Logo Fietsen123

Nieuws

Deelname 12e IJsselmeerfietskampeertocht geopend

Monday 8 February, 2010

Voor de 12e keer in successie wordt in 2010 de 3 daagse fietskampeertocht rond het IJsselmeer gehouden. Het is een leuke en afwisselende route rond de voormalige Zuiderzee, met een totale afstand van ruim 300 kilometer. U kunt zich vanaf nu inschrijven. Start en finishDe start en finish zijn in Diemen. De start is op donderdag 13 mei (Hemelvaartsdag) tussen 8.30 en 9.00 uur. Op zaterdag 15 mei worden de deelnemers om uiterlijk 18.30 uur terug verwacht.

RouteDe route is als volgt:1e dag: Amsterdam, Durgerdam, Edam, Hoorn, Medemblik, Wieringermeer, Stroe.2e dag: Stroe, Den Oever, Afsluitdijk, Makkum, Gaasterland, Lemmer, Marknesse.3e dag: Marknesse, Kampen, Harderwijk, Eemnes, Muiden, Diemen.

KamperenU kampeert bij Den Oever en Marknesse. Omdat de organisatoren ook mee fietsen, hebben zij voor de donderdagavond een warme maaltijd geregeld. Alle andere maaltijden moet u zelf regelen. Op vrijdagmorgen en avond is er eten tegen betaling op de overnachtingsplaatsen verkrijgbaar.

BagagevervoerEr is alleen voor fiets(rol)tassen bagagevervoer geregeld. Het bagagevervoer is tevens de bezemwagen. Het is natuurlijk belangrijk om met een goede fiets en tent op stap te gaan. Denk ook aan plakspullen, want een fietsenmaker is niet aanwezig. Er wordt uitsluitend in door uzelf meegebrachte tenten onder alle weersomstandigheden overnacht. Waterdicht inpakken van uw bagage voorkomt veel narigheid! Kinderen onder de 15 jaar mogen alleen mee onder begeleiding.

Eigen risicoAlle deelnemers doen uiteraard mee op eigen risico. De kosten voor deze unieke tocht bedragen slechts € 30,00 per persoon. Routebeschrijvingen, kampeergeld, bagagevervoer, aandenken, 1x avondeten en welkomsdrankje bij de start zijn hierbij inbegrepen.

InschrijvingstermijnHet inschrijvingsformulier en het geld moeten uiterlijk 22 maart 2010 binnen zijn. Of zoveel eerder als het maximum aantal van 125 deelnemers is bereikt. Na ontvangst van beide, wordt de deelnemerskaart(en) en verdere gegevens voor 7 mei a.s.  toegezonden. Na 22 maart is er geen inschrijving meer mogelijk!

RoutebeschrijvingRené de Heer stelde namens de organisatoren de volledige routebeschrijving van deze fietstocht ter beschikking aan Fietsen Eén Twee Drie. Zodat u deze fietstocht rond het IJsselmeer ook op een ander tijdstip kunt maken: individueel of met familie/vrienden.

Links* Voor alle nadere informatie over de tocht: fietstocht@hotmail.com* Klik hier voor nadere informatie over de IJsselmeerfietskampeertocht 2010 en voor het inschrijvingsformulier  * Klik hier voor de gehele routebeschrijving van het Rondje IJsselmeer