Logo Fietsen123

Nieuws

Hoogwaardige snelfietsroute Arnhem - Nijmegen

Wednesday 21 July, 2010

De hoogwaardige snelfietsroute tussen Arnhem en Nijmegen, ook wel bekend als het RijnWaalpad, kan op Arnhems grondgebied worden aangelegd met beperkte aanpassingen. De aanleg start in het najaar. De Stadsregio Arnhem Nijmegen, de provincie, de Fietsersbond en de gemeenten Overbetuwe, Lingewaard, Nijmegen en Arnhem willen het RijnWaalpad vóór 2013 realiseren.

Route klaar in 2012

De totale kosten van het project bedragen circa 17 miljoen euro. Daarin draagt de Stadsregio 3 miljoen euro bij, de provincie Gelderland 5 miljoen, het ministerie van Verkeer en Waterstaat 5 miljoen en de gemeenten gezamenlijk 4 miljoen. De eerste routedelen worden nog dit jaar gerealiseerd, terwijl de hele route in 2012 afgerond moet zijn. Het RijnWaalpad bekort de bestaande route via Elst met bijna twee kilometer.
Onder meer door de aanleg van een tunnel onder de A15 bij Ressen.

Arnhem wil fietsverkeer bevorderen

Gemeente Arnhem streeft naar een vlotte en veilige fietsverbinding die het fietsen bevordert. Met de komst van de snelfietsroute wordt het aantrekkelijker om de afstand tussen Nijmegen en Arnhem met de fiets af te leggen, zeker ook op de elektrische fiets. Daarom werkt Arnhem samen met collega-overheden graag aan de verbetering van de fietsroute Arnhem - Nijmegen. Deze fietsroute zal in Arnhem grotendeels over bestaande fietspaden leiden. De routedelen zijn vanaf de Nelson Mandelabrug én John Frostbrug tot viaduct Elden en vanaf dit viaduct via de Huissensedijk en de Kruisstraat naar de zuidrand van Arnhem, waar het ‘Arnhemse deel’ via de Rijkerswoerdsestraat verder gaat tot de Lingewal.