Logo Fietsen123

Nieuws

Route Nationaal Park Dwingelderveld

Saturday 8 July, 2006

U fietst een schitterende route met veel afwisseling door en rond het Nationaal Park Dwingelderveld in Zuidwest-Drenthe. Dit is één van de fraaiste heidegebieden van Nederland. Uitgestrekte heidevelden en bossen worden afgewisseld door vennen, plassen, graanakkers en weilanden. Rijk verledenOok in cultuurhistorisch en archeologisch opzicht is het Dwingelderveld uniek. Oude boerderijen, schaapskooien en grafheuvels verwijzen naar een rijk verleden. Het Dwingelderveld is het grootste natte heidegebied van Noord-West-Europa. U fietst ook door enkele fraaie esdorpen, namelijk Fluitenberg, Anholt, Ruinen, Dwingeloo, Lhee en Eursinge.

Vennen met observatiehuttenEen groot deel van de route fietst u op autovrije fietspaden, die vaak breed en daardoor zeer goed berijdbaar zijn. De andere wegen zijn meestal autoluw. Onderweg passeert u o.a. de Molen De Zaandplatte, de Schaapskooi en haar uitgestrekte heidevelden, de Radiotelescoop aan de rand van de heide, het Planetron in Dwingeloo, het Oriëntatiecentrum Spier en talloze verrassende vennen met kijk- en observatiehutten om de vele vogelsoorten te bekijken.

StartmogelijkhedenDe route is 49 km lang en start bij het NS-station in Hoogeveen. U kunt echter ook per auto in het dorp Fluitenberg parkeren en daar starten en eindigen. Deze route werd gemaakt en ons aangeboden ter publicatie door Herman van Aalderen. De route wordt gepubliceerd in onze Fietswebwijzer. Deze Fietswebwijzer wordt in een oplage van 3.200 exemplaren uitgedeeld aan de deelnemers aan de 41e Drentse Fiets 4Daagse, die van 25 tot en met 28 juli a.s. wordt georganiseerd.

Links *Route Nationaal Park Dwingelderveld (49 km)*Actuele Fietsagenda met o.a. de Drentse Fiets 4Daagse*Fietswebwijzer