Logo Fietsen123

Nieuws

Kersenfietsroute langs 3 boomgaarden

Monday 30 June, 2008

Drie telers van Betuwse kersen in Deil, Tricht en Buurmalsen stellen in de kersentijd hun boomgaarden open voor publiek. De Kersenroute is een fietsroute langs deze drie kersengaarden: De Oosterling in Deil, De Hoenderik in Tricht en Kersenboomgaard Hakkert in Buurmalsen. KersenteeltDe kersenroute voert door het oude vestingstadje Buren, door 'poort van de Betuwe' Geldermalsen en door de eeuwenoude Heerlijkheid Marienwaerdt bij Beesd. Met enkele aanpassingen is de route ook per auto of motor te doen. Zolang er kersen zijn - afhankelijk van het weer: tot ca. begin augustus - kunt u bij de genoemde kersengaarden vrij rondkijken en uitleg krijgen over de kersenteelt. Laat u bijvoorbeeld eens informeren over de moderne kersenrassen, de verschillen tussen kersen vroeger en nu of het zogeheten 'kersen keren', het verjagen van kersenliefhebbers die minder welkom zijn dan u: de vogels.

Foto'sTijdens uw wandeling tussen de kersenbomen kunt u behalve van kersen, ook genieten van meer dan levensgrote kersenfoto's van George Burggraaff. U ziet hierop details van kersen, die met het blote oog niet te zien zijn. De foto's staan ook in het boekje 'Kersen verzen', dat bij de telers verkrijgbaar is. Hierin staan bovendien sprankelende kersversjes van Boudewijn Spitzen en verrassende kersenweetjes door Karel van Koppen.

Link* Kersenroute (onder de provincie Gelderland)* Meer toeristische informatie over kersen in de Betuwe, Bommelerwaard en Land van Maas en Waal  vindt u op de speciale site over kersen van het Regionaal Bureau voor Toerisme Rivierenland: www.kersenroute.nl