Logo Fietsen123

Nieuws

Fietsroute Door de Rand van het Land

Sunday 30 December, 2007

Een nieuwe afwisselende fietsroute 'Door de Rand van het Land'. U fietst zowel in de rand van de Nederlandse provincie Noord-Brabant als van de Vlaamse provincie Antwerpen.Deze afwisselende fietstocht in dit Nederlands–Belgisch grensgebied is in totaal 70 km lang. U fietst vanuit Reusel door het prachtige landschap De Liereman naar Turnhout. De plaatsen waar u komt zijn Reusel, Arendonk, Turnhout, Hoge Mierde, Lage Mierde, Hulsel en dan weer terug in Reusel.

Landschap De Liereman
Het Landschap De Liereman is 430 ha groot en één van de oudste beschermde natuurgebieden in België. Het bestaat uit een afwisseling van heide, gagelstruweel, elzen- en wilgenbroek, eikenberken, dennen, stuifduin, heischraal grasland en weidevogelgebied. Heel wat soorten planten en dieren vinden hier een leefgebied. De bekendste plant is de wilde gagel. Het Landschap De Liereman is opgebouwd uit verschillende deelgebieden: Braekeleer - Hoge Mierdse Heide - Korhaan - Laksheide - Liereman - Lieremansmoer - Schuurhovenberg.

Begijnhof
Een bezoek aan Turnhout, waaronder het Begijnhof in deze mooie Vlaamse stad, is tijdens deze tocht beslist de moeite waard is. De afstand tot aan Turnhout is ongeveer 39 km. Verder kunt u tijdens deze fietstocht via een fietspontje naar het oude kasteel Burcht Hertog Jan.

Knooppunten
De route wordt met behulp van de knooppunten gereden. De route is gemaakt en ons ter publicatie aangeboden door De Boerlevaer, een samenwerkingsverband van verschillende agrarische bedrijven in Reusel.

Link
* Door de Rand van het Land