Logo Fietsen123

Nieuws

Elektrische fietssnelweg tussen Amsterdam en Almere

Friday 1 February, 2013

De gemeente Almere en ForenZo, een mobiliteitsinitiatief van de ANWB, gaan samenwerken om forenzen te verleiden gebruik te maken van de zogenoemde ‘Electric Freeway’. Deze verbinding tussen Almere en Amsterdam Zuid-Oost, voor elektrische fietsen en scooter is nog dit jaar klaar.

De weg biedt volgens beiden partijen een duurzaam, snel, veilig en comfortabel alternatief voor de auto en OV tijdens de spits. De samenwerking tussen de gemeente Almere en Forenzo moet in 2014 leiden tot 200 extra forenzen die dagelijks gebruik maken van de Electric Freeway en daarmee bewust de auto laten staan.

Om werknemers over te laten stappen van de auto naar een (elektrische)fiets of elektrische scooter worden er vanaf dit voorjaar diverse activiteiten ontplooid en wordt er samengewerkt met werkgevers op de as Almere-Amsterdam. Hierbij wordt ook de lokale tweewielerhandel betrokken.  Zo worden er proeftuinen met e-bikes en e-scooters georganiseerd en zijn er workshops met bedrijven. Bovenop de basisvoordelen die ForenZo al biedt, zoals de gratis e-bike verzekering en e-scooter aanbiedingen, is er voor de forens die “instapt” op de Electric Freeway, ook een extra financiële prikkel beschikbaar.