Logo Fietsen123

Nieuws

Fietsendieven ontdekken elektrische fiets

Wednesday 4 September, 2013

Het succes van de elektrische fiets blijft niet onopgemerkt. Behalve senioren fietsen ook jongeren, forenzen en ouders met kinderen tegenwoordig op een e-bike. Er zijn speciale elektrische-fietsendragers, elektrische-fietsverzekeringen en elektrische-fietsbanden. Helaas hebben ook de fietsendieven de elektrische fiets ontdekt. Fietsverzekeraar Enra ziet in 2013 een verdubbeling van de diefstallen van e-bikes.

Behalve de toegenomen populariteit van de elektrische fiets bij verschillende leeftijdsgroepen soorten fietsers, speelt volgens Enra ook mee dat bij de goedkopere fietsen de displays vast op de e-bike worden gemonteerd.  Zonder display is een e-bike in feite waardeloos. Maar er komen steeds meer e-bikes op de markt, waarbij het display geïntegreerd is op het stuur van de fiets. Dieven laden dergelijke e-bikes in zijn geheel in een busje of op een aanhangwagen.

Doordat meer mensen gebruik maken van de elektrische fiets, is er ook op de tweedehands markt meer vraag naar de e-bike. Daarnaast is er door de crisis een sterk toenemende vraag bij consumenten naar gebruikte e-bikes en fietsen, signaleert Enra. Professionele fietsendieven spelen daar op in. Op sites als Marktplaats is een toenemende handel ontstaan in gestolen tweewielers.

Fietsverzekeraar Enra overweegt maatregelen als de stijging van fietsendiefstallen komend jaar geen halt wordt toegeroepen.

Wat kunt u zelf doen om diefstal te voorkomen? Lees onze tips.