Logo Fietsen123

Nieuws

Waarom kiezen we juist wel of niet voor de fiets?

Wednesday 2 October, 2013

In een onderzoek onder ANWB-leden naar het onderwerp fietsdiefstal staan ook enkele interessante conclusies over de keuze voor het al dan niet gebruiken van de fiets.

Men kiest voor de fiets als vervoermiddel omdat dit gezond is, ter ontspanning en voor gemak/vrijheid. De fiets brengt geen benzine- en parkeerkosten met zich mee en geen parkeerproblemen.

De meest beperkende factoren bij de keuze voor de fiets zijn slecht weer (90%), het moeten halen van zware of veel boodschappen (87%), tijd en snelheid van de fiets ten opzichte van andere vervoermiddelen (59%) en 27% voelt zich op de fiets onveilig in het donker. 9% noemt de  angst dat de fiets gestolen wordt als reden om de fiets te laten staan.

Aan de leden die angst voor fietsdiefstal niet spontaan hebben genoemd, is gevraagd of men dit wel eens als reden ziet om de fiets te laten staan. Voor 8% van deze groep is dit inderdaad wel eens een reden de fiets  niet te gebruiken. In totaal laat 17% van de leden de fiets wel eens staan uit angst voor fietsdiefstal.

Lees het hele document hier