Logo Fietsen123

Nieuws

Giant zet keten van fietswinkels op

Friday 25 September, 2009

Het grote Taiwanese fietsenmerk Giant is bezig om een netwerk van Giant fietswinkels in Nederland op te zetten. Volgens het Financiële Dagblad zou het op den duur om 250 winkels gaan. Er bestaan inmiddels 'Giant Stores' in Laren, Apeldoorn en Utrecht. De nieuwste is in Amsterdam gevestigd. Het gaat om zelfstandige ondernemingen, die uitsluitend Giant-fietsen verkopen. Streepje voorDe Amsterdamse winkel is gevestigd in een winkelpand aan de Van Woustraat in Amsterdam, waar in het verleden een Bike Totaalwinkel gezeten heeft. De zaak is eigendom van Timon Rutten en Bastiaan Hagenouw, die vorig jaar de winkels van Hans Struijk Fietsen in Den Haag en Zoetermeer overnamen.

Opstart en inrichtingVolgens het blad Tweewieler participeert Giant alleen bij de opstart van de winkels met de inrichting en het interieur. Verder hebben ondernemers die een Giant Store runnen, een streepje voor bij Giant. “Niet zozeer in de condities, want die zijn gelijk met andere dealers, maar bijvoorbeeld met voorraadbeheer. We willen dat er niet teveel fietsen in de winkels staan. Daarom houden wij ze voor hen op voorraad en zijn de fietsen op afroep leverbaar,” aldus Jordy Veldhuizen, retail manager van Giant Europe.

Geen bedreiging?Volgens SNS Securities analist Frank van Wijk betekenen deze Giant winkels geen bedreiging voor Gazelle en de merken van de Accell-Group (zoals Batavus, Sparta en Koga Miyata). In het Financiële Dagblad zegt hij: "Het sluit niet aan bij de Nederlandse consumentencultuur om in een winkel slechts één fietsmerk te verkopen, omdat de Nederlandse consument graag een keus wil hebben en verschillende fietsen wil uitproberen". Van Wijk merkt verder op dat de fietsmerken Gazelle en Accell's Batavus de lakens in Nederland uitdelen en een consument bij de koop van een nieuwe fiets eerder deze merken in het hoofd heeft. Stellig beweert hij tot slot: "Ik zie nauwelijks E-bikes van Giant in Nederland."Beste in prijs-kwaliteitAls deze laatste bewering op feiten berust betreft het een opvallend gegeven. Want de E-bike van Giant, de Twist Comfort CS, komt zowel bij de Consumentenbond als in de Telegraaf - samen met de Union Switch van Halfords - in een test als de beste E-fiets in prijs-kwaliteit-verhouding te voorschijn.

Link* Fietsmerken* Test van fietsen