Logo Fietsen123

Nieuws

Kastelen en veren langs de Nederrijn

Wednesday 10 August, 2005

De route 'Kastelen en veren langs de Nederrijn' brengt u gedurende 35 km vanuit Elst (provincie Utrecht!) richting Amerongen langs het kasteel en na het veer te zijn overgestoken door de Betuwe naar het Amsterdam Rijnkanaal en vervolgens via het veer bij Wijk bij Duurstede terug richting Amerongen. U kunt hier de Amerongse Stuw bezoeken en het stutten van de schepen kunt zien. In Amerongen steekt U weer het veer over en fietst U via de dijk terug naar Elst. U komt langs of door de volgende plaatsen: Elst (U), Amerongen, Maurik, Rijswijk en Wijk bij Duurstede.

Deze route is gemaakt door Broodje Bram, Hoogstraat 72 in Wageningen. Hartelijk dank! Het is zijn derde route langs, over en rondom de Nederrijn.

Achtergrondinformatie

De maker heeft zich bij de drie fietsroutes laten inspireren door het project Noordoever Nederrijn: dynamische natuur langs natuurlijke oevers. De laatste vijftien jaar zijn in dit kader initiatieven ontplooid voor herstel van de karakteristieke riviernatuur langs de Rijn en de Maas. Eén van die projecten is het project Nederrijn. Dit project omvat de oevers van de Nederrijn van Arnhem tot aan de stuw bij Amerongen. Door natuurontwikkeling in de uiterwaarden ontstaat een gevarieerd landschap met moerassen, bloemrijke graslanden en de planten en dieren die daarbij horen. Een ander belangrijk aspect van het project is het herstel van de ecologische relatie tussen de Droge Natuur van de Stuwwallen (Veluwe en Utrechtse Heuvelrug) en de Natte Natuur langs de Nederrijn.

Er worden drie routes gepubliceerd. Deel 1 loopt van Arnhem naar Wageningen (Onderste Deel). Deel 2 loopt van Wageningen naar Elst (Middelste Deel ). Deel 3 loopt van Elst naar Amerongen (Bovenste Deel).

Klik hierna voor de volledige routebeschrijving van deze derde route: http://www.fietsen.123.nl/routenederrijn3.htm