Logo Fietsen123

Nieuws

Fietsroute Brabantse Heide

Sunday 9 September, 2007

De heide bloeit nog maar heel even en dan is de paarse pracht voor dit jaar voorbij. Een route, die u laat kennismaken met verschillende heidegebieden in Oost-Brabant, is de tocht 'Brabantse Heide'. Er bestaan twee versies: een route van 48 en één van 58,5 km. De langste route gaat door acht schitterende grotere en kleinere heide- en bosgebieden in de driehoek tussen Helmond, Geldrop en Heeze. Startend vanuit Heeze doet u achtereenvolgens de Lieropse Heide, de uitgestrekte Strabrechtse Heide, de Rederijkse Heide, de Molenheide, de Luchense Heide, de Geeneindse Heide, de Groote Heide en de Heezeren Heide aan. Uiteraard fietst u - voor de verbindingen - af en toe door wat meer bebouwd gebied. Maar daarna is het weer heerlijk rustig fietsen.

Verrekijker
Vergeet overigens niet om een verrekijker mee te nemen. Met name op de Strabrechtse heide zijn diverse mooie rustpunten. Hier kunt u watervogels observeren of - als u het treft - de herder vredig bezig zien met zijn schaapskudde.

Rondrit
De route is een rondrit. U kunt overal opstappen. U doet bij de lange route de plaatsen Heeze, Sterksel, Mierlo, Helmond-Stiphout, Nuenen en Geldrop aan. Beide routes zijn vlak, bosrijk en goed te volgen routes over grotendeels verharde fietspaden. U maakt gebruik van het zogenaamde fietsknooppuntennetwerk. Wij parkeerden onze auto met fietsdrager in het centrum van Heeze, op de gratis parkeerplaats bij de Kerk. Vanaf dit centrum - met rotonde - volgden we vandaar het bordje 'Naar fietsroutenetwerk'. Piet Loven maakte beide routes, die vrijdag j.l. werden geactualiseerd.

Link
* Route Brabantse Heide