Logo Fietsen123

Nieuws

Tips voor de fietsvakantie

Wednesday 14 May, 2014

Gaat u vaak op fietsvakantie, of is dit de eerste keer? Het zal ongetwijfeld een keuze geweest zijn waar u zich goed op voorbereid heeft. Toch is het prettig om nog een aantal tips te lezen om nog beter op pad te gaan.

Een fietsvakantie is iets heel anders dan een normale vakantie. Het vergt veel meer voorbereidingen, want waar gaat u allemaal naartoe en wat moet u meenemen? En gaat u naar het buitenland, of blijft u in ons eigen ultieme fietsland?

Informatie verzamelen
Er bestaan veel reisgidsen, folders, en websites over en voor fietsvakanties. U kunt met deze informatie een slaapplek vinden, maar ook ervaringen lezen van anderen. Vooral andermans ervaringen kunnen erg interessant zijn, want hoe is de accomodatie bij iemand anders bevallen? Lees daarom een aantal blogs en reviews van andere bezoekers. Zorg altijd dat u goed voorbereid met kaarten vertrekt. U kunt eventueel ook een fietsnavigatie aanschaffen, zo weet u altijd waar u fiets en waar u heen moet.

Wat zijn uw mogelijkheden?
Er is ontzettend veel informatie te vinden over fietsvakanties, het is belangrijk om alle voor u relevante informatie op een rijtje te zetten. Wat voor soort vakantie wilt u? En waar wilt u graag heen fietsen? En in welke accomodaties wilt u gebruiken? Bekijk de mogelijkheden en plan uw route goed uit. Zo weet u waar u aan toe bent en komt u onderweg niet voor verrassingen te staan.

Voorbereiding en de bagage
Afhankelijk van welke vakantie u heeft gekozen moet u bepalen welke en hoeveel bagage u mee neemt. Als u kiest voor een vakantie waarbij u zelf wilt kamperen, zult u meer bagage nodig hebben dan wanneer u kiest voor all-inclusive hotels.

Wat belangrijk is, is dat u bagage meeneemt die gemakkelijk te voeren is maar ook droogblijft op de fiets. Uw tassen dienen goed verpakt te zijn. Verder is het verstandig om een pechset, een verbanddoos, een telefoon en reserveonderdelen bij u te hebben.

Laatste voorbereidingen
Voordat u op vakantie gaat is het verstandig om de fiets na te laten kijken. Bij een fietsenmaker kunt u de fiets na laten kijken en deze zorgt ervoor dat u onderweg niet met mankementen te maken krijgt.

Nog enkele laatste tips
- Lees uzelf in over de fietsregels als u naar het buitenland gaat

- Sluit een fietsverzekering en eventueel een reisverzekering af

- Zorg voor goede sloten op de fiets

- Zorg voor goede regenkleding

- Zorg ervoor dat de bagage goed op uw fiets zit

- Bekijk de mogelijkheden van fietskleding en schoenen

- Kent u de fietscaravan al?

Facebook
Wilt u op de hoogte blijven van interessante fietsweetjes, de laatste nieuwtjes en prachtige prijzen? Like us on Facebook en bekijk de berichten vanuit uw tijdlijn! Klik hier!