Logo Fietsen123

Nieuws

18.436 bezoekers op wielerbeurs Bike Motion

Thursday 25 October, 2007

De eerste editie van de Bike Motion Benelux georganiseerd door VNU Exhibitions, trok afgelopen weekend 18.346 bezoekers. In 2005 waren dat er ruim 16.000. Vorig jaar waren er zelfs ruim 20.000 bezoekers. Dus meer dan dit jaar, als we op berichten op internet af mogen gaan. Maar of deze cijfers zo met elkaar vergeleken kunnen worden? Lastig vergelijkenBen de Jongh van VNU Exhibitions vraagt zich dit af. Hij zegt: "VNU Exhibitions hanteert voor alle beurzen een zuivere tellingsmethodiek. Dit betekent dat voor Bike Motion Benelux alle bezoekers ook daadwerkelijk als één worden geteld, ook al kwamen ze meerdere keren binnen. Bezoekers die de beurs bijvoorbeeld even verlaten om daarna weer terug te keren tellen 1x mee. Exposanten die in en uitlopen tellen wij evenmin mee als bezoeker.  VNU Exhibitions organiseerde deze beurs voor het eerst. De registratiemethodiek van de vorige organisator kan afgeweken hebben van onze manier van werken. Daarom is het lastig om de bezoekersaantallen van dit jaar te vergelijken met vorig jaar."

Mannelijke wielrenners en mtb-ersVolgens de gegevens van VNU Exhibitions telde de vrijdag het grootste aantal bezoekers (5511), gevolgd door zondag (5294) en zaterdag (5097). Op de vakdag op maandag werden 2446 bezoekers geregistreerd. In totaal bezochten dus 18.348 mensen de beurs. Uitgesplitst naar doelgroepen betreft het 13.223 consumenten, 2623 relatiekaarten en 2.502 vertegenwoordigers van de vakhandel en de pers. Uit een nadere analyse van de bezoekers blijkt, dat de beurs hoofdzakelijk bezocht wordt door mannelijke wielrenners en mountainbikers. 72% van de bezoekers heeft een racefiets en 66% een mountainbike. 92% van de bezoekers zijn mannen en 8% vrouwen.

GeslaagdDe bezoekers blijken tevreden over de beurs. VNU Exhibitions noemt daarom ‘hun’ eerste editie geslaagd. "Met een gemiddelde waardering van de 3 consumentendagen van 7,7 zitten we beduidend boven het algemene cijfer dat aan onze beurzen wordt gegeven, een 7", zegt Daniël Bentveld, projectmanager van deze beurs. "Opvallend uit de bezoekersenquête is verder de gemiddelde bezoekerstijd van 3 uur en 20 minuten. Dat is voor 2 hallen echt heel lang. Het publiek geeft ook aan de sfeer goed te vinden, namelijk 96%. Men vindt het dus prettig om hier rond te wandelen."

Drie hallen in 2008De inspanningen van VNU om nieuw publiek te trekken blijken hun vruchten te hebben afgeworpen, want 43% van de bezoekers bezocht de beurs voor het eerst en meer dan de helft daarvan (66%) geeft aan in 2008 weer te gaan. De beurs zal dan in 3 hallen zijn: hal 10, 11 en 12. In 2008 zal de Bike MOTION een week later plaatsvinden en wel van 31 oktober tot en met 3 november.

Foto: Michael Rasmussen tijdens de modeshow bij de introductie van het nieuwe high-end sportkledingmerk MOA-sport.

Link* Actuele Fietsagenda