Logo Fietsen123

Nieuws

Controle gestolen fietsen op schoolpleinen. Effectieve aanpak?

Wednesday 26 February, 2014

Bij een schoolcontrole door de Taskforce Tilburg Veilig zijn twaalf gestolen fietsen aangetroffen. Elke week kan de Taskforce op deze wijze ongeveer tien gedupeerden hun fiets terug bezorgen. Bij het natrekken van de framenummers van alle aanwezige fietsen bleken er bij de meest recente controle tien als gestolen gesignaleerd te staan. Bij nog eens twee fietsen was het framenummer verwijderd en zodoende werden ook deze meegenomen.

De Taskforce voert elke week een schoolcontrole uit. Gemiddeld worden er per keer zo'n acht a tien gestolen fietsen aangetroffen.

Rechtmatige eigenaar
De schoolcontrole is niet de enige activiteit van de Taskforce waarin gemeente en politie samen optrekken. Ruim twee weken terug vielen de opsporingsambtenaren binnen bij een vermeende heler in de Pastoor Smitsstraat in Tilburg. Daar vonden zij zeven fietsen die de dag er voor gestolen waren. Ook worden regelmatig controles op de openbare weg uitgevoerd. In totaal vonden dit jaar zo al ruim zeventig fietsen de weg naar hun rechtmatige eigenaar terug.

Het lijkt erop dat controles op schoolpleinen in Tilburg een effectief middel zijn om gestolen fietsen terug te vinden. Zijn het echter de scholieren die deze fietsen stelen, of helen zij deze van de dieven zelf?