Logo Fietsen123

Nieuws

15.000 tandems op Nederlandse fietspaden

Wednesday 17 February, 2010

Volgens de Tandemclub rijden er inmiddels 15.000 tandems op de Nederlandse wegen en fietspaden. Tijdens de komende Fiets en Wandelbeurs maken leden van de Tandemclub het publiek wegwijs met dit tweepersoonsvervoermiddel. Flitsend uiterlijkDe laatste vijf jaar is de tandem in opmars. De modellen hebben tegenwoordig een flitsend uiterlijk, waarop tandemrijders zich graag laten zien. De Tandemclub noemt het sporttandems. De voorrijder en de stoker, zoals de achterrijder wordt genoemd, moeten goed op elkaar ingespeeld zijn. Tijdens de komende Fiets en Wandelbeurs maken leden van de Tandemclub het publiek wegwijs op de tandem. Op het Fietsparcours staan maar liefst 16 verschillende modellen van 11 fabrikanten klaar voor een testrit onder begeleiding van ervaren Tandemrijders.

Merken/typesDe deelnemende elf merken/types zijn:* Avaghon (28" Rohloff en Hoog-Laag met hoog stokerdeel)* Cannondale (Touring Tandem) * Conway (Bike4Travel)* Explorer (3 types) * Flyer (electrisch ondersteund) * Hase Pino* Multicycle * Koga (Twin Traveller met derailleur)* Santos (Dual Travel Rohloff, alle 3 de maten)* Stevens * Vittorio

Speciale websiteDe Tandemclub heeft een eigen website met veel specialistische informatie over tandems. Al in oktober 2003 werd de website door Fietsen Eén Twee Drie uitgeroepen tot 'Bijzondere fietstip van de maand'. In de motivering wordt gezegd: "De site is opgezet omdat er op het Internet vrijwel geen informatie in het Nederlands over tandems beschikbaar bleek te zijn. Onder de leden van de Tandemclub is er veel kennis en ervaring op het gebied van tandems. Die kennis willen ze graag delen met degenen die voortaan ook écht samen willen fietsen. Kortlom, een site die in een behoefte voorziet".

Link* Tandemclub* Bijzondere fietsips van de maand* Fietsmerken