Logo Fietsen123

Nieuws

Twee mooie bosroutes op de Veluwe

Monday 27 October, 2014

We genieten van heerlijk najaarsweer, een perfecte gelegenheid om de mooie herfstkleuren in de Nederlandse bossen te bewonderen. Met deze twee routes fietst u door enkele van de mooiste delen van de Veluwe. Kies voor een route vanuit Apeldoorn door de Hoog Soerense bossen en over de Elspeetse heide, of geniet van de rust en natuur in de omgeving van Nunspeet.

Veluws Landschap (43 km)
Vanuit Apeldoorn fietst u door dit bosrijke gebied door de Hoog Soerense bossen en over de Elspeetse Heide. Altijd al hebben schapen op de Elspeetse heide gelopen. In tegenstelling tot andere heidegebieden is de Elspeetse heide tot vlak voor de oorlog nog intensief in gebruik geweest. Bekijk deze knooppuntenroute.

Door de heide van de Veluwe (48 km)
Met deze route fietst u langs maar liefst vier verschillende heidevelden en -gebieden. De bossen en heide rond Nunspeet en Elspeet stralen een enorm gevoel van rust en natuur uit. Vanuit Nunspeet maakt u een ruime ronde door het noordelijke deel van de Veluwe. U fietst aanvankelijk door stukken bos en komt door Vierhouten. Vervolgens fietst u dwars door Turfberg, de Elspeetse Heide en langs de Ermelose Heide.