Logo Fietsen123

Nieuws

Informatie over 'Loire á Velo' op 'Uit en Actief'

Saturday 12 February, 2005

De eerste 150 kilometer van 'Loire à Vélo' zijn klaar. Op de komende beurs 'Uit en Actief' kunt u alle nadere informatie krijgen. Ononderbroken en veiligVanaf komende zomer worden fietstoeristen in Frankrijk verwend met een speciaal voor hen bestemde route die leidt van Tours naar Angers. De Loire en haar omringende mooie landschappen vormen het decor waarin fietsers toeren over ruim 150 km ononderbroken en veilige fietsroutes. Tijdens de komende beurs 'Uit en Actief' presenteren vertegenwoordigers van de Loirestreek trots hun nieuwste toeristische aanwinst.

Echte fietspaden, weinig verkeerHet traject bestaat uit echte fietspaden en weggetjes met weinig verkeer. Zonder risico's komen fietsers bij alle rijkdommen in de Vallei van de Loire. De route is in beide richtingen aangegeven. Makkelijker kan niet: volg gewoon de borden.

AccomodatiesLangs het hele parcours (Tours - Villandry - Saumur - Angers) zijn fietstoeristen van harte welkom bij de accommodaties die aangesloten zijn bij 'Accueil Vélo'. Na een bijzondere rit wacht een persoonlijke ontvangst: afgesloten fietsenstalling, aangepaste maaltijden, reparatiemateriaal en allerlei andere fietsvriendelijke faciliteiten. Deze hotels, campings en chambres d'hôtes liggen allemaal op minder dan 5 kilometer afstand van het parcours van 'La Loire à Vélo'.

FietsenmakersOok fietsverhuurders en fietsenmakers doen enthousiast mee aan 'La Loire à Vélo'. Ze stellen materiaal beschikbaar, fietstoeristen kunnen rekenen op een bijzondere service en ontvangst, en tal van voorzieningen zijn aangepast aan hun specifieke behoeften.

FietsvakantieZelf een fietsvakantie organiseren is heel gemakkelijk. Geen zin of tijd om alles te regelen? Geen nood, want specialisten in actieve vakanties hebben fietsarrangementen samengesteld (waarvan sommige in het bijzonder geschikt zijn voor gezinnen met kinderen). 'La Loire à Vélo' is de gelegenheid bij uitstek om een historisch landschap te verkennen, dat zo mooi en zo uniek is dat het een plaats heeft gekregen op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO.

In toekomst nog langerDe veilige fietsroute wordt in de toekomst nog langer. 'La Loire à Vélo' zal uiteindelijk bestaan uit meer dan 800 km tussen Cuffy (regio Centre) en Saint-Brévin les Pins (regio Atlantische Loirestreek). Van 4 tot en met 6 maart vindt u alles over 'La Loire à Vélo' tijdens het "Uit en Actief evenement" in de Jaarbeurs in Utrecht. Bij de stands van de regio's Centre Val de Loire en de Atlantische Loirestreek wordt u persoonlijk te woord gestaan en krijgt u alle documentatie om uw fietsvakantie zo goed mogelijk voor te bereiden. Daartoe behoort zeker het vakantiemagazines 2005 met een bijlage van 8 pagina's over 'La Loire à Vélo', de kaart van 'La Loire à Vélo' met alle praktische informatie zoals een gedetailleerde routebeschrijving, de accommodaties, fietsverhuurders, nuttige adressen, etc.

Link* Meer informatie: http://nl.franceguide.com/