Logo Fietsen123

Nieuws

Smakelijke fietsroutes in Vlaanderen: van aardbeien- tot aspergeroute

Saturday 1 February, 2014

In Vlaanderen vindt u verschillende routes die u meenemen langs de plaatselijke groente- en fruitteelt. Fiets door de culinaire landschappen van Vlaanderen en ga vooral ook proeven: van heerlijk friszoete aardbeien tot de zachte smaak van asperges. Wij hebben voor u alvast 4 smakelijke fietsroutes in Vlaanderen geselecteerd. Kent u zelf nog een andere smakelijke route? Laat het weten via een reactie!

Aardbeienroute
Houdt u ook zo van aardbeien? Dan is deze route in Hoogstraten een echte aanrader, want in deze stad wordt jaarlijks 25 miljoen kilo aardbeien geproduceerd. De 'Hoogstraatse Koninginnen' worden gezien als de mooiste en lekkerste aardbeien van Vlaanderen. De route combineert de opmerkelijke monumenten van Hoogstraten met mooie natuurgebieden en idyllische plekjes. Proef de aardbeien in verschillende horecagelegenheden die de aardbeien op hun best presenteren: u vindt ze hier.

Lengte:40 km
Verkortingen:Noordelijke lus: 27 km
Zuidelijke lus: 20 km
Startplaatsen:- Parking Van Cuyck (achter Sint-Katharinakerk), Jan Van Cuyckstraat, 2320 Hoogstraten
- Zaal ‘Bij de paters’, Dreef 42, 2328 Meersel-Dreef
Bewegwijzering:De route is bewegwijzerd met witte zeshoekige bordjes met rood opschrift.

Fruitbomenroute
Deze fruitbomenroute voert u langs rijen en rijen fruitbomen, weidse Vlaamse landschappen met glooiende velden, een oude spoorwegbedding en kleine dorpjes. De route is ook erg mooi tijdens de bloesemperiode.

Lengte:48 kilometer
Startplaats:Grote Markt, 3440 Zoutleeuw
Bewegwijzering:De route is bewegwijzerd met rechthoekige borden met groene opdruk.

Download de knooppuntenroute op deze pagina.

Witloofroute
Deze route neemt u mee langs een aantal bekende Vlaamse witloofdorpen: Kampenhout, Boortmeerbeek, Perk en Steenokkerzeel. Kampenhout is de hoofdstad van het witte goud, u vindt er naast een monumentale veiling ook het witloofmuseum en het Veilinghof. Daar kunt u lekker proeven!

Lengte:50 kilometer
Startplaats:Bloso-domein Hofstade (hoofdparking C), Tervuursesteenweg z/n, Hofstade
Bewegwijzering:De route is bewegwijzerd met zeshoekige borden met rode opdruk.

Download de knooppuntenroute op deze pagina.

Aspergeroute
Wie verse asperges wil proeven, kan in het Vlaamse Klein-Brabant de Aspergeroute fietsen. Deze afwisselende route loopt door de drie gemeenten van Klein-Brabants Londerzeel over het rivierlandschap met dijken, polders, canadabomen, grachten en sluizen. De vele restaurants die u onderweg tegenkomt, serveren heerlijke Vlaamse streekgerechten. Wilt u de aspergetelers aan het werk zien? Fiets deze route dan in mei of juni.

Lengte:51 kilometer (Verkortingen mogelijk tot 26 en 39 kilometer)
Startplaats:Infokantoor De Zilverreiger, Scheldestraat 18, Weert
Bewegwijzering:De route is bewegwijzerd met zeshoekige borden met bruine opdruk.