Logo Fietsen123

Nieuws

Fietsroutenetwerk Noardwest-Fryslân vernieuwd

Monday 16 July, 2012

De vernieuwing van het Fietsroutenetwerk Noardwest-Fryslân is bijna voltooid. Na bijna 10 jaar was het eerste systeem dat buiten België en het uiterste zuiden van Nederland geplaatst werd aan vernieuwing toe. Alle 70 informatiepanelen zijn vervangen. Bovendien zijn acht tracé’s toegevoegd of aangepast.

De kwaliteit van het netwerk is hiermee voor de komende 10 jaar gewaarborgd en dit is van groot belang voor de regio en voor Fryslân als toeristische provincie.

Het fietsroutenetwerk in Noardwest-Fryslân was in 2003 het eerste knooppuntensysteem buiten de provincies Limburg en Noord-Brabant. Doordat het systeem al jaren geleden werd aangelegd, was het aan slijtage onderhevig. Sommige borden waren slecht leesbaar, het was tijd voor groot onderhoud. Tegelijk met het vervangen van de borden zijn ook enkele tracés aangepast; op die manier zijn ook de routes weer ‘bij de tijd’. Zo is bijvoorbeeld het pontje over het Van Harinxmakanaal bij Keimpetille in de routes opgenomen, en gaat de route voortaan dóór het dorp Wiuwert in plaats van erlangs. Stichting DBF voerde de vernieuwing uit in opdracht van de provincie Fryslân en de zeven gemeenten in het gebied. Folkersma uit Marum zorgde voor de productie en plaatsing van de panelen. De kosten van de vernieuwing bedragen € 90.000,-.

Lees ook:
* 5 mooie knooppuntenfietsroutes in Friesland