Logo Fietsen123

Nieuws

75.000 bezoekers Open dagen biologische landbouw

Tuesday 28 June, 2005

De Landelijke Open Dagen bij de biologische boer en tuinder, georganiseerd door Biologica, hebben meer bezoekers getrokken dan andere jaren. Naar schatting hebben 75.000 mensen op 25 en 26 juni één van de 225 biologische land- en tuinbouwbedrijven bezocht, die hun deuren hadden opengesteld voor het publiek. Daarmee trokken de bedrijven 15.000 bezoekers meer dan vorig jaar.

De schatting van het bezoekersaantal is op basis van de tellingen van de boeren en tuinders zelf, die dit aan het eind van het weekend aan Biologica hebben laten weten. Het bezoekersaantal per bedrijf liep sterk uiteen, met uitschieters als De Genneperhoeve in Eindhoven, met 2.500 bezoekers, tot 30 bezoekers bij een bedrijf in Friesland. Op alle bedrijven werden rondleidingen gegeven, en op veel bedrijven waren proeverijen georganiseerd waar de bezoekers konden kennismaken met de smaak van biologische producten. Het evenement werd door de bezoekers gewaardeerd met een rapportcijfer 8.

Biologica organiseerde de Open Dagen voor de achtste keer. Dit jaar had Milieudefensie circa 40 fietsroutes uitgezet, die startten bij de winkels van de Natuurvoedingswinkels Organisatie (NWO) en met pitstops op de biologische bedrijven. Bij de winkels kregen de fietsers een rugzakje mee met een biologische versnapering voor onderweg.

Meer tochten vindt u in onze Actuele Fietsagenda: http://www.fietsen.123.nl/actuele%20fietsagenda.htm

(Bron: Biologica, 27/06/05)[img]