de enorme welvaart die de scheepvaart met zich mee bracht nog steeds zichtbaar – ook de oudste stadsschouwburg van Oostenrijk is hier te vinden.

Het grootste gedeelte van de Donaufietsroute loopt over voormalige jaagpaden die inmiddels zijn verhard en uitsluitend voor fietsers zijn gereserveerd. Van verkeer heeft u hier geen last. De Donaufietsroute is geschikt voor de hele familie. In de gevallen dat er geen fietspaden aanwezig zijn (op ongeveer 20% van de totale route) maakt u gebruik van rustige landwegen. Het zijn deze uitstekende omstandigheden die fietsen langs de Donau tot een geslaagde en onvergetelijke vakantie maken.

Het afwisselende landschap draagt ook zijn steentje bij: steile berghellingen, het uitzicht op de rivier, de bossen en velden, wijnranken, leuke dorpjes, kastelen en kloosters. Bij bijna elke etappe heeft u de keus tussen de linker- of de rechteroever.

In het kort:
Startplaats: Passau (of Schärding)
Einde: Wenen (of Bratislava)
Afstand: 434 km (Passau naar Wenen 325 km)
Hoogte: 118 m

Het Donaufietspad is 90% vlak en vrij van verkeer.

Bebording: R1 / R6
Geschikt voor gezinnen met kinderen vanaf 9 jaar.