Logo Fietsen123

Nieuws

Regenvoorspelling in fietsrouteplanner?

Friday 6 November, 2009

Het bedrijf Demis in Delft maakt o.a. fietsrouteplanners. Het is nu een onderzoek gestart naar de behoefte om regenvoorspellingen toe te voegen aan deze planners. U kunt uw mening nu geven! EnquêteIn het kader van het Europese ROADIDEA project over innovatie op het gebied van weersinformatie voor het verkeer hebben ze een prototype planner met neerslag voorspelling langs de route gemaakt: http://rain.roadidea.eu/route/. Op dit moment organiseren ze een enquête naar de behoefte aan zo'n neerslagvoorspelling in de on-line fietsrouteplanners. Interessante vraag is bijvoorbeeld of dit fietsers kan helpen met de keuze van de vertrektijd (dit kan nu al in de genoemde planner) of juist bij de keuze voor een 'drogere' route.

InbouwenOoit heeft Demis bij het voorbereiden van het prototype voor de fietsrouteplanner van Zuid Holland een enquête voor de behoefte van een fietsplanner gehouden. Hierop kregen ze meer dan 1000 reacties binnen. Voor de neerslagvoorspelling zijn ook benieuwd naar uw opvattingen. Geef dus uw mening! Bij voldoende belangstelling van de gebruikers gaan ze de route regenvoorspelling inbouwen in de fietsrouteplanners van de Fietsersbond.

Links * Geef uw mening en beantwoord de vragen* Als u wilt reageren kunt u ook een mailtje sturen naar: suggestions@roadidea.eu