Logo Fietsen123

Nieuws

Lock8 is ''slim'' fietsen

Thursday 7 November, 2013

Lock8 brengt met het ''slimme'' fietsslot een wereldpremiere op de mark. Een slot dat gebruik maakt van antidiefstalinrichting met afstandsbediening. Het systeem maakt gebruik van smartphones als elektronische sleutel. Een app organiseert de antindiefstalinrichting met veiligheidscode, alarmfunictie en gps-lokalisatie.

De nieuwe generatie fietssloten wordt op de markt gebracht door Lock8. De Lock8 is het eerste slot in de wereld dat per smartphone kan worden vergrendeld en geopend. De beide stichters van de onderneming, Franz Salzmann en Daniel Zajarias-Fainsod hebben de markt voor fietsloten in grijpend veranderd.

Extra veiligheid
Wanneer iemand het slot met geweld probeert open te breken, wordt de eigenaar onmiddelijk via een bericht op zijn smartphone gealarmeerd. Daarnaast kan de fiets ten alle tijde via de gps functie worden opgespoord. Dit verklaart de naam van het ''slimme'' slot: Lock8, dat wordt uitgesproken zoals het Engelse werkwoord locate (=lokaliseren)

Samen delen en samen fietsen
Ontwikkelaar Zajarias-Fainsod licht toe hoe Lock8 het thema Bike sharing in steden kan bevorderen. ''Als bijvoorbeeld een vriend dringend een fiets nodig heeft, dan krijgt hij van de eigenaar de smartphone code, de zogenaamde 'e-Key' voor het slot. De gps-functie brengt hem doelgericht naar de fiets.'' De Lock8 garandeert ook extra veiligheid: iedere gebruiker kan zich online registeren. Fietsen die andere Lock8 gebruikers als gestolen melden kunnen met de gps gevonden worden.

Hoe functioneert de e-Key?
Het systeem is eenvoudig te bedienen en dus erg veilig en praktisch in het leven van alledag. De gebruiker van het Lock8-fietsslot downloadt de app voor zijn smartphone. Daarna kan de fiets worden geregistreert en kan de fietser zijn individuele veiligheidscode aanmaken. Met een simpele aanraking van het touchscreen wordt de fiets veilig vergrendel of ontgrendeld.
De app kan ook zodanig worden geprogrammeerd dat de fietser het slot al automatisch kan openen terwijl de fietser nog enkele meters bij de fiets verwijderd is.