Logo Fietsen123

Nieuws

Drentse Fiets 4Daagse nu ook voor GPS-fietsers

Saturday 7 March, 2009

De Drentse Fiets 4Daagse lijkt weer een populariteit te winnen. Dat leidt het nieuwe bestuur af uit het aantal mensen dat gebruik heeft gemaakt van de mogelijkheid tot vóórinschrijving. Er is sprake van een stijging van 7% ten opzichte van 2008. Verder is de grootste Fiets 4Daagse van Nederland dit jaar ook voor het eerst geschikt voor GPS-fietsers. Meer dan 12.000In 2008 schreven zich tot begin maart 4.031 deelnemers in. Nu ligt dat aantal in dezelfde periode op 4.313, dus bijna 300 meer. De nieuw bestuursvoorzitter Jan Mastwijk toont zich tevreden. "Als deze trend zich voortzet, gaan we dit jaar weer over de 12.000 deelnemers heen." Hij baseert zich daarbij ook op het feit dat het aantal inschrijvingen in 2008 kort vóór het evenement, ondanks het feit dat niet bijster goed weer werd voorspeld, toch ook heel behoorlijk was. "Het ene jaar is het andere niet, maar de gang zit er lekker in. En dat is ook een goed gevoel voor al die 600 vrijwilligers die jaarlijks in de weer zijn om van het evenement een succes te maken."

30 km routeWat verder opvalt bij de voorinschrijvingen is, dat dat de startplaats Diever erg in trek is en dat veel deelnemers kiezen voor de 30-km route. Wat hiervan precies de reden is gaat het bestuur verder onderzoeken. Het bestuur zou ook graag willen dat meer gezinnen met kinderen gaan deelnemen, zodat de 4Daagse echt een familiegebeuren wordt.

GPS Fiets 4DaagseNieuw is dit jaar, dat nu ook fietsen met een GPS-apparaat mogelijk is. Deze GPS Fiets 4Daagse start vanaf Vakantiepark 't Kuierpadtien in Wezuperbrug. Er worden routes van 40 en 60 km uitgezet. Omdat het om een proef - een zogenaamde 'pilot' - gaat is het aantal startbewijzen beperkt. Voor deze groep mensen is een aantal GPS-apparaten te huur. Meer doorgewinterde GPS-ers kunnen met hun eigen GPS de routes fietsen.

Link* Drentse Fiets 4Daagse* Actuele Fietsagenda