Logo Fietsen123

Nieuws

Verbod op elektrisch fietsen

Thursday 23 June, 2011

Steeds meer Chinese steden verbieden het gebruik van elektrische fietsen, omdat het aantal ongelukken met de snelle tweewielers toeneemt. Dat meldde het Chinees staatspersbureau Xinhua donderdag. Gebruikers in de zuidelijk gelegen stad Shenzhen hebben boos gereageerd op het verbod. Koeriersbedrijven krijgen klachten nu hun pakjes langer onderweg zijn, omdat er ouderwetse fietsen worden gebruikt. Ook restaurants die eten bezorgen en krantenjongens hebben hun beklag al gedaan.

Chinese experts op het gebied van vervoer vinden dat de autoriteiten het gebruik van elektrische fietsen juist moeten stimuleren. De fietsen zijn zuiniger dan auto's, niet duur en helpen bij het verminderen van de files, stellen zij.

In Nederland zijn de cijfers wat betreft elektrische fietsverkoop al indrukwekkend, maar ze vallen in het niet bij de elektrische fietsverkoop in China: één op de vijf verkochte fietsen is daar nu elektrisch, tegen een op de acht in Nederland. "Motoren zijn te gevaarlijk, auto's te duur, openbaar vervoer te vol en van gewone fietsen word je moe", volgens een topman van e-bike fabrikant Xinri.

Lees ook:
* Elektrische fietsen populairder onder jonge kopers
* Hoger ongevalsrisico op een elektrische fiets