Logo Fietsen123

Nieuws

San Francisco voert e-bikes in

Friday 10 February, 2012

De vele heuvels in San Francisco zijn een groot obstakel voor fietsers. Om te voorkomen dat alle inwoners de auto pakken is er nu een alternatief ingevoerd. De elektrische fiets is een mooie ontdekking voor Amerikanen.

Zonder bezweet aan te komen op de plaats van bestemming kunnen de heuvels van San Francisco nu getrotseerd worden. Het doel van het invoeren van de e-bikes is het terugdringen van het autogebruik in de stad.

Organisatie CityCarShare is initiatiefnemer van de proef en verhuurt dus ook de elektrische fietsen. De organisatie verhuurde al auto’s om mee te carpoolen, maar zij wil haar klanten graag meer keuze bieden.

Om het fietsen extra te stimuleren moet het gebruik van fietsen wel comfortabel en goedkoop zijn, volgens CityCarShare. Daarom is het goedkoper om een fiets te huren dan een auto. Daarnaast zijn er ook meer fietsen dan auto’s beschikbaar. 

CityCarShare start met een invoer van 90 e-bikes in San Francisco. Als de proef een succes blijkt te zijn wil de organisatie uitbreiden en de e-bikes op 25 andere plaatsen in de VS invoeren.

Lees ook:

* Nederlandse fietscampagne in Groot-Brittannië