Logo Fietsen123

Nieuws

Loenermarkroute: bos en heide

Wednesday 29 August, 2007

Deze fietsroute is een echte bossen- en heideroute. U gaat vanuit Beekbergen via de Loenense waterval naar De Loenermark en Natuurpark Veluwezoom. U kunt vliegveld Terlet bezoeken.  Daarna keert u via de Loenermark terug. Veluws landschapU fietst door het aantrekkelijke Veluwse landschap met uitgestrekte naald-, eiken- en berkenbossen en golvende heidevelden met jeneverbessen. Het is het leefgebied van o.a. edelherten, wilde zwijnen, reeën, dassen en vossen. Vanuit de Schaapskooi begraast de schaapskudde de hei. In het zuidelijk deel zijn Schotse Hooglanders voor begrazing ingezet. De hei is hierdoor weinig vergrast.

ZandgrondenHet heuvelachtige terrein bestaat voornamelijk uit voedselarme zandgronden. Er leven vele vogelsoorten waaronder havik, boomvalk, raaf, nachtzwaluw, draaihals en gekraagde roodstaart. Ook reptielen als hazelworm, zandhagedis, adder, ringslang en gladde slang komen er voor. In 1993 werd het beheer van de Loenermark overgedragen aan de Stichting Het Geldersch Landschap.

Licht heuvelachtig bosgebiedDe fietsroute bedraagt ongeveer 35 km en gaat voornamelijk door licht heuvelachtig bosgebied. Een prachtige tocht met af en toe wat klimmetjes. De route is afgelopen zaterdag door Fietsen Eén Twee Drie geactualiseerd. We kwamen onderweg o.a. de Schotse Hooglanders en de Schaapskudde tegen.

Kaart, luchtfoto en (virtueel) fietsenU kunt de gehele route bekijken op een kaart (Google-Maps) of/en via luchtfoto's (Google-Earth). U kunt deze route ook zelf virtueel fietsen.

Link* Loenermarkroute